• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9095.41 0.17
  • Altın: 2325.622 0.82
  • Dolar: 32.3666 0.14
  • Euro: 35.0423 0.00

Kılıçdaroğlu Sordu: "Neden Kavga Ediyoruz?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal Belediyesi’nin yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, öğle yemeğini ise belediye işçileri ile birlikte yedi. CHP...
Kılıçdaroğlu Sordu: Neden Kavga Ediyoruz?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal Belediyesi’nin yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, öğle yemeğini ise belediye işçileri ile birlikte yedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal Belediyesi’nin yeni binasının açılış törenine katıldı. Törene Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP’li Akif Hamza Çebi, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Öz ile beraber açılış kurdelesini kesen Kılıçdaroğlu, daha sonra Erzincan Altınbaşak ve Çağlayan Belediyeleri’nde kullanılmak üzere alınan çöp kamyonu ve iş makinelerinin anahtarlarını teslim etti. Anahtar tesliminin ardından Kılıçdaroğlu, belediyenin birimlerini gezdi. Kılıçdaroğlu, öğle yemeğini ise belediye işçileri ile birlikte yiyerek, onlarla sohbet etti.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sırasında kardeş belediyelere bir de çöp aracı teslim edeceklerini belirterek, “Sadece genel başkanımızın belediyemize ziyareti değil, aslında onun bir ötesinde de bizim sosyal demokrat belediyelerin gerçek kardeşlik bağı oluşturmasıdır. O bağın içerisinde geçtiğimiz yaz Erzincan belediyelerimize yaptığımız ziyaret sonucu onların eksikliklerini tespit edip, en önemli ihtiyaçlarının temizlik araçları olduğunu öğrendik. Bugün de onların anahtar teslim törenini gerçekleştiriyoruz” dedi.

“SİYASET ZENGİNLEŞME ARACI DEĞİLDİR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Eğer bu ülkede birliği ve beraberliği kurabilirsek, birliği ve beraberliği hayatın her alanında öne çıkarabilirsek Türkiye Cumhuriyeti sadece kendi bölgesinde değil, bütün dünyada olması gereken yere ulaşır. Siyaset bir kavga alanı değildir, siyaset zenginleşme aracı da değildir. Siyasetin varlık nedeni topluma hizmet etmektir. Siyasal partiler toplumlara nasıl hizmet edeceğini anlatır, vatandaşta ona göre oyunu kullanır ama eğer siyaseti, siyasetin zenginleşmesi üzerine inşa ederseniz kaybeden vatandaş olur. Eğer bugün 6 milyon 200 bin insanımız işsizse, 17 milyon insanımızın aylık geliri 200 liranın altında ise siyaset kurumuna büyük görev düşüyor. Siyaset kurumu halkın etnik kimliği ve yaşam tarzı ile uğraşmaz. Kişinin bu özellikleri onurudur. Eğer birisi işsiz ise siyasetçinin görevi ona iş bulmak, yoksulluğunu gidermektir. Bunu yapabilirsek bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi getirilebilir” şeklinde konuştu.

“NEDEN KAVGA EDİYORUZ? SİYASET DAYANIŞMADIR”

Siyaset yapılan yerde kavga edilmemesi ve dayanışma olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Neden kavga ediyoruz, hangi gerekçe ile kavga ediyoruz? Bunları bir tarafa bırakmalıyız. Siyaset bir dayanışmadır, komşumuz aç iken biz tok olabilir miyiz? Böyle bir şey olabilir mi? Önce komşumuzun kimliğine, inancına mı bakacağız ona yardım etmek için yaşam tarzına mı bakacağız ona yardım etmek için, kesinlikle hayır. Biz bu dönem kardeş belediyeciliği başlattık. Bazı belediyelerimizin imkanları, bütçeleri sınırlı. Kartal Belediyemiz ne yaptı, makineleri belediyelere verdi. Bir toplumu toplum yapan varlık tasada ve kıvançta beraber olmaktır. Üzüntülerde ve sevinçlerde beraber olacağız. Sevinçlerde beraber olduğumuz zaman çoğalırız, sesimiz daha gür çıkar. Tasada, acıda beraber olduğumuz zaman acılarımızı azaltırız. Siyaseti bunun üzerine inşa etmeliyiz. Bu nedenle ben Kartal Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim