• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2509.906 1.04
  • Dolar: 32.5696 0.10
  • Euro: 34.7707 0.14

Kılıçdaroğlu Kendine Güvense Notere Gider Mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Emekli kardeşlerim sizin için 12 yılda ne yaptığımızı biliyorsunuz. Daha fazla ne yapmak gerekiyorsa, ekonomik şartlarımızla birlikte seçim sonrasında ve önümüzdeki aylarda...
Kılıçdaroğlu Kendine Güvense Notere Gider Mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Emekli kardeşlerim sizin için 12 yılda ne yaptığımızı biliyorsunuz. Daha fazla ne yapmak gerekiyorsa, ekonomik şartlarımızla birlikte seçim sonrasında ve önümüzdeki aylarda yapacağız ama Kılıçdaroğlu’nun hiçbir zaman iktidara gelemeyeceğini düşünerek yaptığı birtakım palavralara kulak asmayın. Kendine güvenecek olsa notere gider mi? Biz notere gitmiyoruz, biz millete gidiyoruz millete" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Etlik Kasalar Meydanı’nda düzenlenen Büyük Ankara Mitingi’nde yaptığı konuşmada, vatandaşlara müjde vererek, "Bu hafta içinde milli bölgesel uçağımızın da faaliyetine başladık. İnşallah, en geç 2019 yılında Türk yapımı kendi uçağımız uçacak. En geç, 2023 yılında Türk semalarında kendi savaş uçağımız uçacak. Kendi milli aşımızı üreteceğiz. Zillet içindeki bir ülkeden yükselen bir gücü kim çıkardı? Şimdi söyleme vaktidir, onlar konuşur" demesi üzerine kalabalıktan ’AK Parti yapar’ sesleri yükseldi.

“KADIKÖY’DE BAŞKA TÜRLÜ, DİYARBAKIR’DA BAŞKA TÜRLÜ"

Vatandaşlardan ’Allahu Ekber’ seslerinin yükselmesi üzerine ise Davutoğlu, "Tek parti döneminde bu tekbirlere hasret kalınmıştı. Şimdi de CHP’nin Kürt versiyonu HDP de diyor ki Eş Başkanı ’Allah Kürtçe bilmiyor mu?’ diyor haşa, Allah her dili bilir de sen gönül dilini bilmezsin. Şiddete karşı duramazsın, tehdide, teröre karşı sesini yükseltemezsin. Kadıköy’de başka türlü, Diyarbakır’da başka türlü" ifadelerini kullandı.

“Şimdi, Kılıçdaroğlu baktı küçük aklıyla çözemiyor, bir merkez ülke diye kavram ortaya attı” diyen Davutoğlu, “Bizim yıllarca yazdığımız, çizdiğimiz şeyler. Kitabı tersinden okuyor, yürüyen merdivene tersinden binen adamdan hayır olur mu? O diyor ki 2035. Ben sadece 2019’a kadar yapacaklarımızı söyleyeyim" diyerek gerçekleştirilecek projelere değindi.

Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde vatandaşların SSK kuyruğunda vefat ettiğini belirterek, "Şimdi emeklilerimize yaklaşmaya çalıyor. Sen önce SSK kuyruklarında vefat eden, hastanede bir yatakta dört kişi yatan emeklilerin hesabını ver sonra konuş" dedi. 2002’de Ankara’da toplam ambulans sayısın 24’tü, şimdi ise 192 olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şimdi herkesin sıra beklemeden ilacını aldığını ifade etti. Dün Samsun’dan acı bir haber geldiğini belirten Davutoğlu, "Bir doktor kardeşimiz, Kamil Bey birisi tarafından saldırıya uğradı ve katledildi. İnsana hizmet için olduğundan şehitlik makamına gitmiştir. Buradan bütün doktor kardeşlerime sesleniyorum, sizler en aziz hizmeti yapan mübarek insanlarsınız. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, sağlık çalışanlarına karşı artan şiddet konusunda da kadına karşı şiddette olduğu gibi omuz omuza olalım" ifadelerini kullandı.

Tarım sektöründeki reformlar hakkında bilgi veren Davutoğlu, "Tarım sektöründe biz iktidara geldiğimizde çiftçilere yardımlar kesilmişti, Kim kesti biliyor musunuz, Kemal Derviş şimdi akıl hocası olan zat. Şimdi, 10 milyar TL hayvancılığa sıfır faiz kredi veriyoruz. Bütün çiftçilerimize sahip çıktık, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Esnaflarımızın şimdi kredi limitlerini artırdık. Faizler yüzde 30’lardan sıfırlara indi. Yeni çıkardığımız düzenlemeyle 3 yıllık usta bir dükkan açarsa faizsiz kredi veriyoruz. Bütün alışveriş merkezlerinde esnaflara özel kota uygulaması getirdik. Bugün buraya gelirken işçilerimizle ilgili önemli bir protokolü imzalayarak geldik" diye konuştu.

“KENDİNE GÜVENECEK OLSA NOTERE GİDER Mİ?”

Emekli vatandaşlara seslenen Davutoğlu, "Emekli kardeşlerim sizin için 12 yılda ne yaptığımızı biliyorsunuz. Daha fazla ne yapmak gerekiyorsa, ekonomik şartlarımızla birlikte seçim sonrasında ve önümüzdeki aylarda yapacağız ama Kılıçdaroğlu’nun hiçbir zaman iktidara gelemeyeceğini düşünerek yaptığı birtakım palavralara kulak asmayın. Kendine güvenecek olsa notere gider mi? Biz notere gitmiyoruz, biz millete gidiyoruz millete. Biz söz verdik mi bu söz kağıtta kalmaz, bu söz anında hayata geçer" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Asgari ücret 184 liraydı, şimdi Kılıçdaroğlu yalan söylüyor. Diyor ki 200 liranın altında yaşayan 17 milyon kişi var. ’Onlarca kez yalan söylüyorsun’ dedim, aynı yalanı tekrar ediyor. Allah aşkına, 200 liranın altında 17 milyon kişi yaşasa Türkiye’de kişi başına düşen gelir 25 bin TL olur mu, 14 bin 400 dolar. Yalanlarını bir daha hatırlatayım ama belki cevap verir. Bir, Türkiye’de 200 liranın altında yaşayan 17 milyon kişi yok, hiç yok hatta. Günde 1 dolarla yaşayanlar biz geldiğimizde yüzde 1 civarındaydı bitirdik. İspat etsin. Biz engelli kardeşimize 417 lira veriyoruz. Yalan iki; ’Bin liranın altında 8 milyon emekli var’, söz konusu bile değil. ’İspat et, ben bu işi bırakırım’ dedim, ses yok. Her yeri yalan. Böyle birine güvenilir mi?" diye sordu.

"SANDIĞI BULAMADI ZAVALLI"

"Bahçeli 12 seçim kaybetti, Kılıçdaroğlu 4-5 seçim kaybetti, bir seçimi de nasıl kaybetti kendi İstanbul’da adaydı oy vereceği sandığı bulamadı zavallı" diyen Davutoğlu, "Allah aşkına sorsalar o zaman hangi devletin Başbakanısın desen belki onu da zor çıkarır. Böyle birine ülke emanet edilir mi? İşte çıksın ispat etsin. Biz, ne söylediysek sadece doğruyu hakkı söyleriz. Millete verdiğiz sözün gereğini söyleriz" ifadelerini kullandı.

Kalabalıktan ’Recep Tayyip Erdoğan’ seslerinin yükselmesi üzerine Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza da buradan bir selam. Muhtar bile olamaz dedikleri Recep Tayyip Erdoğan, halkın doğrudan oylarıyla Cumhurbaşkanı oldu, sizin oylarınızla. 12 yıl içinde ne tür badirelerden geçtik, ama bizi durdurabildiler mi? Hayır. Bu 3 parti, arkasındaki paralel çete, onun arkasındaki DHKP-C ve uluslararası çeteler Türkiye’nin yükselişini durdurabilirler mi? İnsan onuruna hem kudretli ve şefkatli geleceğe yürüyen AK Parti’yi durdurabilirler mi? Biz Ankara meydanında ne konuşuyorsak yarın da Diyarbakır meydanında orada konuşuruz. Milletle gönül diliyle konuşan kim? Bütün bu hizmetlerle kendi vatandaşına şefkatle yaklaşan, dünyada her yerde al bayrağı dalgalandıran AK Parti kadroları 2023’e gidiyor" şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN HER KÖŞESİ ANKARA’YLA BÜTÜNLEŞECEK”

Ulaştırma alanında yapılan reformlara değinen Davutoğlu, "Türkülerde kara tren, istikbalde hızlı tren. Yüksekova’ya havalimanı yapılacağına kim inanırdı. Biz inandık ve yaptık. Bu HDP’liler, terör örgütü engellemeye çalıştılar ama engelleyemediler. Ankara’yla ile ilgili en önemli vizyonlarımızdan birisi Ankara’yı bütün bu hatların merkezi kılmak. Ankara, eskiden siyasi başkentti. Biz, Ankara’yı yükselen Türkiye’nin ebedi siyasi başkenti, ekonominin, ulaştırmanın merkez şehri yapıyoruz. Türkiye’nin her köşesi Ankara’yla bütünleşecek. Eskiden Ankara deyince soğuk bir bürokrasi yüzü akla gelirdi ama şimdi herkes için Ankara sımsıcak bir millet tebessümü. Yeni Türkiye’de devlet milletin hizmetindedir. Anadolu’ya, Trakya’ya yer var. Ankara size söz veriyorum, artık Ankara bürokrasinin merkezi değil millet iradesinin merkezidir. 7 Haziran’da böylesine birlik içinde kudretli ve şefkatli yeni Türkiye’ye var mısınız? Bütün bu çeteler yan yana gelmiş biz ise görünüşte yalnızız onların hepsi beraber, yalnız olmadığımızı biliyoruz. Millet, tarih Ankara bizimle..Mührü AK Parti’nin üstüne vururken aynı zamanda da küresel güç Türkiye’nin mührünü..onlar koalisyonlarla, ittifaklarla gelecekler. Sizler onların karşısında AK Parti’yi dimdik göreceksiniz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir olmaya, iri, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, her gönüle girmeye, her köşeye hizmet götürmeye, her haneye bereket getirmeye, kudretli ve şefkatli Yeni Türkiye’yi kurmak için gece-gündüz çalışmaya Allah, tarih ve millet önünde söz veririz. Başkentten bütün kentlere selam olsun. bütün kentlerde bu albayrağı dünyanın her köşesinde dalgalandıracak mıyız? Ortadoğu’da Afrika’da dalgalandıracak mıyız? En az yüzde 50-55’le AK Parti diyor muyuz? bu tuzakları kıracak mıyız? Yeni bir destan yazacak mıyız? Fetih yakındır diyelim mi? Zafer bizimdir diyelim mi?"

Miting meydanına gelen vatandaşlar için miting alanına girişlerde, yağmur yağma ihtimaline karşın şemsiye ve yağmurluk dağıtımı yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim