• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

“Kılıçdaroğlu Kadın Adaylar Sözünü Tuttu”

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 28 kontenjan adaydan üç büyük şehirdeki 7 seçim bölgesinin birinci sırasına kadın adayların yerleştirileceğini ifade etmişti v...
“Kılıçdaroğlu Kadın Adaylar Sözünü Tuttu”

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 28 kontenjan adaydan üç büyük şehirdeki 7 seçim bölgesinin birinci sırasına kadın adayların yerleştirileceğini ifade etmişti ve söz de tutuldu” dedi.

CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Haluk Koç, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayları üzerinde çalışma yaptıklarını ve Yüksek Seçim Kurulu’na listelerin saat 17.00’ye kadar teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Demokrasinin kurumlarıyla çalışan kurallı bir yönetim şekli olduğunu belirten Koç, “Türkiye’de siyaset 1946 yılından sonra çok partili yaşama geçtiğimiz tarihten itibaren aradaki kesilmelerle birlikte daha henüz demokrasini geliştirmiş Batı ülkeleriyle mukayese edildiğinde emekleme aşamasında sayabiliriz. Batı’da demokrasinin bugünkü durumunu almasında toplumlar çok bedel ödediler ve bugün geldiğimiz noktada Türkiye’de siyasi partiler olsun ki anayasamızda sistemin vazgeçilmez unsurları olarak tarif edilirler, demokrasiye uyum konusunda her biri farklı pencereden topluma bakar hale geldi. Kimi siyasi parti sizlerde izliyorsunuz göstermelik yoklamalar, ortaya konulan birtakım sandık benzeri oluşumlar, içine atılan oylar, o oyların açık tasnifi olmadan torbalara konup Ankara’ya taşınması, sonra değişik seçim bölgelerinde değişik sivil toplum kuruluşlarının eğilimini alıyoruz diye bir telefon ve demokrasi gösterisi ama bir vesayet baskısı altında belirlenen aday listeleri. Bir tarafta bakıyorsunuz tamamen içine kapalı bir sistem. İnternette şöyle yapılmış, böyle yapılmış ama sonuçta tek bir kişinin iki dudağı arasından çıkan siyaset kaderi belirleme süreci. Bir diğer yapıya bakıyorsunuz söylemde demokrasi bol, söylemde demokrasiyi andıracak her şey var fakat aday belirleme noktasına geldiğinizde değişik vesayet odaklarının listelerine vurduğu damgayı görüyorsunuz” diye konuştu.

“BİR TEK CHP PARTİSİNE KAYITLI ÜYELERİN TERCİHİNİ LİSTELERE YANSITTI”

Koç, CHP’nin 2012 yılında bir tüzük değişikliği yaptığını ve bu tüzük değişikliğine giderken önce parti içinde demokrasi, sonra da Türkiye’de demokrasi iddiasını ileri sürdüğünü kaydetti. Bu tüzük değişikliğinde olası bir genel seçimde ya da zamanı geldiğinde bir seçimde adaylarının yüzde 85’nin seçim bölgesinde örgütündeki tüm üyelere danışılarak belirleme karanının alındığının altını çizen Koç, “O tarihten bugüne ilk genel seçimi yaşıyoruz ve bugün de YSK’nın takviminde aday listelerinin teslim edilmesinin son günü. CHP biliyorsunuz 29 Mart tarihinde 45 seçim bölgesinde tüm üyelerin katılımıyla bir ön seçim yaptı. Hakim denetiminde ön seçim yaptı. Ayrıca 10 seçim bölgesinde hakim denetiminde değil ama hakim denetimini aratmayacak örgüt denetiminde tüm üyelerin katılmasıyla bir eğilim yoklaması yaptı. Sonuç tabanın talebinin listelere yansıtılmasıydı. Mukayese ettiğim siyasi yapılar içerisinde bir tek CHP partisine kayıtlı üyelerin tercihini bugün akşam 17.00’de sunacağı listelere yüzde 80’den fazla oranda yansıtan parti oldu” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU KADIN ADAYLAR SÖZÜNÜ TUTTU”

Siyasi Partiler Yasası’nın genel merkezlere yüzde 5 oranında bir kontenjan hakkı verdiğini anımsatan Koç, CHP’nin bu kontenjan hakkını dün PM toplantısında belirlediğini ve bunları da ön seçim yapılan yerlerde kontenjanlara ayrılan bölgelere yerleştirdiğini dile getirdi. Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ifade eden Koç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye iyi yönetilmiyor. Demokrasinin tüm kuralları Türkiye’de gittikçe askıya alınan, yönetime yansımayan kurallar ve kurumlar haline dönüştü. Bu sıkıntıyı aşmak zorunda Türkiye. Onun için demokrasinin vazgeçilmez en önemli aşamalarından biri olan sandık aşamasında Türkiye halkı, Türk milleti mutlaka bu kötü yönetime dur diyecek. Demokrasinin tüm kurallarıyla işlemesine zemin hazırlayacak adımı atma şansına sahip. Şimdi kadın-erkek eşitliği ve kadının toplumda rolü en önemli siyasetinde gündem maddesi. Son yaşadığımız süreçleri ifade etmiyorum ama kadının iş gücünden kopartılması, kadının eve hapsedilmesi, ‘kadının erkekle eşit olmadığı fıtratında var’ sözlerinin Türkiye’deki bu soruna yansımasını yaşıyoruz. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir karar aldı ve bu kararı da daha önce açıklamıştık topluma. Bunun da uygulamasını gerçekleştirdi. 28 kontenjan adaydan üç büyük şehirdeki 7 seçim bölgesinin birinci sırasına kadın adayların yerleştirileceğini ifade etmişti ve söz de tutuldu.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim