• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9530.47 0.00
  • Altın: 2483.342 0.47
  • Dolar: 32.5306 0.27
  • Euro: 34.8665 0.44

"Kemal Derviş’ten Sıcak Siyasete Girmesini İstedim"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş’e aktif siyasete katılması için bir teklif götürüldüğüne ilişkin soru üzerine, "sıcak siyasete girmesini istedim. Ama özellikle Amerika’da, Fransa’da, Almanya’da...
Kemal Derviş’ten Sıcak Siyasete Girmesini İstedim

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş’e aktif siyasete katılması için bir teklif götürüldüğüne ilişkin soru üzerine, "sıcak siyasete girmesini istedim. Ama özellikle Amerika’da, Fransa’da, Almanya’da işlerinin yoğunluğu nedeniyle sıcak siyasete girmeyeceğini ifade etti" dedi.

Aday adaylarıyla ilgili muhtarlar ve kanaat önderlerinin görüşlerini almak ve sorunlarını dinlemek amacıyla uçakla geldiği Elazığ’dan karayoluyla Tunceli’nin Pertek ilçesine geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Veli Ağbaba ile çok sayıda partilinin de eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, Pertek ilçesinde bulunan termal otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Bugün muhtar arkadaşlar çok sorunlarının olduğunu bana aktardılar. Ben muhtarlarımızı dinleyeceğim. Bazı kanaat önderleri var onları dinleyeceğim. Cumhuriyet Halk Partisi’nden beklentileri nedir, sorunları nedir onları dinleyeceğiz. Dolayısıyla güzel, verimli bir toplantı olacağına inanıyorum. Tunceli’ye geliş nedenim bu. Güzel bir mekanda güzel bir toplantı olacak diye düşünüyorum” dedi.

Tunceli’nin aydın bir il olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Dünyayı, kenti, kendisini sorgulayan bir insan yapımız var. Dolayısıyla ben Tuncelili olmaktan onur ve gurur duyduğumu hemen hemen her ortamda dile getiriyorum” dedi.

Bir gazetecinin iki gün önce Kılıçdaroğlu’nun memleketi olan Nazımiye ilçesinin CHP’li belediye başkanının istifa ettiği hatırlatılarak bu istifayı nasıl değerlendirdiği sorulan Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi: “Bazı bilgiler geliyor ama o bilgileri yüzde yüz teyit etmeden konuşmam doğru değil. Sanırım arkadaşlar bu konuda bazı çalışmalar yapıyorlar. İl Başkanımız bazı çalışmalar yapıyor. Biz siyasetin özgür ortamda yapılmasını savunan siyasi bir partiyiz. Geleneğimiz budur. İnsan haklarına, demokrasiye ve özgürlüğe önem veririz. Bir başkasını siyasi düşüncelerinden ötürü baskı altına almayız ve bunu da doğruda bulmayız. İnsanı insan olarak kabul ederiz, onun düşüncelerine de saygı gösteririz. Dolayısıyla dünyaya ve siyasete nasıl bakıyorsak herkesin de bizim dünyamıza ve siyasetimize aynı anlayışla bakmak isteriz. Eğer uygar bir toplumsak ki Tunceli uygar bir kenttir, özgürlüğün tadına varan bir kenttir dolayısıyla bu kentte hiçbir baskının hiçbir siyasi parti üstünde olmaması gerekir. Doğru olan da budur.”

Kemal Derviş’e aktif siyasete katılması için bir teklif götürüldüğüne ilişkin soru sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Sayın Kemal Derviş, sadece Türkiye’de değil dünyada bilinen sayılı iktisat uzmanlarından birisi, pek çok uluslararası kuruluşta çalışmış sadece Türkiye’nin değil dünyanın sorunlarını özellikle ekonomik ve sosyal sorunları yakından izleyen bir isim. Kendisi sosyal demokrat, partimizin de üyesi. Sıcak siyasete girmesini istedim. Ama özellikle Amerika’da, Fransa’da, Almanya’da işlerinin yoğunluğu nedeniyle sıcak siyasete girmeyeceğini ifade etti. Ama eğer Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kendisine bir fırsat verilirse doğrudan ekonomi yönetiminde görev alacağını ifade etti” dedi.

Kılıçdaroğlu, açıklamaların ardından köy, mahalle muhtarları ve bazı kanaat önderleriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, toplantının ardından karayoluyla ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim