• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

“Kazanın Sorumlusunu Mutlaka Bulacağız”

Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, Nevşehir’de balonlarda çalışan işçileri de sendikalı yapmak için çalıştıklarını söyledi. Tatlıbal, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan kazada hayatını kaybeden yet...
“Kazanın Sorumlusunu Mutlaka Bulacağız”

Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, Nevşehir’de balonlarda çalışan işçileri de sendikalı yapmak için çalıştıklarını söyledi. Tatlıbal, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan kazada hayatını kaybeden yetkili teknisyen Tuğrul Tuna Beken’in ölümüyle ilgili de sorumluları mutlaka bulacaklarını söyledi.

Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği üyelerine yönelik basın toplantısı düzenledi. Sendika yönetimine geldiklerinde çok farklı algılar ve yaftalarla karşılaştıklarına dikkat çeken Tatlıbal, “Bize bunlar birilerinin adamı diyenler oldu. Ama bunları aştık ve borçlarımızı ödeyerek temiz bir sayfa açtık. Geldiğimizde 13 bin 562 üyemiz vardı, şimdi 20 bin 280 üyeye sahibiz. Sadece THY ve Teknik A.Ş.’dekileri değil, havacılık sektöründe çalışan 700 bin kişiyi sendikamıza üye yapmanın mücadelesini veriyoruz. Bu anlamda yönetimde bulunduğumuz 1.5 yılın sonunda kendini ispatlamış bir sendika olmayı başardık. Temmuz’da başlayacak Toplu İş Sözleşmesi öncesinde THY Teknik, THY Anonim ortaklığı ile ilgili çalışma komisyonlarımız kuruldu. Her konuda sorunları iyi bilen, çalışanların içinden gelen yöneticilerimiz gece gündüz var güçleriyle çalışıyorlar. Tüm birimlerdeki eksiklikler, sorunlar, sıkıntılar neyse bunlar masaya yatırılıyor. Bu doğrultuda çalışanlarımızın problemlerini çözecek nitelikte Toplu İş Sözleşmesi’ne ajandamız dolu olarak gireceğiz. Çalışanların ve üyelerimizin hakkını son kuruşuna kadar alacağız. Temmuz başında Teknik A.Ş’nin Aralık ayında da THY Anonim Ortaklığı’nın Toplu İş Sözleşmesini imzalayacağız. Biz çalışanlara ve üyelerimize diyoruz ki, bize güvenin, varsa bir sorun mutlaka sendikaya gelin, çözümü birlikte üretelim. Sendikanıza sahip çıkın. Çünkü burası bizim değil sizin sendikanız. Sözleşmeyi biz kendimiz için değil sizler için yapıyoruz. Gözden kaçırdığımız problemler konular olabilir, sendika gelin bunları bize aktarın ki TİS’de hakkınızı savunabilelim. Ben sadece çalışanlardan ve üyelerimizden güven bekliyorum ve bu güveni de toplu iş sözleşmeleri sonunda kazanacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“KAZANIN SORUMLUSUNU MUTLAKA BULACAĞIZ”

Tatlıbal, geçtiğimiz ay uçağın flaplarını kontrol ederken, kaza sonucu hayatını kaybeden teknisyen Tuğrul Tuna Beken’le ilgili soruşturmanın devam ettiğini vurguladı. Soruşturmadaki son durum hakkında bilgi veren Tatlıbal, “Bu kardeşimize öncelikle Allah’tan rahmet diliyorum. Nur içinde yatsın. Bir ana baba için gencecik evladını toprağa vermek çok büyük acı. Yanlış anlaşılmasın ama o babanın titreyen elleriyle toprak alıp evladının üstüne attığını gören birisi olarak söylüyorum, evlat acısını Allah kimseye yaşatmasın. Bir komisyon kurduk, varsa sıkıntı mutla giderilmeli dedik. Burada sorun yönetici, personel eksikliği veya fazla mesai de ise bu mutlaka ortaya çıkarılacak. Komisyon çalışmaları devam ediyor, yönetim olarak biz de konu yakından takip ediyoruz. Tuğrul kardeşimizin ailesinin de bizzat üzerine bastırarak söylediği bir konu var. Ailesi ‘Biz tazminat davasını açıyoruz ama asla para pul için değil. Bir daha böyle can kaybı yaşanmasın diye’ diyor. Bu can kayıplarının önüne geçmek boynumuzun borcu. İki kişinin yapacağı işi bir kişiye yaptırırsanız böyle üzücü kazalara kapı açmaya başlarsınız. Ben demiyorum ki çalıştırmayın. Ekmek kazanmak için alın teri dökeceğiz. Bedava ekmek istemiyoruz ama her işin bir standardı ve kuralı var. Biz THY olarak büyüyen bir firmayız. Büyürken kontrollü gitmemiz, yeterli personel ve ekipmanı sağlayarak, ekibi kurarak bunu yapmamız lazım. Tuğrul kardeşimiz kanadın altında flaplara bakarken, o anda kokpitteki diğer arkadaşımız kontrol ediyor muydu, etmiyor muydu ? Şu an savcılık ve komisyonumuz bunu araştırıyor. Çünkü bu çok önemli bir nokta. Flapları indirip kaldıran bir tuş var. Acaba o tuşun başında biri var mıydı yok muydu ? Onu bilmiyoruz, ona bakacağız. Yada başka bir hata veya kusur var mıydı ? Onları araştıracağız, nasıl bir ihmal varsa üzerine gidip, mutlaka ortaya çıkaracağız. Derdimiz, davamız bir daha böyle can kayıplarının bir daha yaşanmaması” şeklinde konuştu.

“SEKTÖRDE CİDDİ PERSONEL EKSİKLİĞİ VAR”

Havacılık sektöründe büyük sıkıntıların başında personel yetersizliğinin geldiğine dikkat çeken Tatlıbal “Büyüme rakamlarına göre, havacılık sektöründe personel alımı yetersiz. Üstelik kalifiye eleman sıkıntısı da had safhada. Aldığınız personelin iş bilmemesi ve eğitimsizliği en büyük sıkıntıların başında geliyor. En önemli konumuz işçi sağlığı ve güvenliğidir. Güvenli ve huzurlu çalışma ortamıdır. Yeterli sayıda iş bilen personel olursa, tüm çalışanlar daha rahat ve verimli olur. Personel, yemek molasında yemeğini rahat yiyebilecek vakte sahip olursa, psikolojisi ve kafası rahat olursa verimi daha çok artar. Benim hat bakımdaki işçim, elinde bir sandviçle uçağın başında öğününü geçiştirip ‘aman şu uçağı 40 dakikada uçurayım’ diye hızlı hareket ederse risklere, kazalara kapı açarız. Niye buna kapı açalım ? Allah göstermesin bir uçağımızın başına bir gün üzücü bir kaza gelirse, geri dönüşü olmayan yola gireriz. Havadaki kaza yerdeki gibi olmaz. Zaiyat çok büyük olur. Bunun vebalinden, vicdan azabından, o acıdan hiç birimiz kurtulamayız. Bu yükün altından biz değil, bu ülke bile kalkamaz. O yüzden bu acıyı peşinen yüreğimizde hissedip, empati kurarak çalışma ortamlarını mantıkla düzeltmeye çalışmamız lazım. Büyüyelim, ama kontrollü olalım. Çalışanları yormadan, iki kişilik işi tek kişiye yaptırmadan, doğru işi doğru yerde düzenli çalışma saatleriyle yapalım. THY çalışanını içlerinden gelen bir kardeşleri olarak iyi tanıyorum. THY personeli gerçekten büyük özveri ile çalışıyor. Birçok birimde mesai dahi yazmadan çalışan insanlara şahitlik ederim. Çünkü şirketi seviyorlar. Şirket sevilecek bir durumda. Ülkelerini seviyorlar ama, haksızlığa uğruyorlar. Biz yönetimin gidermediği bu haksızlığı gidermek için, işçi kardeşlerimizle omuz omuza yürüyeceğiz. Gönülleri rahat olsun. Hava-İş Genel Başkanı olarak şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte hakkınızı son kuruşuna kadar almak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Sadece bize güvensinler yeter” dedi.

“BALON İŞÇİLERİNİ DE SENDİKALI YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toplantıda Nevşehir’de ki balonlarda çalışan işçilerin de zor durumda olduğunu ve onları sendikalı yapmak için çalıştıklarını söyleyen Tatlıbal, “Nasipse onlar içinde uğraşmak istiyoruz. Çünkü onlarında çok sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün çıkarttığı yönetmelik çerçevesinde çalıştıklarını bildiğimizden. Onlarında taşımacılık iş kolunda çalıştığını bildiğimizden, biz Nevşehir’de çalışan kardeşlerimizi de sendikalı olmaları konusunda hem bilgilendirme hem de her türlü desteğe hazır olduğumuzu söylüyoruz. Sendikalaşmak kötü bir şey değil. Sendikalaşma hakkını alma. Asla isyan asla bir başkaldırı değil” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim