• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 25°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 30°C Rize
  • BIST: 9809.57 0.90
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Karne günü uyarısı

Konak Hastanesi Gebze, okulların kapanışı ile birlikte karne alacak çocukların psikolojisi konusunda ebeveynlerine çeşitli konularda uyarılarda bulundu.
Karne günü uyarısı

Konak Hastanesi, okulların kapanışı ve karne günü konusunda çocuk psikolojisi ile ilgili bir açıklama yayımladı. Konak Hastanesi Gebze, Uzman Psikolog Hilal Kübra Şirin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öncellikle gelen karne çocuğunuzun kişiliğinin değil, okul başarısının bir göstergesidir ve bu başarı yalnızca çocuğunuzun değil öğrenme sürecinde çocuğun çevresinde olan (aile, öğretmen, arkadaş çevresi) herkesin başarı sonucudur. Okul başarısında aile etkeni çok önemlidir. Aile içi ilişkilerinin dengeli ve düzenli olması çocuğun başarısını olumlu etkiler. Çocuklarla kurulan başarılı iletişim sayesinde çocuğun başarısı desteklenmeli, başarısızlık durumu söz konusu ise çocuk anlayışla karşılanıp, başarısızlığın nedenleri araştırılmalı ve birlikte mantıklı çözümler bulunmalıdır. Başarısızlık durumunda çocukla konuşmak için acele edilmemeli ve sinirinizin geçmesi beklenmelidir. Sorun kabullenilmeli, çocukla sakin ve yapıcı bir konuşma yapılmalıdır. Düşük başarıda sebep, zihinsel olgunlukta normal sınırlar içinde bir gecikme ise sabırlı olmak, çocuğun durumunu doğru değerlendirmek gerekir. Çocuğun gerçek kapasitesinin farkında olarak, beklentileri buna göre şekillendirmek gerekir. Çünkü çocuk anne babasının beklentilerine cevap veremeyeceğini fark ederse amaç için uğraşmaktan vazgeçer. Ayrıca yüksek beklenti çocukta kaygı artışına, özgüven azalmasına ve çaresizlik duygusunun gelişmesine neden olur.

Başarıda ölçü başkaları değil çocuğun kendisidir. Çocuk kesinlikle aşkalarıyla karşılaştırılmamalıdır. Çocuk başarısızlığının utançla karşılandığı ortamda, güçlüklerin üstesinden gelmekte sıkıntı yaşayabilir. Çocuğun başarısızlığı aile içinde utanç verici bir durum değil, çaba gösterince aşılabilecek bir engel olarak görülmeli ve bu engeli aşmak için gerekli yöntemler beraber araştırılıp uygulanmalıdır. Çocuğa olumsuz mesajlar verilememelidir. “Senden adam olmaz” şeklinde olumsuz mesajlar yalnızca kaygıyı arttıracağı gibi çocuğun motivasyonunu da düşürecektir. Çocuğunuza ilgi ve sevgi göstermekten vazgeçmeyin. Başarısızlık durumunun sevginizde bir azalma yaratmadığını çocuğunuza hissettirin. Başarısız olduğu derslerle ilgili çocuğunuzun duygu ve düşüncelerini, onu etkileyen faktörleri çocuğunuzdan dinleyin, onun düşüncelerine önem verdiğinizi hissettirin. Tatil dönemi boyunca çocuğun dinlenmesine engel olmayacak şekilde, onun da severek uygulayabileceği bir programı beraber oluşturarak geçmişe takılı kalmayın ve başarısızlık durumunu düzeltmek için yapabileceklerinize odaklanın. Son olarak başarılı olmak için çok çalışmak yerine, etkili çalışmanın gerekli olduğu unutulmamalıdır.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim