• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9105.77 0.28
  • Altın: 2325.522 0.81
  • Dolar: 32.3679 0.16
  • Euro: 35.0312 -0.11

Karikatür Okulu’nda yetenek sınavı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karikatür Okulu’nda yetenek sınavı yapıldı
Karikatür Okulu’nda yetenek sınavı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karikatür Okulu’nda yeni dönem başlıyor. 125 kişinin başvuru yaptığı Karikatür Okulu’nda yetenek sınavı yapıldı.  Seka Kültür alanında bulunan Geleneksel Türk Süsleme Sanatları evinde gerçekleştirilen yetenek sınavında başarılı olan 25 kişi, 13 Ekim Cumartesi günü derslere başlayacak. Geçtiğimiz yıldan da 25 kişinin eğitim aldığı Karikatür Okulunda 50 kursiyer eğitim alacak. 125 kişinin 4 grup halinde katıldığı Karikatür Okulu Yetenek Sınavında, öğrenciler yeteneklerini sergiledi.

 

SONUÇLAR AÇIKLANDI

12-23 yaş arasındaki karikatüre meraklı herkesin başvuru yapabildiği Karikatür Okulu yetenek sınavında başarılı olanlarhttp://www.kocaelicartoon.com/kayit adresinden sınav sonucunu öğrenebilecek. 4 oturumda gerçekleştirilen yetenek sınavında kursiyerler 30 dakika süren sınavla yeteneklerini sergiledi.

 

BAŞKA YERDE YOK

İki yıldır Kocaeli’de Karikatür Okulu’nda eğitim verildiğini belirten karikatürist Ahmet Altay, Kocaeli’de karikatüre olan ilgiden bir çizer olarak memnun olduğunu ifade etti. İyi bir karikatürün çok iyi bir kurgu, espri, iyi bir metin ve iyi çizgiyle oluştuğunu karikatür okulunda da tüm bu aşamaların eğitiminin verildiğini söyleyen Altay, dünyada Kocaeli’de faaliyet gösteren Karikatür Okulu gibi bir okulun olmadığını belirtti. “Kocaelililer bu konuda çok şanslı” diyen Altay, ülke genelinde karikatür kurslarının bulunduğunu fakat bu yapıda bir okulun mevcut olmadığının altını çizdi.

 

KARİKATÜRİST AHMET ALTAY EĞİTİM VERİYOR

Ücretsiz olarak karikatür eğitimi alacak kursiyerler yetenek sınavı sonunda Karikatür Okulu’na girmeye hak kazanıyor. Öğrenciler, 04 Mayısa kadar sürecek eğitimlerle karikatür sanatına olan yeteneklerini geliştirecek iyi birer karikatürist olma yolunda adım atmış olacaklar. Karikatüre olan merakı artırmak, bu sanata ilgi duyan gençlerin kendisini çizgileriyle ifade etmesine olanak sağlamak amacıyla kurulan Karikatür Okulunda ünlü karikatürist Ahmet Altay tarafından dersler veriliyor. Geleceğin karikatüristlerinin ilimizden yetişmesi için açılan Karikatür Okulunda karikatür sanatının incelikleri gençlerle paylaşılacak. Kursiyerler Seka Kültür Alanı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Merkezi’nde eğitim alacaklar.

 

EĞİTİMLER 30 HAFTA SÜRECEK

Karikatür Okulu’na giriş, karikatür sanatına giriş, karikatür çizim teknikleri ve sosyal medyada karikatür konu başlıklarının işlendiği eğitimlerde, karikatüre merakı olan yetenekli gençler karikatüre dair tüm incelikleri öğreniyor. 30 hafta süren eğitimler sonucunda birbirinden çarpıcı karikatürlere imza atan öğrenciler karikatür sanatına ilişkin tüm incelikleri öğreniyorlar.

 

SINAVI KAZANANLAR

Sınavı kazanan kişiler şu şekilde; Nisa Gülsüyu, Emirhan Türkkölesi, Sude Acar, Kadir Akkuş, Ayşe Bengisu Sarı, Demir Tanrıkulu, Ali Mertcan Kuk, Zümre Başköy, Abdullah Nusret Kor, Deniz Yolcu, Beyza Doğan, Yağız İkiz, Elvin Köseoğlu, Eren Esirci, Defne Demirsoy, Rabia Bilge Karagöz, Elif Doğan, Nurullah Esat Biçer, Feyza Nef Altınışık, Seda Aygün, Doruk Saatçioğlu, İsmail Paşaoğlu, Ceren Manay, Rümeysa İşmarcı, İklim Bingöl.

 

Yedek isimler ise ; Elif Eylül Erdoğan, Semih Çoban, Elif Nisa Yavaş, Gizemnur İrtemek, Zeki Gençer.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim