• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 12°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Karabacak ve Bıyık referandumu değerlendirdi

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca'daki referandum sonuçlarını değerlendirdi.
Karabacak ve Bıyık referandumu değerlendirdi

Darıca Teras Cafe’de düzenlenen toplantıya Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,AK Parti Darıca ilçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve partiler katıldı. Başkan Karabacak, seçimlerin artık geride kaldığını ve Ülke olarak yapılacak çok işlerin olduğunu dikkat çekerek, Ülke’nin önünün açıldığını ve büyümenin hızla devam edeceğini söyledi.

BIYIK, VİCDANIMIZ RAHAT

 “Yoğun bir kampanya süreci başlattık. Nereden geldik. Nasıl gitti, nasıl başladı diye değerlendirme yapacak olursak işin başı kendi adımızla Darıca’da %70’lik bir hedef koyduk ”şeklinde açıklama yapan AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, ”Bu hedefi koyduk ama yakalandığımız hedef ise %57,5 civarında.1 Kasım seçimlerinden bir puan fazlalaştırmışız oyumuzu. Bizler Darıca’da belediye başkanımızla, milletvekillerimizle, şahsımla, mahalle teşkilatlarımızla Allah için yastığa başını koyduğumuzda vicdanımızla baş başa kaldığımızda rahatız. İyi bir kampanya süreci yaptığımızı düşünüyoruz. Bölgede referandum çalışmamaları süresince girilmedik kapı bırakmadık. Ama belki bir yerlerde eksiklik oldu. Burada bizim hedef imimize ulaşamamamız demek biz suçlu aramamız demek değildir. Böyle bir derdimizde yok ”dedi.

BIYIK, MHP’LİLERE TEŞEKKÜR ETTİ!

“Farklı sebeplerden dolayı da hayır diyen AK Parti seçmeninin olduğunu ama biz Darıca’da yaşadığımız ve Darıca’yla alakalı öz eleştiri yapmamız gerekirse bizim burada yapısal anlamda AK Parti Teşkilatları ciddi anlamları çalıştı ”diye konuşan Bıyık, “Bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi bizim yol arkadaşımız oldu. Özellikle MHP genel başkanı başta olmak üzere Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aydın arkadaşımıza teşekküllerimi iletiyorum.3 ve 4 defa dar alanda toplantı yapıp süreçle alakalı istişareler gerçekleştirdik. Onlarda kendi teşkilatları ile beraber referandum çalışmalarında bizlerde destek verdi. Keza seçim gününe varana kadar o günde okullarda bizim arkadaşlarla MHP’li arkadaşların yol yaptıklarını gördük ”diye açıkladı.

CHP HERŞEYE KARŞI

CHP'nin Darıca'da seçimlere itirazını da değerlendiren İlçe Başkanı Bıyık, "Bizim teşkilatımızda FETÖ'cü, AKP'li yok. Hepsi orijinal AK Partili. Bu tür söylemler doğru değil. Bu yakıştırmaları doğru da bulmuyorum. CHP'nin itirazı reddedildi. CHP, maalesef çarşı her şeye karşı modunda. Her şeye itiraz ediyorlar. Şuursuzca bir itiraz şeklindeler. Yeter ki itiraz edelim gibi davranıyorlar. Sonuçları sulandıralım mantığıyla hareket ediyorlar. Darıca'da hiçbir sandıkta Tercih mührü yerine Evet mührü kullanılmadı. Ama CHP, bu iddiayla itiraz ediyor." diye konuştu.

“SONUÇLARI TARTIŞMAK ÜLKEYE FAYDA GETİRMEZ”

“Referandum sürecinde evet platformu kapsamında programların aynı noktadan çıktığı daha çok insanımıza ulaşabilecek mücadeleyi Darıca’da verdik ”diye açıklama yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ”Böylesine zorlu bir süreçte ciddi bir çalışmayla sonuca başarıya ulaştık. Yaklaşık %58’e varan bir sonuçla Darıca’da seçimleri sonuçlandırdık. Darıca faktörü diğer ilçelerden çok daha farklı. Bu bölgede güçlü anlamda HDP seçmeni var. Yine kemikleşmiş şekilde CHP seçmeni var. MHP’nin seçmeni yine aynı şekilde.Burada bir yerden bir yere oy aktarmak çokta kolay değil. Türkiye geneli olmak üzere hem Kocaeli’nde hem Darıca’da biz bu seçimin galibi olduk. Önemli olan sonuçtur. Demokrasilerde sandık milletin önüne konur. Sandıktan çıkan sonuç bir fazla ise galip bellidir. Sonuçlara yönelik yapılan tartışma millete ülkeye fayda getirmez ”dedi.

KARABACAK,”ÜLKEDE ARTIK BİRLİK ZAMANI”

“Demokrasiye inanılıyorsa demokrasinin gereği buysa herkes buna itibar etmek mecburiyetinde ”Demokrasideki hareketler hiçbir zaman tasrif edilmedi, edilmeyecektir de. Vatandaşımız hiçbir zaman bunu tasvi etmemiştir. Bundan sonra bütün siyasi partileri atacakları adımlarla bu çerçeve içerisinde bu ülkenin bu sistemle nasıl gelişebilir, kalkınabilir herkes elini başına koyacak. Bunun üzerinde ciddi çalışmalar yapılacak.2019 yılında sistem tamamen faaliyete sokulacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yönetim sistemiyle birlikte Türkiye çok hızlı kararlar alabilecek. Bölgesinde güçlü. Dünyada söz sahibi olan bir yapıyı inşallah oluşturmamız lazım. Bu ülkede artık birlik zamanı. Hayır diyenler ilerleyen süreçlerde keşke bende evet oyu verseydim. Bu ülkenin yine sisteminde büyümesinde kalkınmasındaki ufak ta olsa çorbada tuzumuz olsun derler diye düşünüyorum. Zaman geçtikçe daha iyi fark edilecek.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim