• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 7°C Kocaeli
    • 10°C İstanbul
    • 5°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8728.76 0.12
  • Altın: 2241.165 -0.14
  • Dolar: 32.3322 0.06
  • Euro: 35.1608 -0.13

Kalkınma ve gelişme gençlerimizle olacaktır

Başkan Karaosmanoğlu, Darıca ve Gebze’de yapımı devam eden projeleri yerinde denetledi.
Kalkınma ve gelişme gençlerimizle olacaktır

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yapımı devam eden projeleri yerinde denetlemeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Darıca Bayramoğlu’nda inşa ettiği sosyal tesis, Gebze’de projelendirdiği ve yapımı süren sporcu eğitim merkezinde inceleme gerçekleştirdi. Çalışmaların planlandığı gibi sürdüğünü belirterek özellikle Darıca’daki tesisin tamamlanma aşamasında olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifaden eden Başkan Karaosmanoğlu’na, Darıca Belediye Başkan Şükrü Karabacak, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Ihlamur, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan ile diğer teknik personel eşlik etti.

 

FİZİKİ OLARAK YÜZDE 98'LİK KISMI TAMAMLANDI

Çok büyük oranda tamamlanma aşamasına gelen Darıca Sosyal Tesisinin saha düzenleme ve peyzaj imalatları da bitmek üzere olduğu bilgisini alan Karaosmanoğlu, “Tesisimiz fiziki olarak yüzde 98'lik kısmı tamamlandı. Saha düzenleme ve peyzaj imalatları tamamlanıyor. Bitkisel toprak serimi ve bitkilerin ekilmesi yapıldı. Saha içinde pergole imalatlarını da tamamladık. Hizmet Binası ve restoran binasının tüm inşaat, elektrik, mekanik imalatları bitti. Mescit binasının ince işleri tamamlanmak üzere” açıklamasını yaptı.

“KALKINMA VE GELİŞME GENÇLERİMİZLE OLACAKTIR”

“İstikbal gelecektedir ve onları ne kadar güzel yetiştirebilirsek o kadar ülke olarak kazancımız olacaktır” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kalkınma ve gelişme gençlerimizle olacaktır. Aileler çocuklarının kötü yola gitmesini istemiyorlar. Bunun yolu da kültür, sanat ve spor alanlarında zamanlarını iyi doldurmasını sağlamak ile olur. Ülkesini, bayrağını ve çevresini seven bir nesil için gençlik ve spor merkezleri inşa ediyoruz. Gençlerimizi seviyoruz. Karanlık yollara gitmemesi için çok çalışmalıyız. Kocaeli gençliğini geleceğe hazırlıyoruz. Darıca’daki SGK’dan aldığımız ve yeniden yapılandırdığımız sosyal tesisimiz kadınlarımıza ve gençlerimize dönük bir alan olacaktır. 20 dönüm kadar çok önemli bir alanı kentimize kazandırıyoruz. Spor, kültür ve sanat etkinliklerini yapacağımız güzel bir etkinlik merkezi olacak” şeklinde konuştu.

“BU PROJEMİZ İKİNCİ EĞİTİM MERKEZİMİZ OLACAK”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze’de projelendirdiği ve temelinin atılmasının ardından hızlı bir şekilde yapımının sürdüğü sporcu eğitim merkezinde de inceleme yapan Başkan Karaosmanoğlu, kente yeni spor tesisleri kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını da dile getirdi. Gebze D-100 yan yol kenarında inşa edilen yapıya ulaşımın rahat olmasının önemine de dikkat çeken Karaosmanoğlu, “Gebze’deki bu projemiz ikinci eğitim merkezimiz olacak. Gebze Hacı Halil Mahallesi’nde yapılan tesis toplam 15 bin 590 metrekare inşaat alanına sahip.  Yapı, Gebze bölgesinde yaşayan sporcuların antrenman yapacakları ve eğitim görecekleri modern bir spor merkezi haline gelecek” şeklinde konuştu. Açıklamalarında Gebze Metrosunun önemine de dikkat çeken Karaosmanoğlu, “Toplu taşıma yatırımlarımıza da ağırlık veriyor ve geliştiriyoruz. Bu yıl temelini atacağımız Darıca, Gebze ve OSB’ler bölgesinde ki metromuza inşallah 2023 yılında bineceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

15 BİN 590 METREKARE İNŞAAT ALANI

Bodrum kat, alt zemin, zemin ve bir kat şeklinde yapılacak olan eğitim merkezi pek çok branşta eğitim verecek. Yapının alt zemin katı 3 bin 752 metrekare kullanım alanına sahip olacak.  Bu bölümde kat fuayesi, güreş salonu, judo salonu, karate ve okçuluk salonu yer alacak. Her branş için ayrı soyunma ve duş alanları bulunacak. Antrenör odaları ve 210 kişilik seminer salonu bu katın bölümlerinden olacak. Yapının üst zemin katı ise 3 bin 730 metrekare ölçülerinde olacak. Bu bölümde giriş fuayesi, jimnastik salonu, eskrim salonu, masa tenisi salonu, bayanlar fitness salonu, bayanlar plates salonu yapılacak. Her branş için soyunma ve duş alanları ile gündüz bakım ve çocuk oyun alanı ile kafeterya yer alacak. merkezin 2 bin 502 metrekarelik birinci katında da boks salonu, taekwondo salonu, rezerv spor salonu, soyunma ve duş alanları bulunacak. Bu bölüm idari birimler toplantı odası ve 120 kişilik seyirci tribününü barındıracak. Bodrum kat mahallerinde ise ısıtma ve soğutma sistemleri yer alacak. Merkezin ayrıca 138 araçlık bir de açık otopark yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim