• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Kağıtsporlu Tanju Gemici Başpehlivanlığa yükseldi

Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Kulübü pehlivanları 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 3 madalya ile döndü
Kağıtsporlu Tanju Gemici Başpehlivanlığa yükseldi

Bu yıl 657.si gerçekleştirilen tarihi Edirne Kırkpınar yağlı güreşleri 2227 sporcu ile rekor bir katılama imza attı. Türkiye’nin dört bir yanından en iyi pehlivanların katıldığı organizasyon sıcak havanında etkisi olmasına rağmen kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Kırkpınar’da Başaltında mücadele eden Kağıtspor’un başarılı Güreşçisi Tanju Gemici başarılarına bir yenisini daha ekledi. Başpehlivanlığa çıkmak için son basamak olan başaltı boyunda rakiplerini bir bir yenen Tanju üçüncü olmayı başardı. Bu sonuç ile Gemici Başpehlivanlığa yükselmiş oldu.

 

AKKOYUN’DAN ÜZÜCÜ VEDA

Yağlı güreşin en büyük organizasyonu olan Kırkpınar güreşlerinde 57 başpehlivan altın kemeri kazanabilmek için ter döktü. Başpehlivanlık mücadelesinde Büyükşehir Kağıtsporlu Faruk Akkoyun’da mücadele eden güreşçiler arasındaydı. Büyükşehir’li güreşçi ilk iki tur rakiplerini yendikten sonra üçüncü turda çekilen kura sonucunda geçtiğimiz yıl başpehlivanlık ’ta üçüncü olan Hamza Köseoğlu ile eşleşti. Akkoyun zorlu geçen müsabakada galip gelen taraf oldu ve adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Çeyrek final kuraları sonucunda güreşlerin favori isimlerinden Kırkpınar güreşlerinde genelde kürsüye çıkmayı başaran Şaban Yılmaz ile karşı karşıya geldi. Akkoyun mücadelede ilk önce ayak bileğinde bir sorun yaşadı ancak müsabakaya devam etti sonrasında ise kaburgasından bir sakatlık geçirdi tedavinin ardından tekrar sahaya dönen Akkoyun sakatlığı güreşebilmesine izin vermeyince Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine veda etmek zorunda kaldı.

 

YENİ BAŞPEHLİVAN TANJU

Kırkpınar’da Başaltında mücadele eden Kağıtspor’un başarılı Güreşçisi Tanju Gemici başarılarına bir yenisini daha ekledi. Gemici çıkmış olduğu ilk tur müsabakasında Atilla Balcıyı ikinci turda Hüseyin Kalaycıyı geçerek çeyrek finale kalmayı başardı. Zorlu ve kritik bir tur olan çeyrek finalde rakibi Özkan Yılmazla normal sürede yenişemeyen güreşçiler puanlama devresine geçtiler. Puanlama süresinde rakibini iki sıfır gibi net bir skorla geçen gemici yarı finale adını yazdırmayı başardı. Oldukça yorucu geçen müsabakaların ardından sporcumuz yarı final müsabakasında Antalyalı Durmuş Altın ile yine puanlama devresine kaldı bu sefer gülen taraf Altın Oldu. Bu sonuçlar ile Tanju gemici Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’u Başpehlivanlıkta temsil eden ikinci güreşçi olmayı başardı.

 

ÇOK SAYIDA GÜREŞÇİ  BOY ATLADI

Kocaeli’ne diğer madalyalar ise küçükorta büyük boy kategorilerinden geldi. Sezon başında boy atlama özelliği taşıyan Antalya Kumluca yağlı güreşlerinde küçükorta küçük boyda birinci olarak küçük orta büyük boya çıkan Kağıtsporlu Barış Bayev finale kalmayı başardı. Aynı boyda güreşen bir diğer Kağıtsporlu Osman Hazar ise beş rakibini yenerek yarı final müsabakasında çekilen kura sonucu takım arkadaşı Barış Bayev’le eşleşti rakibine yenilen Osman Hazar üçüncü olarak büyük orta boyuna çıkmaya hak kazandı. Final müsabakasında ihtarlar sonucu Antalyalı rakibine yenilen Barış Bayev’de ikinci olarak büyük orta boyuna çıkan bir diğer sporcu oldu. Derece yapan sporcuların dışında Türkiye Güreş Federasyonun almış olduğu kararla boy atlama kriterlerine uyan küçük orta büyük boy sporcusu Tunahan Özgül büyük orta boyuna;  büyükorta boyunda güreşen Mustafa Arslan ise başaltına çıkmaya hak kazandılar. Boy atlama başarısı gösteren sporcular yeni haftalarda yükşelmiş oldukları boylarda güreşmeye başlayacaklardır.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim