• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Kaflı İçin Kim Neden Para Harcıyor?

Herkesin meraka beklediği siyasi partilerin milletvekilliği aday listeleri açıklandı. Milleti Ankara’da Meclis çatısı altında temsil edecek isimlerin önemi konusunda herkesin mutabık olduğuna eminiz.
Kaflı İçin Kim Neden Para Harcıyor?

Siyasi partiler arasında elbette listeleri en çok merak edilen iktidarı elinde tutan AK Parti’nin milletvekili listeleridir.

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de ve Gebze’de de merakla beklenen AK Parti milletvekili listesi sürpriz isimlerden oluştu.

 

Çayırova, Darıca, Gebze ve Dilovası’nın içine alan Gebze bölgesini bugüne kadar iktidar partisinden temsil eden Mehmet Ali Okur listede yer bulamadı.

 

Okur’un yerine Gebze bölgesini, seçilmesi halinde AK Parti’nin eski Gebze ilçe başkanı Cemalettin Kaflı Meclis’te temsil edecek.

 

Bu noktada ‘nasıl bir temsiliyet olacak?’ sorusu öne çıkıyor. Milletvekilliği göründüğünden de zor bir zanaat!

 

Donanım gerektirdiği kadar, herkesin vekili olmak, gerçek anlamda milletin vekili olabilmek meselesi var.

 

AK Parti’nin sona ermek üzere olan bir önceki döneminde başarılı bir çalışma grafiği çizen milletvekili Mehmet Ali Okur, eğitimden sağlığa kadar önemli yatırımların bölgeye kazandırılmasına ön ayak oldu, hizmetlerin yakın takipçisi oldu.

 

Geçen dönem partisi tarafından 7. sıra gibi kritik bir sıralamadan aday gösterilen Mehmet Ali Okur, sırasına bakmadan maddi ve manevi olarak tüm katkısını ortaya koyarak canla başla çalıştı ve Meclis’te bölgenin vekili olarak hizmetlerin takipçisi oldu.

 

Gençliğin verdiği dinamizm ve özveriyle, bölgeden kopmayarak ve herkesi kucaklayarak çalışan Mehmet Ali Okur, partisi tarafından önümüzdeki dönem aday gösterilmedi.

 

Bunun nedenleri ve niçinlerini bu yazımızın konusu olmadığı için girmiyoruz. Mehmet Ali Okur liste dışında kalınca haliyle gözler bir anda Cemalettin Kaflı’ya çevrilmiş durumda.

 

Aday adaylığı sürecinde deyim yerindeyse adeta kuma yatan, sahaya inmeyerek sessizliğe bürünen Cemalettin Kaflı, kulislerde de her fırsatta maddi imkansızlıklarından ve yokluklarından bahsetti.

 

Durumu abartarak kendi kendine dahi listede seçilecek bir yerden şans tanınmayacağını dile getirmekte bir beis görmeyen Cemalettin Kaflı, şimdi AK Parti’nin 6. sıra adayı.

 

Her fırsatta  ‘Harcayacak param, bütçem yok. Bırakın broşür bastırmayı, araç giydirmeyi kartvizit bastıracak bir bütçem yok’ diyen ve selefi Mehmet Ali Okur’a göre daha az kritik bir sıradan aday gösterilen Cemalettin Kaflı, ne olduysa sahaya tam donanımlı olarak hızlı bir giriş yaptı.

 

Daha düne kadar vekillik için harcanacak bütçesi olmadığını ve hatta ilçe teşkilatlarının kendisine destek olmadığını, çalışmadığını kulislerde yüksek sesle dile getirmekten çekinmeyen Kaflı’ya bir sihirli değnek mi değdi?

 

Parasızlık edebiyatının en güzel manzumelerini aday adaylığı zamanında sıralayan Cemalettin Kaflı için; kimler, hangi pazarlıkların ya da hangi vaatlerin karşılığında ellerindeki sihirli değneği ‘abrakadabra’ diyerek salladı.

 

Sahibi belirsiz o değnek ki; kartvizite para bulamadığını iddia eden Cemalettin Kaflı’ya giydirilmiş araçlar ve saymakla bitmeyecek maddi imkanlar sundu.

 

Sihirli değneğin sahipleri Kaflı için sırf iyilik olsun diye, bal kabağından bir hokus pokusla  araç yapmış, araç tahsis etmiş olamazlar ya!

 

Siyaset bizim bildiğimiz kadarıyla bir masal diyarı değil. Cemalettin Kaflı harikalar diyarının kahramanı da olmadığına göre, bunca ‘yok’ u bir anda ‘var’ edenler ne için ve neyin karşılığında harekete geçti.

 

Gebze kamuoyunun susmayan vicdani sesi olarak soruyoruz. Bundan sonra da sormaya devam edeceğiz.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim