• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9090.36 0.11
  • Altın: 2324.502 0.77
  • Dolar: 32.371 0.12
  • Euro: 34.9831 -0.25

Kadir Topbaş Duygulu Anlar Yaşadı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Kartal-Kaynarca metro inşaatında incelemelerde bulundu. Topbaş, “Tarihe tanıklık ediyoruz, buraya gelince çok duygulandım” dedi.İstanbul Büyükş...
Kadir Topbaş Duygulu Anlar Yaşadı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Kartal-Kaynarca metro inşaatında incelemelerde bulundu. Topbaş, “Tarihe tanıklık ediyoruz, buraya gelince çok duygulandım” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımına devam edilen Kartal-Kaynarca metro şantiyesine gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerin 38 metre altındaki şantiye alanına inerek incelemelerde bulundu. Topbaş, yaptığı incelemeler sırasında işçilerle selamlaşarak onlarla sohbet etti. Tünel içerisinde incelemeler yaptığı sırada işçilerin fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Topbaş, çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

“TOPBAŞ METRO ŞANTİYESİNDE DUYGULANDI”

Yerin 38 metro altında yaptığı incelemeler sırasında basın mensuplarını bilgilendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Sizinle esasında tarihe tanıklık ediyoruz. Çok duygulandığımı ifade etmek istiyorum. Zemine indikten sonra yani 38 metre yerin altındaki hat noktasına indikten sonra yürürken şunu hatırladım, burada çalışan siz değerli teknik elemanları, siz kardeşlerimin ellerini sıkarken hatırladım. Tünel raylı sisteminde yaptığımız restorasyon çalışmalarımız sırasında sökülen bir panonun arkasında sigara paketi çıktı. Yani o tarihlerde çalışan birinden kalma biz orada çok duygulanmıştık. Yani orada çalışan birisi orada bir iz bırakmak için onu oraya koymuş. Biz o insanı bilmiyoruz, tanımıyoruz. Ama emeğini kullanıyoruz, sizler de buraya emek veriyorsunuz bir iş yapıyorsunuz. Siz burada çalışan elemanlarımız yıllar sonra belki de bir asır sonra burada normal metrolar vızır vızır işlerken milyonlarca insan bu şehirdeki yeraltındaki ulaşım sistemlerini kullanırken, bizi hayırla yad edecekler ama bireysel olarak bizleri tanımayacaklar. Bizde kendimizi hatırlatmak için çektireceğimiz toplu fotoğrafı buradaki kaplamaların bir tanesinin arkasına koyalım. Yıllar sonra bir değişim bir yenileme düşündükleri zaman bizi de orada görsünler ve işte bu ekip burayı inşa etti desinler” dedi.

“İSTANBUL’DAKİ ULAŞIM SORUNUN METROLARLA ÇÖZEBİLİRSİNİZ”

Günlük yaklaşık 28 milyon kişinin hareket halinde olduğunu söyleyen Topbaş,” Yani İstanbul’da 28 milyon kişi sürekli hareket halinde ve yer değiştiriyor. Bunları ancak toplu taşıma araçları ile çözebilirsiniz. Toplu taşıma araçlarıyla veya diğer araçlarla İstanbulluları kent içerisinde toplu taşıma araçları metrolar olmadıkça halka konforu veremezsiniz. Raylı sistemini kilometresini takriben 50 milyon dolar derseniz. Metroların önemini daha rahat anlayabiliriz. Buna rağmen belediye olarak verilen kaynakları doğru kullanmak suretiyle her yerde metro her yere metro sloganıyla başladık” şeklinde konuştu.

“METRO, TUZLA BELEDİYESİ’NİN ÖNÜNE KADAR GİDECEK”

Metro çalışmalarının devam edeceğini dile getiren Topbaş, “Bu şehrin en önemli ulaşımı metrolarla gelişiyor. Milyonlarca insan yeraltından zamanı çok doğru kullanarak istedikleri yere gidebilecekler. Şu anda bizler sizlerle birlikte bir şantiye gezisi yapmaktayız. Yani Kadıköy- Kartal bir metro hattı üzerinden Yakacık’tan Kaynarca’ya erişmekte olduğumuz hat üzerinde çalışmaları takip ediyoruz. Kaynarca’ya kadar devam ediyoruz ama Kaynarca bizim esasında son noktamız değil. Yani bizim daha öncede belirttiğimiz gibi inşallah Tuzla’ya kadar Tuzla Belediye’mizin bulunduğu noktaya kadar gidecek olan hat tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

“METROYU KULLANANLAR RAHATLIKLA İSTANBUL’UN HER NOKTASINA ULAŞABİLECEK”

Konuşmasına devam eden Topbaş, ”Bir insan Tuzla’dan veya Pendik’ten metroyu kullanmaya başladığı zaman rahatlıkla Marmaray’a erişebilecek ve oradan da İstanbul’un her noktasına erişebilecek. Daha yeni bitirdiğimiz Taksim- Levent bölgesinden Havaalanına kadar ve Sabiha Gökçen Havaalanına kadar ulaşabilecek bir sistemler oluşturmaktayız. Bu da zamanın çok daha doğru kullanılması anlamı taşımaktadır” diye konuştu.

TOPBAŞ, ASANSÖR KAPISINI AÇMAYAN İŞÇİLERE BAHŞİŞ VERDİ

Kartal -Kaynarca metro şantiyesini yerin 38 metre altına inerek inceleyen Topbaş, basın mensuplarına bilgiler verdikten sonra yukarıya çıkmak istedi. Yukarıya çıkmak için asansörün önüne gelen Topbaş’a işçiler kapıyı açmayarak ‘kapı açılmıyor başkanım’ deyip bahşiş istedi. İşçilerin yaptığı şakaya gülen Topbaş, işçilere bahşiş verdi. Bahşişi alan işçiler kapıyı açarak Topbaş’a teşekkür etti. Yukarı şantiye alanına çıkan Topbaş işçileri tatlı ikramında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim