• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2307.862 1.40
  • Dolar: 32.3216 0.22
  • Euro: 35.03 -0.08

Kadıoğlu’ndan Aile Hekimi Bilgilendirmesi

Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, aile hekimine bağlı olmayan ailelerin mevcut bulunduğunu söyleyerek aile hekimlerine nasıl kayıt olacaklarını açıkladı.
Kadıoğlu’ndan Aile Hekimi Bilgilendirmesi

Oldukça yaygın olarak kullanılsa da halen bir aile hekimine bağlı olmayan vatandaşlar günümüzde bulunuyor. Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu aile hekimine nasıl kayıt olunacağı konusunda bir açıklama yaptı. Kadıoğlu, “Öncelikle herhangi bir aile hekimine kayıtlı olup olmadığınızı şu adresten kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Şayet sistemde size atanmış bir aile hekimi görürseniz sorun yok. Ancak herhangi bir aile hekimi atanmamışsa o zaman bu durumu bir dilekçe ile düzeltmeniz gerekmektedir. Bu dilekçeye size en yakın Aile Sağlık Merkezi'nden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Dilekçeyi doldurduktan sonra ise yine aynı yere verebilirsiniz. Bu başvuru işleminden bir kaç gün sonra yine sorgulama ekranından size atanmış aile hekimini görebilirsiniz.

AİLE HEKİMİMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM

Aile hekimi uygulaması ikametgâh adresinize göre size en yakın Aile Sağlık Merkezi'nde bulunan bir hekime atar. Bu durum yüzünden bazen vatandaşlarımız hekiminden memnun olmama durumunu yaşayabilirler. Aile hekiminden memnun olmayan kişiler aile hekimi değiştirme dilekçesi vererek değişiklik talep edebilirler. Ancak bunun için aile hekiminde 3 ay bağlı kalmanız şartı aranmaktadır. Bunun nedeni memnun olmama durumunun oluşması için belirli bir zamanın geçmesi düşüncesidir. 3 ayı aynı aile hekiminde doldurduktan sonra bir Aile Sağlık Merkezi'ne başvuruda yaparak ‘aile hekimi değiştirmek istiyorum.’ diyebilirsiniz. Bu talebiniz karşısında size bir dilekçe örneği vereceklerdir. Bunu doldurduktan sonra yine kendilerine iletirseniz talebiniz sıraya alınmış olacaktır.

AİLE HEKİMİ DEĞİŞTİRME DİLEKÇESİ

Aile hekimi değiştirmek için sizlere Aile Sağlık Merkezlerine hazır olarak gönderilen aile hekimi değiştirme dilekçesi verirler. Bu dilekçeyi eksiksiz doldurarak geriye iade etmelisiniz. Bu dilekçeyi herhangi bir sağlık merkezinden temin edebilirsiniz. Vermiş olduğunuz bu dilekçe üç nüshadan oluşmaktadır. Bu dilekçelerden bir tanesi aile hekiminde, bir tanesi İlçe Sağlık Müdürlüğünce bir tanesi de ilgili kişiye verilir. İlçe Sağlık Müdürcüğünce gönderilen dilekçe nüshalarının her ayın 20′sine kadar iletilmesi gerekmektedir. Hekim onayı alınarak İl Sağlık Müdürlüğüne en geç ayın 25′ine kadar gönderilir. Sonuç olarak aile hekimi değiştirme talebi sunduktan sonra diğer ayın başında talebiniz onay almış ise değişiklik yapılmış olacaktır.

TAŞINDIM, AİLE HEKİMİMİ DEĞİŞTİRİRİM?

Başka bir adreste ikamet ediyor olmak aile hekimi değiştirmek için makul bir sebeptir. Bunun için 3 ay beklemenize gerek yoktur. Adres değişikliği yaptıktan sonra istediğiniz zaman aile hekimi değiştirme talebinde bulunabilirsiniz. Adres değişikliği sebebiyle aile hekimi değiştirmek için yine yukarıda anlattığımız işlemleri gerçekleştirmeniz gerekir. Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak sizlere en iyi hizmeti sunmaya devam etmekteyiz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim