• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8840.69 1.41
  • Altın: 2238.898 -0.25
  • Dolar: 32.338 0.08
  • Euro: 35.0747 -0.38

Kadınların iyi yaşam hakkında doğru sandığı 10 efsane

Kadınların iyi yaşam hakkında doğru sandığı 10 efsaneyi derledik.İşte o liste...
Kadınların iyi yaşam hakkında doğru sandığı 10 efsane

1_d-002.jpg

Kadınlar fazla ağırlık kaldırıp kendini zorlarsa erkek gibi görünürler

Kadınlarda, kasların büyümesine neden olan testosteron hormonu erkeklerin ancak 20'de 1'i kadar salgılanır, bu nedenle irileşmeleri oldukça güçtür. Belirgin hatlara sahip olmak isteyen kadınlar ağırlık çalışarak kemik yoğunluğunu arttırıp, fiziksel olarak güçlenebilirken aynı zamanda sıkı bir görüntüye de ulaşmış olurlar.

2_d-002.jpg

Sıkılaşmak için pilates ve yoga yapmak yeterlidir

Sıkılaşmak ve vücudu şekillendirmek için pilates ve yoga ağırlık çalışmaya alternatif değildir. Vücuda şekil vermek, kasların güçlendirilmesi, dolayısıyla ağırlık çalışmaları ile mümkündür. Pilates ve yoga esnekliği artırma ve core bölgesini güçlendirmenin yanında mental rahatlama sağlar, sakatlanmaları önlemeye yardımcı olur.

3_d-002.jpg

Yağlı yiyecekler yağlanmaya yol açar

Alınan kalorilerin yakılan kalorilerden fazla olması kilo almanın ana nedenidir. Sadece yağlı yiyecekleri keserek yağlanma durdurulamaz. Kalori, karbonhidrat, protein ve yağlardan gelir. Birçok kişide yağlanmanın sebebi sanılanın aksine yağlardan değil alınan karbonhidrat miktarının fazlalığından kaynaklanır.

4_d-001.jpg

Doğal şekerler, yapay olanlara göre daha sağlıklıdır

Doğal ya da yapay şekerin kilo vermeye çalışan insanlar üzerinde bir farkı yoktur. Sağlık probleminden kaçınmak ve kilo problemi yaşamamak için çok şeker tüketiminden uzak durmaya dikkat edilmelidir. Buna her türlü hamur işi de dahildir.

5_d-001.jpg

Bölgesel zayıflama için hedeflenen bölgenin çalıştırılması yeterlidir

Sadece fazlalık görülen bölgeye yönelik yapılan egzersiz ile istenildiği gibi yağ yakılamaz. Hangi bölgede en çok yağ toplandığı ve en kolay nereden verildiği genetiktir. Yağ yakımı için en doğru yöntem, belirli bir miktar kalori açığı oluşturarak, düzenli egzersiz ile tüm vücuttaki yağ depolarını azaltmak gerekir.

6_d-001.jpg

Pasif egzersiz ile daha etkili, kolay ve kısa sürede çok daha iyi sonuç alınıyor

İnsan vücudu ortama ve duruma adapte olabilen bir mekanizmadır. Vücudun alışkanlıkların vazgeçmesi ve şekillenmesi için ağırlık ve kardiyo gibi yüksek uyarıcılara ihtiyacı vardır. Egzersiz ne kadar kolay olursa faydası da o kadar az olacak demektir. Terlemeden forma girilemez.

7_d-001.jpg

Ağırlık çalışmadan kemik ve kas kütlesi korunabilir

Günlük aktivite sabit tutulsa bile her 10 yılda kas kütlesinin %5'i kaybedilir. Yaş ilerledikçe kas liflerinin yerini kolajen doku doldurmaya başladığında, hareket kabiliyeti azalacaktır. Geri dönülmeyen bir yola girmeden önce amaç korumak olsa bile ağırlık çalışması yaparak kas lifleri canlı tutulmalıdır.

8_d-001.jpg

Kilo vermek için aç kalmak gerekir

Diyet yaparken aç kalmak, sağlıksız bir şekilde verilen kiloların kısa sürede geri alınacağı anlamına gelmektedir. Amaç, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşturmak olmalıdır. Bu sağlandığında kilo kontrolü kolaylıkla gerçekleşecektir.

9_d-001.jpg

Egzersiz yapmak için ideal saat var mıdır?

Egzersiz yapmak için ideal saat, düzenli olarak yapabildiğin saattir. Enerji ve motivasyonun yüksek olduğu saatlerde yapılan egzersiz, kişinin kendini daha fazla zorlayabilmesini ve en fazla fayda sağlamasını sağlayacaktır. Günlük hayata hangi saat uygunsa o saatte egzersiz yapılabilir. Önemli olan egzersizin enerjinin yüksek olduğu saatte düzenli olarak yapılabilmesidir.

10_d-001.jpg

Egzersiz yapılarak yağ kasa dönüştürülebilir

Yağlar ve kaslar vücutta farklı dokulardır ve birbirlerine dönüşemezler. Egzersize başlandığında yağlar yakılmaya başlanır ve kaslar inşa edilir. Eş zamanlı olması nedeniyle hep bu yanılgıya düşülmüştür.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim