• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2305.115 1.28
  • Dolar: 32.3153 0.27
  • Euro: 35.0737 0.00

Kadınlara ’Diyet Şiddeti’

Diyetisyenler, zayıflamak için kendilerine başvuran kadınların büyük çoğunluğunun ‘diyet şiddeti’ne maruz kaldığını söylüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Kuran, kendilerine başvuran kadınlardan büy...
Kadınlara ’Diyet Şiddeti’

Diyetisyenler, zayıflamak için kendilerine başvuran kadınların büyük çoğunluğunun ‘diyet şiddeti’ne maruz kaldığını söylüyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Kuran, kendilerine başvuran kadınlardan büyük çoğunluğunun, bu şekilde diyet şiddetine maruz kaldığını söyledi. Kadınların, eşlerinin yönlendirmesiyle diyete başladıklarını söyleyen Kuran, “Kadınlar genelde kendilerini, iyi, güzel, sağlıklı hissetseler de eşlerinin onları güzel görmemelerinden, kilolu ya da çok zayıf görmelerinden rahatsız oluyor. ‘Ben şişmanım’ ya da ‘zayıfım, güzel değilim’ olarak başlayan düşünce, daha sonra ‘Eşim beni beğenmiyor’a dönüyor. Buna bir nevi diyet şiddeti denilebilir. Bu tarz diyet şiddeti gören bayanların eşleriyle konuşarak onları da diyet görüşmelerine almayı tercih ediyoruz. Çünkü erkeklerinde eşlerinin diyetine eşlik etmeleri, birlikte yemek yapmaları, mutfakta vakit geçirmeleri, diyet başarısını artırıyor. Bayanlar haftada 1 kilo verecekse 2 kilo verebiliyor. Her ikisi birden bunun mutluluğu yaşıyor. Psikolojik açlık hissetmedikleri, sağlıklı kilo verdikleri için de kalıcı oluyor” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için tavsiyelerde de bulunan Kuran, “Bireylere şunu tavsiye ediyorum; lütfen eşlerinizle diyetisyene gelin. Onlara destek olun. Her kadının kendine has güzelliği vardır. Bunu ortaya çıkarmak önemli. Kadınları diyet şiddetine maruz bırakmak yerine onlarla birlikte diyet yaparak, birlikte beslenme programları hazırlayarak sağlıkla kilo vermelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Erkek arkadaşından baskı görmediğini ancak böyle bir düşüncesi olabileceğini tahmin ettiği için diyet yaptığını söyleyen 25 yaşındaki Aslı Yılmaz, “Güzelleşmek için diyet yapıyorum. Kendimi şişman hissettiğim için yapıyorum. Erkek arkadaşım tarafından bir baskı olmadı ama sokakta gördüğüm güzel kızlar benim ilgimi çektiği kadar onunda ilgisini çekiyordur diye düşündüm. Bir baskı olmadı ama vardır herhalde aklında” dedi.

Çevresinden fazla kilolarıyla ilgili baskı gördüğü için diyet yaptığını söyleyen Özlem Özyavuz, “Çevremden baskı görüyorum. Bunları vermem gerekiyor. Ben de biliyorum. Arkadaşlarımın, ailemin bazen baskısı oluyor. Ama diyet yapmak, fazla kilolardan kurtulmak bence de çok önemli” dedi.

Yaklaşık 5 aydır diyet yaptığını söyleyen 23 yaşındaki Gülay Recepova, “Kendi sağlığım ve güzelliğim açısından diyet yapıyorum. Nişanlıyım, nişanlım da beni tastikliyor. Ben bir baskı görmedim. Ama görenler var. Eşleri daha zayıf, daha güzel olsun isteyenler var. Ama bu yanlış bir şey. Kadın her zaman güzeldir. Beğenen her türlü beğenir” diye konuştu.

Güzel görünmenin kadınların en çok istediği şey olduğunu söyleyen Gülçin Akın, “Güzel görünmek, yaşa göre değişiyor. Ben de yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum. Çok zayıf bir insandım. Doğum sonrası kilolarımı atamadığım için şu an 10 kilo fazlam var diye düşünüyorum. Kimseden aslında bu yönde baskı görmedim. Orantılı zayıflamaya gayret gösteriyorum. Yediklerime dikkat ettiğim için kötü görünmediğimi düşünüyorum” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim