• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Kadınlar Günü’nde Kadın Futbolculara Dayak

TFF Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden Adana İdmanyurdu’nun Kulüp Başkanı Metin Taylancı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde oynadıkları Gazikentspor’un antrenör ve 2. Başkanı’nın taraftarlarla birlikte 9...
Kadınlar Günü’nde Kadın Futbolculara Dayak

TFF Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden Adana İdmanyurdu’nun Kulüp Başkanı Metin Taylancı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde oynadıkları Gazikentspor’un antrenör ve 2. Başkanı’nın taraftarlarla birlikte 9 futbolcusunu dövdüğünü ileri sürdü.

Ligin 17. haftasında, ligde kalmak için mücadele veren Gazikentspor, Şehreküstü Batur Stadı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde karşı karşıya geldi. Maçın 85. dakikasında 4-0 yenik durumdaki Gazikentsporlu bir futbolcuya gösterilen kırmızı kart üzerine stat gerildi. Bunun üzerine tribündeki taraftarlar sahaya inerek kavga çıkardı. Bıçakların da kullanıldığı kavgada 9 sporcu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Adana İdmanyurdu yönetimi, kavgada bulunan ve dayak yiyen futbolcularla birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı.

Takımın kalecisi Meryem Koç da kavgadan manevi olarak etkilendiklerini belirterek, “Maçın birinci dakikasından itibaren oyuncular hocalar tarafından tahrik edildi. Darbeyi erkek taraftarlardan yedim. Bıçakla gelen erkek taraftarlardan da takımca şikayetçi olduk. Olayı tamamen atlatmış değiliz ama atlatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

“AİLEMİZİN ÖNÜNDE DÖVÜLDÜK”

Dayak yiyen futbolculardan Dilay Sobacı ise Gazikentspor’un kendisinin eski takımı olduğu için onlara yakıştıramadığını dile getirdi. Kendisinin aldığı fiziksel darbeden çok, ruhsal olarak etkilendiğini ifade eden Sobacı, “Ailemizin gözü önünde Gazikent hocalarının, antrenörlerinin bize saldırması bizi çok utandırdı. Çok kötüyüz” diye konuştu.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de ne yapılırsa yapılsın kadına yönelik şiddetin en azından bu günlerde engelleme şanslarının olmadığını belirtti. Çetin, “Tüm Türkiye kamuoyu bu konuya yoğunlaşmış, Özgecan Aslan simgesel hale gelmişken bir kadın takımına saldırıda bulunulması, adeta linç etmeye çalışır gibi seyircilerin sahaya inip kızlarımıza şiddet uygulamaları kabul edilir değildir” ifadelerini kullandı.

Adana İdmanyurdu Yardımcı Antrenörü Özgür Arslan ise olayların Gazikent sporcusunun kırmızı kart görmesi üzerine başladığını ve bir anda 250 kişilik taraftar grubunun sahaya inerek sporcuları darp ettiğini ifade etti. Güvenlik zafiyeti olduğuna dikkat çeken Arslan, kalabalık taraftar grubuna karşın sahada görevli sadece 2 polis memuru olduğunu vurguladı. Arslan, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde yaşadıkları bu tatsız olaydan çok kötü etkilendiklerini sözlerine ekledi.

“ARALARINA ALIP TEKMELEDİLER”

Futbolculardan Zehra Borazancı da, rakibinin kendisine yapılan bir hareket yüzünden kırmızı kart görmesi üzerine ilk olarak kendisine rakibinin saldırdığını kaydetti. Rakibinin ağzına vurduğu tekmeden sonra taraftarların kendisine saldırdığını gözyaşları içinde anlatan Borazancı, “Beni aralarına aldılar. Yere yığıldıktan sonra tekmeler yedim. Ondan sonra hiçbir şey hatırlamıyorum. Ağzıma yediğim tekmeden ötürü konuşamıyorum. Bu olayın yaşanmasını feci şekilde kınıyorum. Avrupa’da da oluyordur belki ama Türk Futbolu’na hiç yakışmıyor. Erkeklerin sahaya inip kadınlara saldırması en kötü şey ama en önemlisi de kadınların önüne bıçakla gelinmesi” ifadelerini kullandı.

“FEDERASYON GEREKLİ CEZALARI VERMELİ”

Adana’nın ilk kurulan kadın futbol takımına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yapılan bu saldırıyı kınadıklarını açıklayan Kulüp Başkanı Metin Taylancı ise, bir sporcularının kavgada burnunun çatlaması nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü kaydetti. Kavganın sporcular üzerinde travma meydana getirdiğini kaydeden Taylancı, bunun sorumlusu olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nu işaret etti. Sadece tribündeki 200’ü aşkın Gazikent taraftarının değil, Gazikent’in antrenör ve 2. Başkanı’nın da kızları dövdüğünü öne süren Taylancı, “Böyle bir şey olmasından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu’nun gerekli cezaları vereceklerine ve bunun bir ders olacağına inanıyorum” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim