• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2495.87 0.48
  • Dolar: 32.5928 0.15
  • Euro: 34.7115 -0.04

Kadına Şiddette Sıkıntı Uygulamada

Yalova’da boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Seda Camgöz’ün babasını ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Türkiye’de yasal hiçbir sorun yok, ancak uygulamada gör...
Kadına Şiddette Sıkıntı Uygulamada

Yalova’da boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Seda Camgöz’ün babasını ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Türkiye’de yasal hiçbir sorun yok, ancak uygulamada görüyoruz ki sorunlarımız var" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye’de bir ilk olan bungalov evlerden oluşan Çınarcık Huzurevi’nin açılışı için Yalova’ya geldi. Bakan İslam, boşandığı eşi tarafından geçtiğimiz gün yol ortasında bıçaklanarak öldürülen Seda Camgöz’ün babasını da ziyaret etti. Baba Hüseyin Camgöz tarafından karşılanan Bakan Ayşenur İslam, evde aileyle sohbet etti. Ailenin taleplerini not alan İslam, gereken ne varsa yapılacağını söyledi. Ardından Yalova Valiliği’ne geçen Bakan İslam, sağanak yağmur altında protokol mensupları tarafından dışarıda karşılandı.

Bakan Ayşenur İslam, kadına şiddetin önlenmesi için bakanlığın aldığı tedbirlere yönelik soruları da cevapladı. Türkiye’de kadına şiddet uygulayanlara yönelik bütün kanuni tedbirlerin alındığını dile getiren İslam, "Bakanlık olarak kadına yönelik şiddetin tamamen ortadan kaldırılması için bütün yasal tedbirleri almış durumdayız. Çıkarılması gereken bütün kanunları çıkardık. İstanbul Sözleşmesi’ni ilk imzalayan ülke biziz. Dünya’da İstanbul Sözleşmesi’nin uluslararası dolaşıma girmesi 2014 yılında. Türkiye 2011’de imzaladı, 2012’de 6284 sayılı yasayı çıkardı. Yasa tamamen İstanbul Sözleşmesi’nin üzerine bina edilmiştir. Kadına yönelik şiddeti önlemeyle alakalıdır. Bütün tedbirler o yasada alınmış durumdadır. Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanır caniler. Kadının korunması için kolluk kuvvetleriyle ilgili tedbirler, sağlıkla ilgili tedbirler, hepsi yasada belirtilmiştir. Onun alt mevzuatı çıkarılmıştır. Türkiye’de yasal hiçbir sorun yok, ancak uygulamada görüyoruz ki sorunlarımız var. Ben sizin aracılığınızla bütün hukukçularımızı, kolluk kuvvetlerimizi, sağlıkla ilgili teşkilatlarımızı, konunun bütün taraflarını görevlerini yerine getirmeye davet ediyorum. Yasaları çıkarırız ama kanunları makineler uygulamaz. Yasaları insanlar uygular. İnsanlar o yasaları uygulamakta son derece dikkatli olacaklar. Son derece hassas olacaklar. İşini yapamayan da, ‘Ben bunu yapamıyorum’ deyip gidecek. Oraya da o işi yapan daha iyi birisi gelecek. Dolayısıyla bu yasalar işletildiği ve eğitimlerimiz sonuca ulaştığı takdirde çok daha verimli sonuçlar alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"ÇOCUKLAR AİLEDE KALACAK"

İslam, öldürülen Seda Camgöz’ün çocuklarının Çocuk Esirgeme Kurumu’na verilip verilmeyeceğinin sorulması üzerine, "Yavrumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Bizim mekanlarımız şiddet meydana geldikten sonra aileyi korumak, gözetmek, aileyi ayakta tutmak üzere konuşlanmış mekanizmalardır. Burada bir sorun yok. Aileyle görüştük. Çözümü inşallah üreteceğiz. Son derece sağduyulu, bilinçli, çok güzel bir aile. Çocuğuna, torunlarına son derece iyi sahip çıkmış aile. Umutlanmış vaziyetteler. Bundan sonrasına onlar da çok güzel onaracaklar inşallah. Ama Seda geri gelmeyecek. Çocuklar ailenin yanında kalacaklar. Biz aileye destek vereceğiz. Aile çocuklara bakmak istiyor. Biz bunu tercih ederiz. Çocukları kendi kurumlarımıza da alabiliriz ama aile ‘Biz bakacağız çocuklarımıza’ diyor. Biz bunu tercih ederiz. En iyi yer aile yanıdır çocuklar için" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim