• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 27°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 28°C Rize
  • BIST: 9708.77 0.66
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Japonlar Olası ’Marmara Depremi’ İçin Geliyor

Nepal’de art arda yaşanan 7.8 ve 7.4 büyüklüğündeki depremler, olası Marmara Depremi’ni yeniden gündeme getirdi. Akıllı Belediyecilik Zirvesi kapsamında Türkiye’ye gelecek uzmanlar, Marmara Denizi dib...
Japonlar Olası ’Marmara Depremi’ İçin Geliyor

Nepal’de art arda yaşanan 7.8 ve 7.4 büyüklüğündeki depremler, olası Marmara Depremi’ni yeniden gündeme getirdi. Akıllı Belediyecilik Zirvesi kapsamında Türkiye’ye gelecek uzmanlar, Marmara Denizi dibindeki sismik hareketliliği de inceleyecek.

Belediyelerin teknolojik gelişmelere ve çağın gereklerine uygun enformatik donanıma sahip olmalarını ve hizmet kalitesinin arttırılmasını hedefleyen Marmara Belediyeler Birliği (MBB), Akıllı Belediyecilik Zirvesi (ABZ) düzenliyor. Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş adamları Derneği işbirliği ile bu yıl ikincisi yapılacak zirve, 14 - 15 Mayıs tarihlerinde Bursa Merinos Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Zirvede, belediye başkanlarından akademisyenlere, gazetecilerden özel sektör temsilcilerine çok sayıda katılımcı bildiri sunacak.

MARMARA DENİZİ DİBİNDEKİ SİSMİK HAREKETLİLİĞİN BOYUTLARI AÇIKLANACAK

Zirvenin en önemli oturum başlıklarından biri ise; Nepal depremi ile yeniden gündeme gelen olası Marmara Depremi ve tsunami felaketi senaryolarının masaya yatırılacağı, “Akıllı Belediyecilik ev Etkin Afet Yönetimi”.

Türkiye ve Japonya İşbirliğinde Marmara Bölgesi’nde Deprem ve Afet Riskinin Azaltılması Projesi’nin (SATREPS) başında bulunun Nagoya Üniversitesi Afet Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yoshiyuki Kaneda da zirve için Türkiye’ye geliyor. Zirvenin ilk günü gerçekleştirilecek “Etkin Afet Yönetimi” başlıklı oturumda konuşacak olan Kaneda, Marmara Denizi dibinde son dönemde yaşanan sismik hareketlerin boyutlarını, rakamlarla açıklayacak. Kaneda, felaketin önlenmesi ve zararlarının azaltılmasına yönelik, Bölgesel Felaket Önleme Toplulukları oluşturulmasına yönelik atılması gereken adımları da kamuoyu ile paylaşacak. Aynı oturumda İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü Mahmut Baş ile İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da birer sunum yapacak.

İSTANBUL’DA AKILLI ULAŞIM UYGULAMALARI

Zirve aynı zamanda teknoloji devlerinin temsilcileri ile yerel yöneticileri bira raya getirecek. İBB ve Bursa büyükşehir belediyelerinin, ciroları milyar dolarları bulan iştirak şirketleri de zirveye katılıyor. Zirvede, İstanbul’da trafik yoğunluğunun azaltılmasına yönelik geliştirilen akıllı uygulamalar ile arama kurtarma alanındaki teknolojik yenilikler görücüye çıkacak. Balkan ülkelerinden 25 belediye başkanı da zirve için Bursa’ya gelecek.

Açılışını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yapacağı zirve, belediyeler arası işbirliğinin geliştirilmesi, afet anlarında koordinasyonun sağlanması, afet bölgelerine etkin ulaşım ve müdahale kapasitesinin geliştirilmesi açısından da büyük önem taşıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim