• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 8°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

İzmit’in en büyük Mahalle Konağı açıldı

İzmit Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve İzmit’in en büyük mahalle konağı olan Topçular Mahalle Konağı görkemli bir açılış töreniyle hizmete girdi
İzmit’in en büyük Mahalle Konağı açıldı

Topçular Mahalle Konağı’nın açılışına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, Topçular Mahalle Muhtarı NazhanımYazar, TÜGVA Başkanı Yusuf Yazıcı, İzmit Belediyesi Basın Yayın Müdürü Server Yıldırım, Mardin Kızıltepe Muhtarları ve çok sayıda Topçular Mahallesi sakini katılım gösterdi. 1 milyon TL’ye mal olan mahalle konağı İzmit’in en büyük mahalle konağı olma özelliğine sahip.

 

BİNA 1

 

KONAKTA YOK YOK

Topçular Mahallesi Uygur Sokak’ta 600 metrekarelik alanda yapılan Topçular Mahalle Konağı İzmit’in en büyük mahalle konağı olma özelliğini taşıyor. 3 kattan oluşan konakta bodrum kat, zemin kat ve 1 normal kat bulunuyor. Konak içerisinde çok amaçlı salon, muhtarlık, mescit, emekli salonu, kadınlar ve gençler için sosyal alan, kafetarya, bay, bayan, engelli vatandaşlar için wc bulunuyor.

 

ÖZAK

 

ÖZAK: HAYIRLI OLSUN

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Topçular mahalle konağımızı İzmitimize kazandırdığı için İzmit Belediye Başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bu tesisler kültür hayatımızda çok önemlidir. Geleneklerimize, tarihimize baktığınızda mahalle kültürüne değer verildiğini görürüz. Bu nedenle ilçe belediyelerimizin bu faaliyetleri kültür öğelerimizin yaşatılması bakımından büyük öneme haizdir. Mahalle sakinlerinin hayatı iç içedir. Komşuluk münasebetleri akrabalıktan ötedir,onun için ev alma, komşu al deriz. Bu mahalle konaklarıyla değerlerimiz ebediyen yaşamaya devam edecek. Hizmetlerden mahalle sakinlerimiz faydalanacak ve mahalle kültürünü yaşatacaklar. Tesisimiz hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

DOĞAN:  İNSANIMIZ BİRİNCİ SINIFTIR

Özak’ın ardından söz alan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Topçular mahalle konağımızın açılışına hoş geldiniz. Bir zamanlar uç mahalleler, taşra gibi tanımlanan Topçularda şehrin en güzel konaklarını yapıyoruz. Bizim için ne ülkenin ne de şehrimizin şurası burası var. Her yer bizim, hepsi bizim insanımız. Derinlere inelim hepimizin akrabalığı çıkar. Bin yıldır birlikte olmadık mı? Ne mücadeleler verildi değerlerimiz uğruna. Hepimiz bu milletin insanlarıyız. Biz köklü ve çok güçlü bir milletiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu her zaman vurgulamıştır; İnsanı yaşat ki devlet yaşasın demiştir. Bütün insanlarımız birinci sınıftır” ifadelerini kullandı.

 

DOĞAN 1

 

“ARTIK MEMLEKETTE BEREKET VAR”

Topçular mahalle konağının içine sinen bir yapı olduğunu vurgulayan Doğan, “ Bu sene 10 bin bisiklet dağıtıyoruz. Toplam 50 bin bisiklet dağıttık. Kılı kırk yararak bu işi yapıyoruz. Kuruşunuzu ziyan etmiyoruz. Haramı helali biliyoruz. Gecemiz, gündüzümüz işimizde. Eksikliklerimiz olabilir, onları da hep birlikte tamamlayacağız. Daha güzel işler de yapacağız. Burada örnek bir taziye evimizde var. Şehrimizin en güzel taziye evi, emekli salonu, çocuklara etüt sınıfı var, her şey var. Bu konakları Ankara’daki iktidarımızın destekleriyle yapıyoruz. Artık memlekette bereket var. Kocaeli, Mardin ayrımı yok. Bu memleket hepimizin. Mardin Kızıltepeli muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum katılımlarından dolayı. Kızıltepe’de de her şey bir başka. Orada da çalışmalar yapacağız” dedi.

 

“HAYIR DEMEMİ ÖĞRENECEKLER”

Neden hayır diyeceğiz diyorlar, çünkü Türkiye’nin iyiliğini istemiyorlar. Bir tarafta terör örgütleri hayır diyor. Onlar hayır diyorsa bu ülkeyi düşünen insanlar tabiî ki evet diyecek. Evet diyeceğiz, Topçular da evet diyecek. Hayır diyen terör örgütleri düşmanımız. Bir de hayır diyen partiler var CHP var. Onlar düşmanımız değil, siyasi rakibimiz. CHP birçok konuya geçmişte de karşı çıktı. Şimdi mevcut anlayışla hayır diyorlar. Bu hayırlarla onlara bir hayır da dokunmuyor. Ne oy alabiliyorlar ne de parti büyüyebiliyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi geldikten sonra hayır diyen partiler doğru şeylere hayır dememeyi öğrenecekler” diye konuştu.

 

AYGÜN’DEN KÜRTÇE HOŞGELDİNİZ

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın ardından kürsüye gelen AK Parti Milletvekili Zeki Aygün Mardin Kızıltepe Muhtarlarına Kürtçe hoşgeldiniz diyerek sözlerine başlayarak “ Bin yıl yaşadığım kardeşimin dilini konuştuğum için ülkeyi bölüyorsunuz paranoyasına soktular. Bunlar değişiyor çok şükür. Kocaeli Türkiye’nin bir mozaiğidir. Bu kadar kültürel zenginliği olan bir ili zor bulursunuz. İki denize kıyısı olan bir coğrafyadayız. Siyasilerin temel amacı hizmettir. Bu hizmetleri yapan dava arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Topçular Mahalle Konağı hayırlı uğurlu olsun. Temel olan halka hizmettir” dedi.

 

AYGÜN (2)

 

“TEK YETKİLİ OLMASI LAZIM”

Önümüzde bir referandum var diyen Aygün, “Birileri referandumu sabote ediyor. Parlamenter sistemde millet meclisi seçer, mecliste diğer organları seçerdi. Ama 2007’de sistemi kilitlediler. Halktan direk oy alan Cumhurbaşkanı kime karşı sorumludur. Halka karşı sorumludur. 2015’te Cumhurbaşkanımız ben yetkileri kullanacağım demişti. Bir gemide iki kaptan olur mu? Böyle bir sistem olmaz. Tek yetkili olması lazım. Bu sistemi düzeltmek için yapılan bir düzenlemedir. Çift başlı sistem tek başlı sisteme geçiliyor. 60 senedir halktan yetki alamayarak iktidar alamayanların ayak diretmeleri var. Almanya, Fransa hayır diyor, düne kadar terör örgütlerine kucak açanlar bugün benim bakanıma güvenlik nedeniyle salonları iptal ediyorlar. Bunları iyi görmemiz lazım” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim