• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

İzcilerden etkinliklerle dolu bir hafta

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor İzcileri, “İzci Yararlıdır Haftası” sebebiyle bir dizi etkinlik düzenledi.
İzcilerden etkinliklerle dolu bir hafta

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor İzcileri, “İzci Yararlıdır Haftası” sebebiyle bir dizi etkinlik düzenledi. Her yıl 15-22 Şubat tarihleri arasında kutlanan İzci yaralıdır haftasını Kağıtsporlu izciler bu yıl da etkinliklerle dolu geçirdi. Mavi Beyazlı izciler, izci yararlıdır haftası boyunca Dede Torun Doğa Buluşması, Hayvan Barınağı Ziyareti, Şehit Ailesi Ziyareti, Camii Temizliği, Arkadaşıma Hediyem Kitap, Fidan Dikimi, Kuş Yuvası Yapımı, Kuş Yemleme İstasyonu Yapımı, Annem ile Spor Branşlarını Tanıyorum, Şehitlik Ziyareti ve Amatör Telsiz buluşması etkinliklerini gerçekleştirdi.

 

ŞEHİT AİLESİ VE ŞEHİTLİKLERE ZİYARET

İzci yararlıdır haftası kapsamında Akşemsettin İzci Ünitesi, Şehit Jandarma Komando Er Emre Kaan Arlı’nın ailesini ziyaret etti. Ziyarette Kağıtsporlu izciler, tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim ve Dualar okudu. Ziyaret sonunda izciler Şehidimizin ailesine Kuran'ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti. Öte yandan Ertuğrul Gazi İzci ünitesi de, Kocaeli’nin Bağçeşme mevkiinde bulunan Namazgah Şehitliğini ziyaret etti. Ziyarete gelen genç izciler, Kocaeli’nin ilk Hava Şehidi olan Remzi Bey hakkında bilgi sahibi oldu. İzciler Kurtuluş Savaşı sırasında İzmit’te Şehit olan kahraman askerlerin mezarları başında da Kuran-ı Kerim okuyup tüm şehitlerimiz için dua etti.

 

DOĞA DOSTU İZCİLER

Kocaeli Büyükşehir Kağıtsporlu Darıca Aslan Çimento, Arslanbey, Sevgi Evleri izci üniteleri izci yararlıdır  haftası kapsamında fidan dikimi, kuş yuvası yapımı ve kuş yemliği yapımı etkinliği gerçekleştirdi. Arslanbey izci ünitesi izcileri yaptıkları kuş yemliklerinin içlerini doldukları yemler ile beraber ağaçlara astı. Darıca Aslan Çimento ünitesi izcileri bahar aylarında Güney Yarımküreden göç edip gelecek kuşların güvenli yuvalarını da hazırladılar.

 

DEDE TORUN DOĞA BULUŞMASI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsorlu Hedef İzci ünitesi oymak izcileri de, dedeleri ile doğada unutulmaz bir gün geçirdiler. Çınarlıdere mesire alanında gerçekleşen etkinlikte, izciler dedeleri ile beraber doğa yürüyüşü, halat çekme, flar kapmaca gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. İzciler faaliyet sonunda dedeleri ile hatıra fotoğrafı çekildi.

 

ANNELER İLE KIZLARI TALİMGAHTA BULUŞTU

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsorlu Ateş Kız İzci ünitesi, anneleri ile beraber Geleneksel Okçuluk Eğitimi gerçekleştirdiler. İzci Yararlıdır Haftası etkinlikleri kapsamında Anneleri ile beraber Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Geleneksel Okçuluk branşı antrenörleri tarafından Geleneksel Okçuluğun tarihi, başparmak çekişi hakkında teorik ve pratik eğitim verildi. Faaliyette izciler ve anneleri beraber yay gerip ok gezlediler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim