• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 20°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2429.254 -0.19
  • Dolar: 32.552 0.19
  • Euro: 34.8813 0.59

İtü'lü öğrenciden tazminat davası

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Karaca'ya tazminat davası.
İtü'lü öğrenciden tazminat davası

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Karaca'ya tazminat davası.
İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Berke Taptık, İstanbul'da eğitimine devam ettiği süreçte, aynı zamanda ABD'deki başka bir üniversitede de yarım dönem okumasını gerektiren bir programa kayıt oldu. Taptık'ın amacı iki üniversite diploması sahibi olmaktı. ABD'de eğitimine devam ettiği süreçte kanser olduğunu öğrenen Taptık, tedavi için İstanbul'a döndü; eğitimine İTÜ'de devam etmek istedi. Ancak okulu olumsuz yanıt verdi. Gerekçe olarak ise, sağlık ve maddi sorunlar yaşayan benzer durumdaki öğrencilerin taleplerinin geri çevrilmesi yönündeki Senato kararı gösterildi. İdari mahkemede dava açan Taptık son olarak İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca hakkında 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

İTÜ Ekonomi Bölümü’nü kazanan Berke Taptık (23), Uluslararası Ortak Lisans Programı kapsamında ABD’de bulunan State University of New York’da okumaya başladı. Taptık, ABD’de eğitimine devam ettiği süreçte okuduğu üniversitenin zorunlu olarak istediği tüberküloz testi için akciğer filmi çektirdi.

KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYOR
Sol kaburga bölgesinde bir yoğunluk tespit edilen Taptık 26 Haziran 2014’te çektirdiği bilgisayarlı tomografi ile durumu öğrendi. Taptık’ın sol kaburga bölgesinde tümör tespit edildi. Taptık, tedavisinin uzun sürecek olması nedeni ile İstanbul’a dönmek zorunda kaldı. Kanser olduğu tespit edilen Taptık bir yandan tedavisini sürdürürken diğer yandan eğitimini tamamlamak için okuluna başvurdu; kaydının yapılmasını istedi.

İTÜ: SENATO KARARIMIZ VAR
Berke’nin okuldan aldığı ilk yanıt şaşkınlığa neden oldu. Zira okul görevlileri Taptık’ın kaydının yapılamayacağı yanıtını verdi. Üniversinin red yanıtı, Senato'nun iki yıl önce aldığı bir karara dayandırıldı. Anılan kararda, maddi ve sağlık sorunları nedeni ile İTÜ'ye dönmek isteyen öğrencilerin taleplerinin reddine karar verildiği bilgisi yer aldı.

SINIF ARKADAŞI KAYDINI YAPTIRDI
Taptık girişimlerini sürdürürken bir yandan da kendisi ile benzer durumda olan bir öğrencinin kaydını geçtiğimiz yıl yaptırabildiğini öğrendi. Taptık ile aynı sınıfta olan A.T., ABD’deki okulda başarısız olunca İTÜ’ye dönüp eğitimine devam ettiği anlaşıldı.


100 BİN TL’LİK TAZMİNAT TALEBİ 
Taptık konu ile ilgili İTÜ Rektörlüğü ve YÖK Başkanlığı’na durumunun düzeltilmesi eğitim hakkının elinden alınmaması için başvurularda bulundu. Ancak olumlu bir sonuç çıkmadı. YÖK’ün konu ile ilgili verdiği kararın yürütmesinin durdurulması talebi ile Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açan Taptık diğer bir davayı da geçtiğimiz hafta İstanbul 11. Asliye Hukuk Mahkemesinde açtı. Taptık’ın, avukatı Fahrettin Kaya aracılığı ile 22 Ağustos’ta açtığı manevi tazminat talepli davada İTÜ Rektörü Karaca’nın keyfi bir uygulamada bulunduğu öne sürüldü. 100 bin TL’lik manevi tazminat davasında özetle “Berke Taptık şans eseri hastalığından haberdar oldu. Tedavi için İstanbul’a gelmek zorunda kaldı. Kanser tedavisi ise sürüyor. Eğitimine İTÜ’de devam etmek istiyor” denildi.


MANEVİ DÜNYASI ZARAR GÖRDÜ 
Dava dilekçesinde, Taptık’ın talebinin geri çevrilmesinin eşitlik ilkesine aykırı olduğu bu durumun hak ihlaline yol açtığı ifade edildi. Taptık’ın sağlık durumunun psikolojisine göre devam ettiği belirtilen dilekçede “Manevi dünyası zarara uğradı. Müvekkil çift üniversite bitirerek insanlara faydalı olmak istiyor. Başka öğrencilerin talebi kabul edilirken Taptık’ın geri çevrilmesi, müvekkilde eşitlik, hak, adalet gibi olgulara inancının ortadan kaldırıyor” denildi. Konu ile ilgili görüşüne başvurmak istediğimiz İTÜ Rektörlüğü'nden ise bir dönüş olmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim