• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 5°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 3°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2240.86 -0.16
  • Dolar: 32.3271 0.05
  • Euro: 35.1407 -0.10

İstenen iki önemli belge!

Taşeron belediye ve kamu işçilerinin kadro başvuruları sürüyor. 2 Ocak 2018'de başlayan taşeron kadro başvurusu için öncelikle formu ve güvenlik soruşturma arşiv işleminden geçmeniz gerekiyor.
İstenen iki önemli belge!

Güvenlik soruşturma arşiv formu ve başvuru için gereken evrakları sizin için derledik. Haberimizden hem başvuru formuna hem de taşeron kadrosu güvenlik soruşturma arşiv formunu indirebilirsiniz. Taşerona kadroda süreci de belli oldu. Taşeron kadrosu için hak sahipleri 12 Ocak 2018 tarihinde ilan edilecek.Taşeron kadrosu sınavının hemen ardından da taşeron kadrosu almaya hak kazananların kesin listesi ilan edilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldığı bir canlı yayında taşeron işçilere kadro düzenlemesinin 1 milyon 20 bin kişiyi kapsadığını söyledi. Taşeron kadro sürecinde kimsenin mağdur edilmeyeceğini açıklayan bakan, 'Düzenleme 1 milyon 20 bin kişiyi kapsıyor. Kimse mağdur olmayacak. İşlerini yürüten arkadaşlara hassasiyet göstermeleri konusunda uyarıyorum. Referans ve aracılık söz konusu olmayacak. Rahat olsunlar hepsi işe alınacak. Her şey işçinin rızasıyla olacak. 4-C diye birşey kalmayacak. ' dedi. Peki taşeron kadrosuna başvuru için hangi belgeler gerekiyor, süreç nasıl işleyecek.

TAŞERON KADRO BAŞVURU FORMU : Taşeron belediye ve kamu işçileri kadro için 11 Ocak 2018 tarihine kadar başvuru yapacaklar. Taşeron kadroya başvuru yaparken formu doldurmalısınız. Başvuru formunu indirmek için tıklayın

TAŞERON KADRO GÜVENLİK SORUŞTURMA ARŞİV FORMU : Taşeron işçilerin kadroya başvurusunda gereken belgelerden biri de güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu. Güvenlik soruşturma arşiv formuna linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Güvenlik soruşturma arşiv formu için tıklayın

TAŞERON KADRO SINAVI NE ZAMAN? : Taşeron kadrosuna başvurular alındıktan sonra hak sahipleri listesi 12.01.2018 tarihinde ilan edilecek. Listede olanlar 03.03.2018 tarihinde yapılacak taşeron kadro sınavına girecekler. Peki sınav nasıl olacak, okur yazar olmayanlar ne yapacak? İşte bu konudaki ayrıntılar da netleşti. Taşerona kadro sınavı bakanın verdiği bilgiye göre 'Ya sözlü olacak, ya yazılı olacak, ya da mülakat şeklinde'.
TAŞERONA KADRO SINAVINDA KAÇ ALMAK GEREKİYOR? : Taşeron kadrosu sınavı yazılı olursa 50 puan alanlar sınavı kazanmış olacaklar. Bakan Jülide Sarıeroğlu, 'Test odaklı çok sorulu bir sınav sistemi planlamıyoruz. Hem meslek, hem de eğitim durumlarına göre de sorulacak' bilgisini verdi. Taşeron kadro sınavına giren kişi okuma ve yazma bilmiyorsa sınavı sözlü yapılacak. Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda adaylar "başarılı" ya da "başarısız" olarak tutanağa geçirilecek. Yapılacak sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilecek.
TAŞERON SINAV SORULARI NASIL OLACAK? : Sınavda başarılı ve başarısız olanlar sınav kurulu tarafından kurumun resmi internet adresinde ilan edilecek. İlan tebligat yerine geçecek, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacak. Sınavlarda sorulacak sorular, çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yürütmekle yükümlü oldukları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak sınav kurulu tarafından hazırlanacak.
SINAV SONUÇLARI : Taşeron kadroya geçiş sınavı 03.03.2018-22.03.2018 tarihleri arasında yapılacak. Sınavı kazananların kesin isim listesi 27.03.2018 tarihinde ilan edilecek. Sınavı kazananlar kurum tarafından 02.04.2018 tarihinde topluca kadroya geçirilecekler. Kadroya geçenlerin maaşları aynı olacak ve kazanılmış özlük hakları devam edecek.
EMEKLİLİK DURUMU : Tüm aşamaları geçtikten sonra sürekli işçi kadrosuna geçirilenlerin istihdam süresi hiçbir şekilde emeklilik, yaşlılık ve malullük aylığını kazanma tarihini geçemeyecek. Sürekli işçi kadrosuna geçirilenlerden şartları taşımadığı tespit edilenlerin herhangi bir tazminat ödenmeksizin istihdamına son verilecek. Yanıltıcı bilgi ve belge sunmak suretiyle bu madde hükümlerinden yararlandığı tespit edilenlere istihdam süresince yapılan ödemeler genel hükümlere göre tahsil edilecek.
TAZMİNAT : Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı niteliği taşıyan sözleşmelerin feshedilmesinde, yapılan iş tutarının sözleşme bedelinin yüzde 80'ini aşan personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında herhangi bir tazminat ödenmeyecek. Fiyat farkları sözleşme bedelinin hesabında dikkate alınmayacak. Geçiş işleminin yapıldığı tarihten önce yapılan iş artışı ve iş eksilişleri sonucunda ortaya çıkan bedel, sözleşme bedeli olarak dikkate alınacak. Hesaplanacak tazminat dışında yükleniciye bu kapsamda başka bir ödeme yapılmayacak.
TAŞERON KADROSU BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER : Taşeron kadroya başvuru dilekçesine bir başvuru formu eklenecek. Buna ek olarak sigorta evrakı (Başvuru sahiplerinin herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair beyanları) ile şunlar gerekiyor;
-5 adet vesikalık fotoğraf
-Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma formu
-Öğrenim durumu alanı kodlaması
-En son çalıştığı işin kodlaması.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim