• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9674.91 1.58
  • Altın: 2504.8 0.84
  • Dolar: 32.582 0.08
  • Euro: 34.8471 0.25

İşte PKK'nın yeni taktiği!

Bölücü terör örgütü PKK'nın yeni taktiği ortaya çıktı.
İşte PKK'nın yeni taktiği!

Milliyet gazetesi yazarı Tolga Şardan bugünkü yazısında terör örgütü PKK'nın yeni taktiğini yazdı. Bölücü örgütün Karakolları kuşatıp orduyu karakollardan çıkamaz hale getirmeyi planladığını, ‘Kim ne kadar çok arazi denetler, kendisini kırda sağlam üstlendirirse, şehir savaşında da güçlü olacaktır’ ilkesi uygulanacak.' diye yazdı. 

İşte Şardan'ın o yazısı:

Örgütlenme sürecinde nihai amacı olan ‘Demokratik konfederalizmi’ yaratmayı hedefleyen PKK, son aşama olarak tanımlanan halk ayaklanmalarını gerçekleştirebilmek ve kurtarılmış bölgeleri oluşturmak için eylemlerini ilçe merkezlerinde yoğunlaştırıyor.

YENİ TAKTİK KENT VE İLÇE MERKEZLERİ

Bu çerçevede, PKK’nın yeni taktik değişiklik sonucunda, neden kent ve ilçe merkezlerini hedef alan kitlesel eylemlere geçtiğini geçen hafta Büyüteç’te açıklamıştım.
Yeni taktik değişiklikte, örgütün kullandığı en belirgin argüman ‘Kıra dayalı şehir savaşçılığı’ modeli olarak adlandırılıyor.

KCK SİSTEMİ ÖRGÜTLENECEK

PKK yönetiminin kadrolarına açıkladığı ‘kıra dayalı şehir savaşçılığı’ talimatlarında, yeni taktik değişikliğin kodlarını şöyle özetlemek mümkün:
‘Devrimci halk savaşı’ olarak belirtilen mücadele öncelikle KCK sisteminin örgütlenmesi sağlanacak. Buna bağlı olarak KCK sisteminin örgütlendiği oranda örgütün mücadelesi geliştirilebilecek.

SÖZDE DEVRİMCİ HALK SAVAŞI

Kırda ve şehirde yürütülecek dengeli bir mücadele, demokratik konfederalizmi örgütleme, sömürgeci soykırım rejimini zayıflatma, geriletme ve sınırlandırma imkânına sahip. Bu nedenle devrimci halk savaşının zemini olarak ‘kırda ve şehirde yürütülecek dengeli bir mücadele’ esas alınacak.

KARAKOLLAR KUŞATILACAK

Mücadele, güvenlik güçlerinin hazırlıklı olduğu yerlerde değil, örgütün hazırlıklı olduğu yerde yapılacak. Bu durum başarı şansını artırırken, ‘Kim ne kadar çok arazi denetler, kendisini kırda sağlam üslendirirse, şehir savaşında da güçlü olacaktır’ ilkesi uygulanacak. Karakollar kuşatılıp ordu karakollardan çıkamaz hale getirilecek. Böylelikle karakol dışındaki tüm coğrafya örgütün etkinliğinde olacak.

ALAN HAKİMİYETİ

Saldıran hedefler vurulacak, mücadele etmek istemeyen, sabit olan, operasyon yapmayan hedefler vurulmayacak, bu şekilde birlikler pasifize edilecek. Güvenlik güçlerinin örgüt üzerine gelmediği, operasyon yapılmadığı durumlarda, adım adım araziye üstlenilecek ve ‘Alan Hakimiyeti’ genişletilecek.

 HEDEF BÜYÜK ŞEHİRLER

Önemli olan durum, karşı hedefin nasıl etkisizleştirileceğidir. Bir suikastta birkaç kişiyi etkisizleştirerek bir karakolun tahrip edilebilmesi, gerektiğinde büyük şehirlerde 30-40 kişinin çatışmaya girebilmesi, dışarıdan daha profesyonel terörist gerekiyorsa, kırdan 3-5 kişinin getirilmesi gerekir.

SÖZDE ASAYİŞ ÖRGÜTLERİ KURULACAK

Öcalan’ın, “Amed’de 2 bin kişi bir gecede polisle çatışmaya girer” derken, örgütlenip hazırlanan ve donatılan örgüt güçlerinin her biri şehirlerin önemli bir kesimini denetim altına alacak. Devletin polisinin şehirlerde ve sokaklarda toplum üzerindeki denetimi, kontrolü yok edilecek. Polis karakollarının yakıp yıkılacağı, asayişi örgütün kendi kadrolarınca sağlayacağı bir düzeye kadar ulaştırmak gerekir.

ŞEHİR BİRLİKLERİ

Düşman güçlerinin tümden etkisizleştirildiği, polisin yok edildiği, tamamen halkın denetimine geçtiği yerler oluştuğunda artık yerel birlikler asayiş sağlayan güç haline gelebilecek. Böylelikle yerel öz savunma açığa çıkacak, örgütlenecek, kurumlaşacak. KCK sistemi, demokratik toplum örgütlülüğünü koruyan, savunan güçler haline gelecek.
 Serhildan halkı ve gençliği iyice ateşleyebilecek, örgütleyebilecek, sokağa dökebilecek, böylece halkın aktivitesini artırabilecek. Bazı kapsamlı yerel birlik eylemlerine daha profesyonel, özel eğitilmiş örgüt güçleri destek verebilecek, bir şehirde birçok mahallede birkaç yüz kişilik iyi örgütlenmiş şehir birlikleriyle şehirler ele geçirilebilecektir.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YENİ TAKTİĞİ

Şehir güçlerinin eğitim, örgütlenme ve yönetim çalışmaları kırsaldan planlanacak. Böylelikle ‘kırdan planlama ve yönetim’ prensibi uygulanacak, ancak şehirlerin de inisiyatifi olacak. Şehrin etrafında güçlü olunduğu takdirde şehir içindeki savaşın daha iyi yapılacağı düşüncesinden hareketle şehirde yapılmak istenilen savaş dağlara dayandırılacak, şehirlerin etrafı kuşatılacak.

Şehirdeki örgütlenme kırdan farklıdır. Çünkü şehirde gizlilik çok daha önemlidir. Kimse kimseyi tanımamalıdır. Örgütlenmenin kurala/sisteme bağlı olmadığı, sabit ve kesin bir modelin bulunmadığı her eylem grubu kendini bilecek, eylemler bazen bir kişi, bazen iki kişi ya da bir takım tarafından gerçekleştirilebileceği bir yapı esas alınacak.
İşte, PKK’nın halen uyguladığı yeni mücadele sisteminin özü bu tanımlamalar. Şimdi, 7 Haziran’dan itibaren Doğu ve Güneydoğu merkezli yaşanan olaylara bakıldığında, yeni sistemin ipuçları çok rahatça görülüyor.

Bu yeni sistem, güvenlik uzmanlarınca PKK’nın önümüzdeki süreci için önemli bir yol haritası olarak değerlendiriliyor.

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim