• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 15°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

İşte Avrupa’nın adaleti

Geçtiğimiz yıl kucağında çocuğu ile kaçan Suriyeli mülteciye tekme atan kameramana ceza vermeyen Macar Mahkemesi, bir mülteciyi “polise taş attı” diye 10 yıl hapis cezasına mahkûm etti.
İşte Avrupa’nın adaleti

Macaristan polisine taş attığı iddiasıyla yargılanan Suriyeli Ahmet Hamed, terörizm suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararda, sanığın polislerden sınır kapısının iki saat içinde açılmaması hâlinde polisler tarafından kurulan kordonu yıkmakla tehdit ettiği, sınırda toplanan kalabalığa megafon ile seslendiği ve üç defa polislere taş ve bazı şeyler attığı, yasa dışı şekilde Macaristan’a girdiği öne sürüldü. Aile fertlerini güvenli ve meşru bir şekilde götürmek istediğini bunda başarılı olamayınca Macar sınırına geldiğini belirten Hamed ise sınır kapısındaki arbedede yer almadığını, Macar kanunlarını ihlal etmek istemediğini söyledi. Ancak mahkeme Hamed’i 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hamed, en erken cezasının üçte ikilik süresini tamamladığında cezaevinden çıkabilecek. Kararla birlikte Hamed’e mahkemede yapılan muamele de tartışma konusu oldu. Elleri ve ayakları kelepçeli şekilde mahkeme salonuna getirilen Hamed, polise de bağlandı. Suriyeli mültecinin yargılanma biçimine tepki yağdı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Geçen yıl 16 Eylül’de Macaristan-Sırbistan arasındaki Röszke-Horgos sınır kapısında Macaristan’ın kapıları açması için yüzlerce sığınmacı kapıyı zorlamış, polis ile sığınmacılar arasında arbede çıkmıştı. Macar polisinin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etmesi üzerine sığınmacılar da polise tahta parçaları, taş ve şişelerle karşılık vermişti. Ahmet Hamed de bu sırada gözaltına alınmıştı. Aynı olaylar sırasında Petra Lazlo adlı bir kameraman ise kucağında küçük kızı ile kaçmaya çalışan bir mülteciye tekme atmıştı. Çocuğu ile yere düşen mültecinin görüntülerinin medyada yer almasının ardından Lazlo’ya birçok ülkeden tepki gelmişti. Buna rağmen Lazlo herhangi bir ceza almamıştı. 

iste-avrupanin-adaleti-47b51d.jpg

BATI'NIN BASIN KARNESİ ZAYIF

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce yapılan araştırmaya göre, Avrupa basın ve ifade özgürlüğü konusunda sınıfta kaldı. Türkiye’yi sıklıkla eleştiren Fransa, Almanya, İngiltere, İsveç, İspanya, Hollanda, ABD gibi batılı demokrasilerin bulunduğu ülkelerdeki baskı, yapılan araştırma ile ortaya konuldu. Buna bazı örnekler şunlar; CIA çalışanı Edward Snowden’ın sızdırdığı belgeler sebebiyle Guardian gazetesi polislerce basıldı, bilgisayar diskleri zorla imha edildi. Fransa’da göstericilerin fotoğrafını çeken gazetecilerden birine, gösteri alanlarına girme yasağı getirildi, 3 kameraman tartaklandı. Irak savaşında Alman gizli servisi BND’nin faaliyetlerini haber yapan Focus gazetesinin muhabirleri Josef Hufelschulte ve Erich Schmidt-Eenbom hakkında “devletin gizli belgelerini ifşa etme” iddiasıyla dava açıldı. ABD’de Baltimore olaylarında Reuters fotoğrafçısı Sait Serkan Gürbüz gözaltına alındı. Ferguson olaylarında aralarında Anadolu Ajansı muhabirinin de bulunduğu 14 gazeteci tutuklandı.

iste-avrupanin-adaleti-7ba140.jpgiste-avrupanin-adaleti-bd6a42.jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim