• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 8°C İstanbul
    • 2°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2246.98 0.12
  • Dolar: 32.3328 0.08
  • Euro: 35.1771 -0.05

İşte AK Parti Kocaeli'nin seçim beyannaamesi

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı, 24 Haziran seçimleri öncesinde 50 projeden oluşan seçim beyannamesini açıkladı.
İşte AK Parti Kocaeli'nin seçim beyannaamesi

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın katılımıyla Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seçim beyannamesi toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve diğer ilçe belediye başkanları, milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanı ve çok sayıda partili katılım sağladı. 

 

Seçim Beyannamesi sunumuna geçmeden önce kısa bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, " Seçimlere 12 gün kaldı. Özellikle yoğun geçen bir kampanyaya yeni bir bölümü fiilen başlatmış olacak. Yeni hükümet seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Bazı çevreler sürekli karamsarlık yüklemeye çalışıyor. Ama onlar ne kadar karamsar olursa olsun rakamlar yalan söylemiyor. Türkiye’nin büyüme verisi ortada. Bir tarafta muhalefetin söylemleri, diğer taraftan rakamlar. Biz büyümeye devam edeceğiz. Bizim siyasetimiz büyüme siyasetidir. Siyaseti polemik yapmakla tanımlıyor. Polemiği başlı başına siyaset saymak ülkeyi bir yere getirmez. Seçimler yaklaşıyor. Yakın zamanda kim milletten destek alacak göreceğiz. Millet karnesini o gün verecek” dedi

Konuşmanın ardından slayt sunumuna geçen Işık, o beyannameleri şu şekilde açıkladı:

 

Gebze- Darıca -Çayır Ova Metrosu

Gebze Darıca Metrosu’nunDarıca Sahil ve OSB istasyonları arası 19 dakşkada ulaşaılabilecektir. 30 km tünel 2 km hemzemin geçiş olmak üzere gidiş geliş toplam 32 km uzunluğunda metro hattı ihalesi yapılmıştır

 

Körfez- Derince- İzmit- Kartepe Metrosu

Körfez- Derince- İzmit ve Kartepe ilçelerinde geçecek olan metro Cengiz Topel Havalaanı’na kadar ulaşacak. 37 km uzunluğunda 24 istasyondan oluşan metro hattı oluşturulacak. 

 

Kuruçeşme, Şehir Hastanesi, Ali Kahya Tramvayı 

Kocaeli’nin en önemli ulaşım yatırımlarından birisi olan ve sağladığı toplu taşıma imkanı ile kent içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatan Akçaray tramvay ağı hızla genişletilecek. Yeni hatlarla kentin dört bir yanına ulaşacak tramvay hattı ile aynı zamanda metro ulaşımına da destek sağlanmış olacak. 

 

Gebze- Sabiha Gökçen- Yavuz Sultan Selim Köprüsü Hızlı Tren Hattı

Demiryolu hatlarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yeni yatırımlar yapılıyor. Gebze’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden 3’üncü havalimanına ulaşacak demiryolu hattında hızlı tren hizmet verecek. 

 

Kuzey Marmara Otoyolu

Kuzey Marmara Otoyolu yapımı hızla ilerliyor. Yeni otoyolunun tamamlanmasıyla TEM ve D-100 karayolları önemli ölçüde rahatlayacak. Yapılan alternatif ulaşım güzergahı ile Marmara’nın kuzeyinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantısı da gerçekleştirilecek. 

 

Güney Otoyolu

Karamürsel, Gölcük, Başiskele ve Kartepe’den geçecek olan Güney Otoyolu projeleri sürüyor. Kent içi ve şehirlerarası ulaşım konusunda büyük kolaylık sağlayacak olan Güney Otoyolu, hızlı ve konforlu ulaşım imkanı sunacak. 

 

Gebze TEM Köprülü Kavşak ve yan yollar

Gebze ilçesinde OSB’sine erişimi sağlayan kuzey ve güney yan yollar ve kavşaklar inşa edilecek. 2 kesime bölünen yan yolların ikinci etabı tamamlandı. Mutlukent geçişi ile Şekerpınar gişeleri arasında kalan kesimde de tek yönlü yan yollar ve köprülü kavşaklar oluşturulacak. 

 

Dilovası Kavşak projesi

Kocaeli’nin ve Türkiye’nin en önemli sanayi üretim bölgelerinden biri olan Dilovası’nda, trafik akışının rahatklaması amacıyla düzenlemeler yapıyoruz. İnşaatı devam eden kavşaklar ve yeni projeler ilçe merkezine ve mahallelerine giriş-çıkışı daha da kolaylaştırılacak. 

 

İzmit Kandıra Bölünmüş yol

İzmit Kandıra yolu bölünmüş yol haline getirilecek. Proje İzmit otogar kavşağı ile yapımına başlanmış olup Kandıra Kefken’ kadar tamamlanacak. Özellikle yaz ve tatil dönemlerinde çok yoğun bşir trafik akışı sağlanan yol gerçekleştirilecek duble yol çalışması ile konforlu ve hızlı bir ulaşım imkanına kavuşmuş olacak. 

 

Derince D-100 ve TEM Bağlantısı
Derince Limanı’ndan TEM Otoyolu’na 50 metre genişliğinde ana yol ve yan yol yapılacak. Kavşak düzenlemelerini içeren proje ile Derince limanına gelen ve giden tırlar nedeniyle oluşan yoğun nakliye trafiği ortadan kalkacak
 

Şehir Hastanesi Köprülü Kavşak ve Yol Projesi

Yapımı devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlamak amacıyla yol, köprü ve köprülü kavşak çalışmaları yapılacaktır. Bu yatırımlar hastaneyle birlikte çevredeki yerleşim bölgelerine de önemli hizmet sağlayacak. 

 

Kuruçeşme Gişeler ve D-100 Düzenlemeleri

Derince Limanı Kavşağı ve SEKA Tüneli arasında TEM Otoyolu Kuruçeşme gişeleri, cezaevi kavşağı ve D-100 Karayolu geçişi beraber düzenlenecek. 27 km uzunluğundaki koridor projesi ile bölgede trafik akışı önemli ölçüde rahatlayacak. 

 

İzmit Millet Bahçesi
Kadim medeniyetlerimizin, eşsiz bahçe kültürünün günümüze bir yansıması olan Millet Bahçeleri’nin, içinde barındırdığı ağaç çeşitleri ve çiçeklerin her biri ayrı bir öneme sahiptir. Tarihimizde önemli bir yere sahip olan Gülhane, Hasbahçe, Sadabad veya Hevsel Bahçeleri bu eşsiz medeniyetin günümüze yansımalarıdır. 260 Dönümlük fuar alanında oluşturacağımız İzmit Millet Bahçesi örnek olarak halkın hizmetine sunulacaktır.
 
Gebze Millet Bahçesi
Geçmişi günümüze taşıyacak olan millet bahçelerinin diğeri de Gebze askeri kışlasında yer alacaktır. Gebze’nin akciğeri özelliğini taşıyacak olan bu alanda aynı zamanda eğitim kampüsleri ve Selatin Camii yer alacaktır.
 
Gölcük Millet Bahçesi
Mevcut kongre salonu ve Donanma Komutanlığı’ndan Gölcük Belediyesi’ne devredilecek alan üzerinde kurulacak. Bu proje kapsamında mevcut kongre salonu yenilenirken, Millet Bahçesi konsepti de hayata geçirilecek
 
Dilovası Bayraktepe Millet Bahçesi
Bayraktepe’de yapılacak olan Millet Bahçesi bir cazibe merkezi olacak. Vatandaşların aileleriyle birlikte yeşillikler ve ağaçlar içerisinde piknik yapabileceği bir dinlence alanı olarak tasarlanan Bayraktepe’de kamelyalar ve barbeküler yapılacak.
 
Derince Millet Bahçesi 
Tarihi Millet Bahçelerinin bir diğerini de Derince'de Asker Hastanesi'nden devralınan alanda gerçekleştireceğiz. Proje ile Derince'nin cazibe merkezi haline gelecek olan Millet Bahçesi, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'ne de hizmet verecek. 
 
Başiskele Seymen Millet Bahçesi 
Millet Bahçeleri tarihimizde önemli bir yere sahip olan Gülhane, Hasbahçe, Sadavad veya Hevsel bahçeleri bu eşsiz medeniyetin günümüze yansımalarıdır. Halk arasında Seymen Kışlası olarak da bilinen General Nahit Şenoğul Kışlası'nın yapılan protokol ile boşatılması ardından bölgede büyük bir Millet Bahçesi kurulacak. 
 
Kartepe Millet Bahçesi 
General Memduh Tağmaç Kışlası'nın bir bölümünde Millet Bahçesi kurulacak. Millet Bahçesi'nin içinde barındırdığı ağaç çeşitleri ve çiçeklerin her biri ayrı anlam ve öneme sahip olacak. 
 
Gebze Park

Taşocaklarının kaldırılmasının ardından bölge, vatandaşların hizmetine açılacak. Hemşerilerin günün yorgunluğunu ailesi ve sevdikleriyle birlikte yeşil ve doğanın içinde atacağı Gebzepark’taki vatandaşlar, taşocaklarından boşalan arazinin değerlendirilmesiyle önemli bir dinlence ve kültür alanına kavuşmuş olacak. 

 

Kocaeli'ne yeni üniversite

Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi ardından kentimize yeni bir devlet üniversitesi kazandırılacak. 3'üncü üniversitesi ile Kocaeli eğitim alanındaki cazibesini artırmaya daha da güçlü şekilde devam edecek. 

 

Kocaeli Adalet Sarayı

General Memduh Tağmaç Kışlası içerisinde 170m2'lik alanda 210 bin m2'lik Adliye kompleksi yapılacak. Proje kapsamında başsavcılık, adalet komisyonu, mahkemeler, baro başkanlığı, nezarethane ve diğer gerekli tesisler kurulacak.

 

Kandıra Gıda İhtisas OSB

2 bin dönümde inşa edilecek olan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilçeye 8 bin kişilik ek istihdam imkanı sağlanacak. 

 

Derince Eğitim Araştırma Hastanesi yenileniyor

Bölgemizin önemli hastanelerinden olan Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'nin daha iyi hizmet verebilmesi için hastane binamızı yeniden yapacağız. Hastane bünyesinde ayrıca 22 yataklı ve tam donanımlı Yanık Merkezi ile bölgenin önemli bir ihtiyacı karşılanmış olacak. 

 

Gölcük yeni devlet hastanesi

Yüzbaşılar mevkiinde Donanma Komjutanlığı'ndan devralınarak tahsis edilen alana 277 yataklı ve tam donanımlı yeni devlet hastanesi inşa edilecek. 

 

Çayırova Devlet Hastanesi 

Yer tahsisi yapılan 200 yataklı devlet hastanesinin yapımı için hızla çalışılıyor. İnşa edilecek devlet hastanesi ile vatandaşların sağlık ihtiyaçları kaliteli ve hızlı bir şekilde karşılanacak

 

Milli Mikro Çip Fabrikası
Körfez Devlet Hastanesi Ek Bina

Sağlıklı Hayat Merkezleri

AMATEM ve ÇEMATEM

Engelli ve Yaşlı Yaşam Merkezi
3 Bin Yeni Derslik
Tüm Okullarda Tekli Eğitim
4. Sanayi Devrimi
Akçakoca Kütüphaneleri
Eskihisar Kültür Kalesi
Denizcilik Müzesi ve Su Tema Parkı
Kocaeli Kent Meydanı
Kandıra Kent Meydanı
Darıca Bayramoğlu Marinası
Gebze  - Dilovası –Körfez TIR Parkı
Yerel Kalkınma Projesi
Gebze Olimpik Spor Kompleksi
Darıca Gençlik Eğitim Merkezi
Olimpiyat Hazırlık Merkezi
İzmit Olimpik Havuzu
Kartepe Gençlik Merkezi
Kocaeli Evsel Atık ve Enerji Üretim Tesisi
35053878_2174659712574627_4707374763046076416_n.jpg35079092_217805608832615_2843847848414412800_n.jpg35079130_217805528832623_5130153790132977664_n.jpg35142646_649891552018143_8737250784841826304_n.jpg35113962_217805578832618_3154693465057525760_n.jpg35143693_2174659665907965_8803562060530057216_n.jpg35142652_217805645499278_9204927725003866112_n.jpg35227300_649891785351453_7457537718193487872_n.jpg35295360_217805702165939_3832850620499361792_n.jpg
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim