• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2309.617 1.48
  • Dolar: 32.3445 0.29
  • Euro: 35.0819 0.02

İstanbul’u Zombiler Bastı

Dünyanın bir çok yerinde Zombie Walk adıyla düzenlenen zombi yürüyüşünün 8’incisi İstanbul Nişantaşı Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirildi. Kendilerini makyajla zombi haline getiren yüzlerce genç Nişa...
İstanbul’u Zombiler Bastı

Dünyanın bir çok yerinde Zombie Walk adıyla düzenlenen zombi yürüyüşünün 8’incisi İstanbul Nişantaşı Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirildi. Kendilerini makyajla zombi haline getiren yüzlerce genç Nişantaşı sokaklarında yürüdü. İlginç etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Dünyanın pek çok kentinde Zombie Walk adıyla düzenlenen zombi yürüyüşünün 8’incisi İstanbul Nişantaşı’nda bulunan Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirildi. Etkinlik öncesinde yüzlerce genç, yanlarında getirdikleri makyaj malzemeleri ile kendilerini zombiye dönüştürürken makyaj işlemlerinin tamamlanmasının ardından grup, Cumhuriyet Park’tan hareket ederek Nişantaşı içinde zombi yürüyüşü yaptı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Yürüyüş esnasında grubun çevreye herhangi bir zarar vermemesi ve herhangi bir aksaklığa sebep olmamak amacıyla grup içinden polis ve asker üniforması giyen zombiler gruba eşlik etti. Çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları altında Nişamtaşı’nı turlayan zombiler yürüyüş esnasında renkli görüntüler oluşturdu. Yürüyüş sonrasında tekrar Cumhuriyet Parkı’na döndü. Grubun parka dönmesinin ardından etkinlik sona erdi.

ÇOK EĞLENİYORUZ

Etkinliğe eşi ve çocuğuyla birlikte katılan Erkan Bakan adlı zombi, etkinliğin oldukça eğlenceli olduğunu belirterek, “Çok keyifli çok farklı bir şey. Etkinliğe geçen yıl da katılmıştık. Bundan sonra da katılmaya devam edeceğim. Her şeyden önce deşarj oluyoruz. Farklı bir konsept. Kopuyoruz, eğleniyoruz. Hatta kızımı da getirdim. Kızımla beraber bu etkinlikteyiz” dedi.

8. ZOMBİ YÜRÜYÜŞÜ

Etkinliği düzenleyen Gökhan Akar, bu yıl 8. Yaptıkları etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu etkinliği biz 8 yıldır düzenliyoruz. Geçen yılda etkinliğimizi yine Nişantaşı’nda yapmıştık. Bu etkinlik Zombie Walk İstanbul adıyla zombi yürüyüşü diye geçiyor. Etkinlik dünyanın bir çok yerinde yapılan bir etkinlik. Biz de bunu İstanbul’a getirdik. Sonuçta dünyanın bir çok yerinde yapılan etkinlik neden İstanbul’da yapılmasın dedik. Biz de bu etkinliği İstanbul’da yapmaya karar verdik. Şuan ki program etkinliğin İstanbul ayağıdır” diye konuştu.

TAMAMEN SOSYAL BİR AKTİVİTE

Etkinliği düzenlerken herhangi bir protesto amacı taşımadıklarını ifade eden Gökhan Akar, “Etkinlik herhangi bir kurum veya kuruluşa ait bir etkinlik değil. Tamamen sosyal bir aktivite. Sosyal kitleyi marjinal kitleyi hedefleyen bir etkinlik. Biz neden böyle marjinal bir etkinlik yapılmıyor diyerekten sosyal bir aktivite yapıyoruz. Umarım herkes eğleniyordur. Genelde etkinlik 18 yaş altı gençleri kapsıyor. Onlarda genelde bilinçli bir kitle geliyorlar, çok ciddi bir şekilde etkinliğe hazırlanıyorlar. Gerek zombi makyajları gerek kostümler gerekse özel hazırlanan kıyafetlerle bu etkinlik yapılıyor. Amacımız sosyal kitleye güzel bir etkinlik sunmak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim