• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9109.99 0.33
  • Altın: 2325.622 0.82
  • Dolar: 32.3666 0.14
  • Euro: 35.0423 0.00

İstanbul Rekorlar İçin Koşacak

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, 26 Nisan Pazar günü yerli ve yabancı binlerce sporseverin katılımıyla dünyanın sayılı parkurlarından biri olan Tarihi Yarımada’da gerçekleştirilecek. Bu yılki organiza...
İstanbul Rekorlar İçin Koşacak

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, 26 Nisan Pazar günü yerli ve yabancı binlerce sporseverin katılımıyla dünyanın sayılı parkurlarından biri olan Tarihi Yarımada’da gerçekleştirilecek. Bu yılki organizasyonda dünya rekorları da hedefleniyor.

ABD, Bahreyn, Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna’dan 13 erkek ve 13 kadın olmak üzere toplam 26 elit atletin katılacağı yarı maratonun bu yıl hem erkeklerde hem kadınlarda yeni bir dünya rekoruna ev sahipliği yapması bekleniyor.

Erkeklerde 58:23 olan dünya rekorunun sadece 1 dakika üzerinde koşarak en iyi kişisel derecelerini yakalayan Kenyalı atlet Wilson Kiprop ile Etiyopyalı atlet Deriba Merga da Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda rekor için koşacak. Kadınlarda ise en iyi kişisel derecesi 66:48 olan Kenyalı atlet Gladys Chereno, 65:12 olan dünya rekorunu kırmak için mücadele edecek. Dünyanın en düz ve en hızlı parkurlarından birine sahip olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, elit atletlere en iyi derecelerini yapma imkanı sağlayarak rekor kırmalarını kolaylaştıracak. Özellikle erkeklerde 1 saatin altında koşularak, kişisel en iyi derecelerin kırılması hedefleniyor.

EN İYİLER DAVET EDİLDİ

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu için davet edilen elit atletler arasında erkeklerde; daha önce iki kez New York, üç kez de Londra Maratonu’nu, 2003 yılında da Dünya Yarı Maraton Şampiyonluğunu kazanan, en iyi kişisel yarı maraton derecesi 59:56 olan Kenyalı atlet Martin Kiptoo Lel, en iyi kişisel dereceleri sırasıyla 59:47, 59:52 ve 59:55 olan Kenyalı atletler Paul Mutero Kuira, Leonard Langat ve Titus Mbishei öne çıkan diğer isimler arasında yer alıyor. Kadınlarda ise 67:39’luk en iyi kişisel derecesi ile Kenyalı atlet Helah Kiprop dikkat çeken bir diğer isim.

DÜNYA REKORU İÇİN HER ŞEY HAZIR

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu parkuru, dünya rekoru hedefi için bu yıl yeni düzenlemelerle geliştirildi. Rakım farkı bulunmayan parkur, dünyanın en düz ve en hızlı parkurlarından biri olacak şekilde hazırlandı. Yarışın en hızlı şekilde koşulabilmesi için parkur üzerindeki dönüş noktaları, start ve finish alanları yeniden düzenlenerek Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) sertifikası için yeniden ölçümlendi. Dünya rekorunun geçerli olması için de gerekli önlemler alındı. Buna göre, Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda foto finish sistemi kurulacak ve ölçüm ekibinden bir sorumlu yarışı takip edecek. Ayrıca, daha önce dünya rekoru tecrübesi bulunan tavşan atletler (pace maker) de yarışta elit atletlere tempo verecek.

10 BİN SPORCU BEKLENİYOR

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl Yenikapı miting alanında başlayıp Balat istikametinden dönüşle yine Yenikapı’da son bulacak 21 kilometrelik parkurda koşulacak. Bu yıl 10 bin sporcunun katılması beklenen yarı maraton, katılımcılara Yarı Maraton, Çeyrek Maraton, Bayrak Yarışı, Masterlar, Business Maraton, İller ve İstanbul İlçeler kategorilerinde yarışma fırsatı sunacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim