• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2411.621 -0.92
  • Dolar: 32.5808 0.29
  • Euro: 34.7866 0.33

İstanbul Barajlarının Doluluk Oranını Açıkladı ?

Bakan Eroğlu, Türkiye genelinde, özellikle de İstanbul’da su sıkıntısı olmayacağını belirterek, “İstanbul’da şuanda yüzde 95 barajlarımız dolu. Çoğu barajlar taştı. Hiçbir problem yok” dedi. TGRT Habe...
İstanbul Barajlarının Doluluk Oranını Açıkladı ?

Bakan Eroğlu, Türkiye genelinde, özellikle de İstanbul’da su sıkıntısı olmayacağını belirterek, “İstanbul’da şuanda yüzde 95 barajlarımız dolu. Çoğu barajlar taştı. Hiçbir problem yok” dedi.

TGRT Haber ve İHA Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’a konuk olan Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, İzmir’de yapacağı projeleri anlatarak, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İzmir’e giderken kavgaya değil, hizmet için gittiğini ifade eden Bakan Eroğlu, “İzmir’i dünyanın incisi yapacağız, gönüllerden gönüllere bağlar kuracağız dedim. Bütün İzmirlileri seviyorum diye söyledim” ifadelerini kullandı.

‘İzmir CHP’nin kalesi’ ifadesini kabul etmediğini belirten Bakan Eroğlu, “Biz hizmet götürüyoruz. CHP ne götürmüş İzmir’e, orada bir kale var kadife kale sadece. Biz geçmişte de hep büyük hedeflere imza attık. Biz İzmir’e bir takım büyük projelerle gittik. İzmir’de insanların hepsini kucaklıyoruz. 30 ilçe var, büyük bir ilimiz. Şuana kadar 28 ilçeye gittim. Herkesin elini sıkıyorum, şuana kadar 40 bin kişinin elini sıkmışımdır. Dokunarak siyaset yapacağız. Hizmette İzmir’i şaha kaldıracağız” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU NE YAPACAK?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da İzmir 2. Bölge Adayı olduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Eroğlu, “Ben 1’inci bölgedeyim ama kesinlikle CHP’nin oyu 2’nci bölgede de azalacaktır. Bunu göreceğiz. Çünkü 2’nci bölgede bizim büyük yatırımlarımız var. CHP, 2’nci bölgeye hiçbir şey yapmamış. İlk defa biz 2004 yılında orada barajlar, göletler, sulama tesisleri yapmaya başladık. Ödemiş Ovası’nı tamamen suluyoruz. Size bir müjde vereyim; 20 Mayıs 16.59’da talimat verdim, Ödemiş Ovası’nda 50 bin dekar daha sulama yapacağız. Bütün barajları, bütün göletleri o bölgede yapıyoruz. Kılıçdaroğlu ne yapacak?” şeklinde konuştu.

‘İzmirli hizmet istemiyor’ iddialarını değerlendiren Bakan Eroğlu, “Hizmet istemiyor diye bir şey olamaz. Körfezin kokusundan kim rahatsız olmaz? Çevre yolu yoktu, havaalanı yoktu, bunlardan rahatsız olmamak mümkün mü?” dedi.

"İZMİR İÇİN BÜYÜK PROJELERİMİZ VAR"

"İzmir için büyük projelerimiz var" diyen Bakan Eroğlu, “Sektörler belirledik İzmir’de, bir kere orada mubip topraklar var. ‘Adam ekseniz biter ‘diye Anadolu’da bir söz var. Dünyada en önemli sektör gıda güvenliği ve gıda arzı olacak. Biz İzmirimizi gıda güvenliği ve gıda arzı için bir üretim ve gıda üssü haline getirmeyi istiyoruz. Tıbbi bitkiler dediğimiz bunlar ile ilgili büyük bir eylem planı hazırladık. Dünyada 107 milyar dolarlık bir potansiyel var yıllık. Biz bundan 650 milyon dolarlık çok cüzi miktarda yaralanıyoruz. Şimdi hedefimiz İzmir’de 5 milyar dolarlık tıbbi bitki ihracatı yapacak bir planlama yaptık. Bunu endüstriyel hale getiriyoruz. AR-GE’lerimiz hazır. Hükümet olarak İzmir’e 30 milyar TL’lik yatırım yapmışız. Şimdi hedef Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yatırımları, Allah nasip ederse 2019 yılına kadar bütün planladığımız 466 tane tesis var ve bunları tamamlayacağız. Tarımda, ziraatta orayı lider bir üretim ve ihracat üssü haline getireceğiz. Ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanacağız. Orada çok şifalı bitkiler var. Organik son derece şifalı bal üretimi için bir seferberlik başlattık. Vatandaşlara kredi verdik. Kendilerinden de şu sözü aldık; burada marka oluşturun” şeklinde konuştu.

“İZMİR İLERİ TEKNOLOJİDE BİR MERKEZ OLACAK”

İzmir’in ileri teknoloji merkezi olacağını vurgulayan Bakan Eroğlu, “Bu maksatla hazırlıklar yapıldı. İzmir’de 5’inci bölge teşviklerinde yaralanma imkanı geldi. Organize sanayi bölgesinde yüksek teknoloji kurulursa 6’ncı bölge teşvikleri de olabilir” dedi.

Deniz ve doğa turizmini geliştireceklerini belirten Bakan Eroğlu, hizmet ve istihdam sektörünü ayağa kaldırmak istediklerini belirtti.

"İSTANBUL’DA ŞUANDA YÜZDE 95 BARAJLARIMIZ DOLDU"

Türkiye genelinde özellikle İstanbul’da su sıkıntı olmayacağını ifade eden Bakan Eroğlu, şunları dedi:

“İstanbul’da şuanda yüzde 95 barajlarımız dolu. Çoğu barajlar taştı. Hiçbir problem yok. Geçen sene de A ve B planlarımızı uyguladık. İstanbul’u susuz bırakmadık. Eğer bizim bu planlar olmasaydı İstanbul 2014 Mayıs ayından itibaren susuzdu. Şuanda da İstanbul’da hiçbir tehlike yok. İzmir’de şuanda yüzde 92, Bursa’da yüzde 95, Ankara’da yüzde 40’a yakın bir doluluk var.”

A ve B eylem planları sayesinde Türkiye’yi susuz bırakmadıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, “Bir eylem planı ile hangi şehirlerde ne zaman su bitecek bunları belirledik. 30-40 yılın ihtiyaçlarına göre projelerimizi hazırladık” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim