• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 8°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

ISPARTA'DA KADINLAR YEMEĞİ YAKTIĞI İÇİN ŞİDDET GÖRÜYOR !

Isparta'da geçen yıl 597 aile içi şiddet olayı meydana geldi. Kadınların yüzde 9'u yemeği yaktığı için şiddete maruz kaldı.
ISPARTA'DA KADINLAR YEMEĞİ YAKTIĞI İÇİN ŞİDDET GÖRÜYOR !

Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan, kentte geçen yıl 597 aile içi şiddet olayı meydana geldiğini belirterek, kadınların yüzde 9'unun yemeği yaktığı için şiddete uğradığını söyledi. Emniyet Müdürü Altan, "Bir yemeğin yakılmasından dolayı şiddet uygulanmasına çok şaşırıyorum" dedi.

597 ŞİDDET OLAYI MEYDANA GELDİ

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün 2015 yılında yaşanan aile içi şiddet olaylarına ilişkin araştırmasına göre, geçen yıl 597 şiddet olayı meydana gelirken şiddete uğrayanların yüzde 97'sini kadın, yüzde 3'ünü ise erkekler oluşturdu. Araştırmayla ilgili bilgi veren Emniyet Müdürü Halil Altan, "Aile içi şiddete neden olan olayların oranlarına bakıldığında yüzde 23'ü aile geçimsizliğinden kaynaklanıyor. Yüzde 17'si geçim zorluğu, yüzde 16'sı çocukların bakımının ihmal edilmesi, yüzde 11'i alkol kullanımı, yüzde 7'si lüzumsuz yere harcama yapma, yüzde 9'u kadının yemeği yakması, yüzde 5'i kıskançlık, yüzde 4'ü eve geç gelme, yüzde 2'si düğünde takılan takılar konusunda anlaşmazlık ve yüzde 2'si de aile büyüklerinin baskısı olarak ortaya çıktığı görülmektedir. Şiddetin yüzde 4'üne ise diğer olaylar sebep olmuş" diye konuştu.

"ŞİDDETE UĞRAYAN KADINLARIN YÜZDE 9'U 18 YAŞ ALTI"

Niteliklerine göre değerlendirildiğinde şiddet olaylarının yüzde 51'inin darp, yüzde 28'inin tehdit, yüzde 15'inin hakaret, yüzde 3'ünün bakım hükmünü yerine getirmeme, yüzde 3'ünün ise tedbir kararına uymama şeklinde karşılarına çıktığını vurgulayan Emniyet Müdürü Altan, "Şiddete uğrayan kadınların yüzde 9'u 18 yaşın altında. Yüzde 2'si fakülte mezunu, yüzde 13'ü lise mezunu, yüzde 86'sı ilköğretim mezunu. Meslek durumlarına baktığımızda yüzde 3'ü öğrenci, yüzde 85'i ev hanımı ve yüzde 12'si memur ve serbest meslek sahibi" dedi.

"MUTLAK SURETLE ADLİ MAKAMLARA SEVKİ YAPILIYOR"

Kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi için 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlemesine Dair Kanun hükümlerine göre bu konunun önemle takibinin yapıldığını aktaran Emniyet Müdürü Altan, geçmişte olduğu gibi babacan baş komiserlerin 'Evinize gidin barışın', 'Aile büyükleriniz bu işi halletsin' demelerinin söz konusu olmadığını, kanunun emrettiği usul gereğince mutlak suretle adli makamlara sevkinin yapıldığını vurguladı.

"KADIN YEMEĞİ YAKTIĞI İÇİN ŞİDDETE MARUZ KALIYOR"

Aile içi şiddet olaylarının nedenlerini de araştırdıklarını ve kadının yemeği yaktığı için şiddete maruz kaldığına dikkati çeken Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan, "Çok şaşırıyorum. Bir insan yiyip içmeyle alakalı eşine şiddet uğrayabilir mi? Yemeğin altı yanmış. Kadın bunu isteyerek yapmamıştır. Yani onu yemezsin başka bir şey yersin. O yemeği yemezsiniz de kahvaltı yaparsınız. Değer mi? Bir yemeğin yakılmasından dolayı şiddet uygulanmasına çok şaşırıyorum. Hele hele düğünde takılan takılarda anlaşmazlık ve aile büyüklerinin baskısı evlilik hayatına adapte olmadan yuvaların dağılmasına sebebiyet vermektedir. Bu da son derece üzücü" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim