• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9120.62 0.45
  • Altın: 2325.019 0.79
  • Dolar: 32.3529 0.08
  • Euro: 34.9558 -0.26

İşin Uzmanı Uyardı: "Çok Sık Boyamayın"

Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi uzmanı Doç.Dr.Erdem Güven, saç dökülmesi erkeklerin olduğu kadar kadınlarında derdi olduğunu söyledi. Güven, saçların çok sık boyanmaması konusunda uyardı. Plastik,...
İşin Uzmanı Uyardı: Çok Sık Boyamayın

Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi uzmanı Doç.Dr.Erdem Güven, saç dökülmesi erkeklerin olduğu kadar kadınlarında derdi olduğunu söyledi. Güven, saçların çok sık boyanmaması konusunda uyardı.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Erdem Güven, konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Dişiliğin en önemli sembollerinden olan saçların kaybı, sıklığının azalması veya incelmesi bile, bayanlarda beden imajı algısında ciddi sorunlara neden açabilmektedir. Saç, kadınların fiziksel görünümlerinin önemli kısmını oluşturur. Saçların parlak ve canlı olması insanların birbirlerini etkilemelerinde ve ilişkilerinde büyük önem taşır . Saçların canlılığı sağlığın ve kişinin kendini iyi hissetmesinin bir ifadesidir. Saç dökülmesine bağlı dış görünüm ile ilgili olumsuz kaygılar, psikolojik sorunlar oluşturmakta, yaşam kalitesini etkilemektedir.” Diye konuştu.

“Günde 100 telden fazla kayıp bir işaret olabilir. Özellikle sağlıklı saçlarının olduğunu düşündüğümüz bireylerde günlük 20-30 arası saç dökülmesi normal olarak nitelendirilir” diyen Doç.Dr.Erdem Güven, daha sonra şunları kaydetti; “Öncelikler bir cildiye mütehassısı tarafından muayene edilmeniz ve gerekli gördüğü taktirde çeşitli kan tahlilleri yaptırmanız gerekebilir. Bu tetkikler basit bir kan sayımıyla başlayıp detaylı hormon tetkikleri, tiroid bozuklukları tahlillerine kadar uzanabilir.

Saç dökülmelerini önlemek için; Proteinden, vitamin ve minerallerden zengin dengeli ve yeterli beslenme,Demir eksikliğine bağlı kansızlık (anemi) varsa tedavisinin sağlanması,Saçların çok sık boyanmasından kaçınılması ve özellikle organik ve bitkisel boyaların kullanılması,Saçlara yapılacak uygun bakım ve temizlik,Doğal yaşam, doğal ve kirlenmemiş suların kullanılması, Çok sıcak fön kullanılmaması, Kimyasal içerikli kozmetiklerden kaçınılması ve Saçlı derinin kan akımını bozacak şekilde çok gergin bir şekilde topuz yapılmaması önem taşır.

Hormonal bozukluluklar veya vitamin-mineral eksiklikleri ilaçlar ve diyet katkıları ile tedavi edilebilir, Kansızlık (anemi) demir preperatları ve ürünleri ile tedavi edilebilir. Bu bireylerde Medikal (ilaç) tedavisini takiben, çoğu zaman saç dökülmesi durdurulabilir ve hatta kökleri ölmemiş saçlar yeniden çıkabilir. Medikal tedaviye cevap vermeyen durumlarda da saç ekimi yapılabilir. Bu şekilde yapılan tedavi kalıcıdır.

Saç dökülmesinde özellikle altta yatan neden biliniyorsa bu neden tedavi edilmelidir. Ancak herhangi bir neden bulunmayan kişilerde saç ekimi etkili ve güvenli bir tedavi metodudur. Bu tedavinin alternatifi halen mevcut değildir. Saç nakli, cerrahi bir işlemdir. Saç dökülmesinin en etkili tedavi yöntemidir. Objektif sonuçlar elde edilir. Saç ekim işlemi özel bir hazırlık gerektirmez. Donör alan dediğimiz bölgede yeterli saç var ise herkese yapılabilir.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim