• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 3°C Kocaeli
    • 7°C İstanbul
    • 2°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2245.763 0.06
  • Dolar: 32.3328 0.07
  • Euro: 35.1462 -0.16

Işık, Darıca'da STK temsilcileriyle buluştu

Darıca ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Işık, 16 Nisan’da vatandaşların vereceği her kararın başlarının üzerinde yerinin olduğunu söyledi.
Işık, Darıca'da STK temsilcileriyle buluştu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Darıca’da STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Darıca Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıya Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve çok sayıda davetli katıldı.

HEDEF 25 BİN DOLARLIK MİLLİ GELİR

Programda konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Biz bir taraftan Darıcamız gelişsin büyüsün diye uğraşırken diğer taraftan da Türkiye laik olduğu noktaya gelsin diye büyük bir gayret gösteriyoruz. İktidara geldiğimiz günden bugüne kadar atlattığımız birçok badireye rağmen ülkemize bedel ödetmemek için çok büyük gayret gösterdik. Bugün dünyanın gıpta ile baktığı bazılarının da kıskançlıktan ne yapacağını şaşırdığı bir konuma geldik. 3 bin 300 dolarlık bir milli gelirimiz vardı bugün 11 bin dolara getirdik. Hedefimiz 25 bin dolarlık milli geliri yakalamak. Pek çok alanda Türkiye sessiz bir devrim yaşadı. Ancak zaman içerisinde gördük ki özellikle Türkiye istikrarını teminat altına alacak düzenlemeleri yapmazsa bu kazanımlar kısa sürede heba olabilir. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız hain darbe girişimi Türkiye’nin sisteminin mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyar” şeklinde konuştu.

 

20170325aw021160_02.jpg

SENDE BİR PAKET HAZIRLA GETİR

Her şeye hayır demenin muhalefet olmadığını belirten Işık, “Gönül arzu ederdi ki Cumhuriyet Halk Partisi de kendi metnini hazırlasın getirsin. Her şeye hayır demek muhalefet mi. Bunlar yanlıştır demekle muhalefet oluyor mu. Sence ne yapmalı sorusuna CHP cevap vermek zorunda değil mi. Biz bir paket getirdik, sende bir paket hazırla getir meclise. Meclise getirmeye gücün yok mu, 130 tane milletvekilin var. Getirebiliyorsun. Ver teklifini ikisi de tartışılsın. Yok, o zahmetli bir iş, onun için çok çalışmak lazım. Onun için partide bir birlik olması lazım. Herkesin ayrı kafadan konuşmasını bırakması lazım. Ama Sezgin Tanrıkulu ile Muharrem İnce’yi aynı pakette buluşturabilir misiniz. Buluşturamazlar. Ne yapıyorlar her şeye hayır diyorlar” ifadelerini kullandı.

bakan-isik-evet-oyu-kullanarak-chpye-de-iyilik-yapmis-olacagiz_5789_dhaphoto2.jpg

İSTİKRAR SAĞLANACAK

Türkiye 16 Nisanda sandıkta evet derse nelerin değişeceğini açıklayan Işık, “Sandıktan evet çıkarsa, çift başlılık ortadan kalkacak. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamı birleşecek. En önemli kazanım bu olacak. Çünkü şuanda bu sistem sürdürülemez. İstikrar sandıkta doğrudan sağlanacak” dedi.

bakan-isik-evet-oyu-kullanarak-chpye-de-iyilik-yapmis-olacagiz_5789_dhaphoto6.jpg

GAZ HİÇ YOK HEPSİ FREN

CHP’nin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine neden karşı çıktığını açıklayan Işık, ”CHP bugüne kadar yüzde 25’e hiç ulaşamadı ki. Bu sistem iktidar için yüzde 50 istiyor. Bu sistemde iktidar olmak için yüzde 50 lazım. Sayın Kılıçdaroğlu can havliyle öyle açıklamalar yapıyor ki, ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Frensiz sistem diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, şuan ki mevcut sistemde gaz hiç yok hepsi fren. Yeni sistemde bir denge var. Hem gaz var hem fren. Meclis ve cumhurbaşkanlığı birbirinin dengesi. Şimdi sayın Kılıçdaroğlu’nu 17 Nisan korkusu sardı. Halk oylamasından evet çıktığı gün Kılıçdaroğlu ortaya çıkamayacak. Biliyorsunuz 1 Kasım seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu 3 gün ortada yoktu, şimdi daha fazla ortaya çıkamayacak. Çünkü sadede hayır kampanyası yapmanın Türk halkında bir karşılığı olmadığını kendi de görmüş olacak. Alternatif sunmayan başka çözümler sunmayan bir anlayışın başarılı olmayacağını kendi de görmüş olacak” şeklinde konuştu.

 

20170325aw021160_03.jpg

 

CHP'Yİ DEĞİŞİME ZORLAMIŞ OLACAĞIZ

Halk oylamasında evet çıkarsa CHP’ye iyilik olacağını belirten Bakan Işık, “CHP seçmeni de diyecek ki, seninle 8 defa seçime gittik, hiçbirinde başarılı olamadık artık sana güle güle. Bu tartışılacaktır mutlaka. CHP iktidar olmak istiyorsa, Kılıçdaroğlu’nun yerine bu milletin değerlerini bilen, Anadolu’nun kendi bağrından çıkardığı bir lider veya genel başkan arayacak. Başka türlü yüzde 50 oy alamaz. Aslında biz halk oylamasında evet vermekle CHP’ye de bir iyilik yapmış olacağız. Onları değişime zorlamış olacağız. CHP’nin genel başkanı artık bu milletin geniş kitlelerinin saygı duyduğu güvendiği bir isim olmak zorunda olacak” ifadelerini kullandı.

Program karşılıklı olarak yapılan soru cevap ile sona erdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim