• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2407.854 -1.07
  • Dolar: 32.5924 0.32
  • Euro: 34.7782 0.30

“Işid Ve Kaçakçılar Tarihi Mirası Yok Ediyor”

Antalya Müzesi’ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Tarihsel miras şuanda iki şekilde tahrip ediliyor. Bir tanesi IŞİD denilen terör örgütü, barbarların eliyle katlediliyor. Bir diğeri...
“Işid Ve Kaçakçılar Tarihi Mirası Yok Ediyor”

Antalya Müzesi’ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Tarihsel miras şuanda iki şekilde tahrip ediliyor. Bir tanesi IŞİD denilen terör örgütü, barbarların eliyle katlediliyor. Bir diğeri de Batı ülkelerinden gelen kaçakçılar, bu eserleri çalıyorlar ve bu eserler yok oluyor” dedi.

Antalya’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Bakan Çelik, Muratpaşa Belediyesi tarafından Konuksever Stadında düzenlenen yağlı güreşleri izledi. Ardından Bakan Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Müzesi’ni ziyaret etti. Antalya Valisi Muammer Türker ve Müze Müdürü Mustafa Demirel tarafından karşılanan Bakan Çelik, müzedeki eserler hakkında bilgiler aldı. Aksu ilçesindeki Perge Antik kentinden son iki yıl içinde çıkarılan heykellerin sergilendiği bölümü de gezen Çelik, ardından açıklamada bulundu. Çelik, Antalya’da 2013 ve 2014 yılları arasında yapılan kazılarda çok önemli tarihi eserlerin çıktığını aktardı.

“CARACALLA’NIN TEK HEYKELİ”

Ortaya çıkan eserlerin Antalya’nın sahip olduğu tarih ve kültür potansiyelini bir adım ileri götürdüğünün altını çizen Çelik, “Antalya yabancı turist ziyareti açısından çok önemli bir kent. Kültürel mirasa sahip olması bakımından da çok önemli bir kent. Her sene kültürel mirasının potansiyeli konusunda yeni aşamalar kaydediyoruz. Son iki yıldır Perge Antik kentinin batı caddesindeki kazılara ciddi kaynak aktardık. Pek çok çalışma yapıldı. Bu çalışmanın sonucunda bu bölümdeki heykeller ortaya çıktı. Özellikle imparator Caracalla’nın heykeli imparatorun tek heykelidir. Eserlerin bir çoğu son 2 yıl içinde batı bölümünde yapılan kazırdan ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

“ESERLER İKİ ŞEKİLDE YOK EDİLİYOR”

Müzenin içindeki her eserin Batı tarihi açısından da önemli olduğunu işaret eden Çelik, “Batı medeniyetini Anadolu coğrafyasına bağlayan kültürel bir köprü işlevi var. Bu çalışmalar bakımından eserlerin tek tek tanıtılması gerekir. Doğu Batı arasındaki ortak mirası vurgulaması açısından önemlidir. Etrafımızda IŞİD diye bir terör örgütü var. Bu terör örgütü insanlığın gördüğü en büyük belalardan bir tanesidir. Bu örgüt İslam’ın ve Müslümanların sembollerini kullanarak hem insanları katlediyor hem de tarihsel mirası yok ediyor. Bu tarihsel mirasın yok edilmesi karşısında defalarca çağrı yaptım. Irak ve Suriye’deki mirasın korunması için çağrı yaptım. Bu tarihsel miras şu anda iki şekilde tahrip ediliyor. Bir tanesi IŞİD denilen terör örgütü barbarların eliyle katlediliyor. Bir diğeri de Batı ülkelerinden gelen kaçakçılar, bu eserleri çalıyorlar ve bu eserler yok oluyor. Muhtemelen biz bunların bir kısmını 50- 100 sene sonra bir takım Batı müzelerinde göreceğiz. Bunlar halbuki kendi coğrafyamızın ortak değeri ortak eserdir” şeklinde konuştu.

“DAHA ÇOK KAYNAK AKTARILACAK”

Bakan Çelik şöyle konuştu:

“Biz bunlar açısından önemsediğimiz bir konuda, kültürler ve medeniyetler arası savaşın konuşulduğu dönemde bu eserlerin, Batıyı Anadolu’ya, Anadolu’yu Batıya köprüler olması bakımından kıymetlidir. Antalya’nın turizminde tanıtılmasında bu eserlerin tanıtılmasına önem vereceğiz. Müzenin genişletilmesiyle ilgili yan taraftaki alanın kazandırılmasını sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde hem Perge’ye hem de diğer antik kentlere daha çok kaynak ayıracağız. Bu kaynaklarla 2 yıl içinde ortaya çıkarılan eserler Antalya’nın potansiyelini gösteriyor. BU eserlerin dijital ve diğer ortamlarda tanıtımına önem vereceğiz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim