• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9673.9 1.57
  • Altın: 2493.241 0.37
  • Dolar: 32.5835 0.10
  • Euro: 34.833 0.21

"Işid Bölgeyi Kaosa Sürükledi"

Yeni Zelanda Başbakanı John Key, “100 yıl sonra çok farklı güvenlik tehditleri ile karşı karşıyayız. Gücünün çoğunu Suriye’deki çatışmadan alan IŞİD bu bölgeyi kaosa sürükledi” dedi.İstanbul Kongre Me...
Işid Bölgeyi Kaosa Sürükledi

Yeni Zelanda Başbakanı John Key, “100 yıl sonra çok farklı güvenlik tehditleri ile karşı karşıyayız. Gücünün çoğunu Suriye’deki çatışmadan alan IŞİD bu bölgeyi kaosa sürükledi” dedi.

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Çanakkale 100. Yıl Barış Zirvesi Yüksek Düzeyli Oturumu’nda konuşan Yeni Zelanda Başbakanı John Key, Çanakkale savaşların kazanından savaş kazanından 3 ülke arasında kalıcı bir bağ ortaya çıktığını belirtti.

Çanakkale savaşlarının 130 binden fazla hayata mal olduğunu hatırlatan Başbakan John Key, “Nisan 1915’te Avustralya ve Yeni Zelanda, Gelibolu kıyılarına çıktığında haklarında çok az şey bildiğimiz ve bir kavgamız olmayan insanlara savaşa gelmiştik. Bu savaş kazanından 3 ülke arasında kalıcı bir bağ ortaya çıktı. Bu bağ Atatürk’ün Anzak ölülerinin annelerine yazdığı ölümsüz barış sözleri ile temsil edilmeye devam ediliyor” diye konuştu.

“GELİBOLU TÜRKİYE İÇİN DE BİR DÖNÜM NOKTASIYDI”

Gelibolu önceden düşman olanlar arasında affetme ve saygını barış zamanında sıcak bağlarına temel oluşturulabileceğini gösterdiğini ifade eden Yeniz Zelanda Başbakanı John Key “Yeni Zelandalılar ile Avustralyalılar arasında kalıcı Anzak bağına şekil veren yer Gelibolu’dur. Gelibolu Türkiye için de bir dönüm noktasıydı. İşgal geri püskürtülmüş savunmadan sorumlu komutan Mustafa Kemal savaştan kahraman olarak çıkacaktı. Kısa süre içinde Türkiye Cumhuriyetinin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal olacaktı” şeklinde konuştu.

“IŞID BU BÖLGEYİ KAOSA SÜRÜKLEDİ”

IŞID tehdidine değinen Başbakan Key, “Çanakkale savaşından 100 yıl sonra çok farklı güvenlik tehditleri ile karşı karşıyayız. Gücünün çoğunu Suriye’deki çatışmadan alan IŞID bu bölgeyi kaosa sürükledi. İnsanları toraklarında kopartıp korkunç zalimlikler yaptılar. Topraklarını Suriye ve Irak’ın dışına Ortadoğu ve Afrika’ya kadar genişletmeye yelteniyor. IŞID ve destekleyen aşırıcı unsurlar mesajlarını yayınlamak ve korkunç vahşetini yayınlamakta sosyal medya ana akım medya ve araçlarını kullanıyor. İşgal ettikleri topraklardan binlerce mil uzaklıktaki iletişim ağlarına erişim sağladılar. Yabancı savaşçıların ve aşırıcı unsurlarının bölgeye gelmeleri ve ateşi körüklemeleri için akıllarını çeliyor” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE, LÜBNAN VE ÜRDÜN MİLYONLARCA MÜLTECİNİN YÜKÜNÜ TAŞIYOR”

“IŞİD’in temsil ettiği tehdit sınırlara saygı duymadığı için tüm unsurların tüm ulusların isterse binlerce mil uzaklıkta olsunlar IŞID ve diğer vahşi aşırıcılıklar karşısında durmak için üzerlerine düşen rolleri var” diyen Key konuşmasını şöyle sürdürdü:

“60’tan fazla ülkenin yer aldığı IŞİD’e karşı uluslararası koalisyona katıldık ve bugünde görev almaya hazırlanıyoruz. Yeni Zelanda aynı zamanda bölgedeki insani çilenin sonlandırılması için üzerine düşeni yapıyor. Türkiye, Lübnan, Ürdün ve diğerleri milyonlarca mültecinin yükünü taşıyorlar. Bu nedenle 11 milyondan fazla ABD doları yaşamları altüst olan insanların bir kısmına yardım sağlamak için harcadık. Birçok ülke ile kıyaslandığında Yeni Zelanda’nın katkısı mütevazi kalmaktadır. Ancak uluslararası toplumun birlikte çalışması yavaş yavaş meyvelerini vermekte. IŞID’ın başarıları zayıflamaktadır.”

“SURİYE’DEKİ VAHŞİ AÇMAZA ÇÖZÜM BULMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI İKİ KARTINA ÇIKARMALIYIZ”

İnsanları neden vahşi aşırıcılık yoluna başvurduğunu ve buna yol açan faktörlere nasıl karşı konulması gerektiğini iyi anlaşılması gerektiğini aktaran Başbakan Key “Bu durum sadece Ortadoğu’ya has değildir. Bölgedeki kapsayıcı barışın önünde duran faktörlerden biri de Suriye’deki iç savaş açmazıdır. Bu vahşi açmaza politik bir çözüm bulmak için çalışmalarımızı iki kartına çıkarmamız gerek” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim