• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

’’İşi Yokuşa Sürmekten Vazgeçmesi Gerekmektedir’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs sorunu ile ilgili olarak, “Sadece Türk tarafının gayretleriyle, öz verisiyle sonuç olmak mümkün değildir. Artık Rum tarafının da işi yokuşa sürmekten vazgeçmesi ve bu yön...
’’İşi Yokuşa Sürmekten Vazgeçmesi Gerekmektedir’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs sorunu ile ilgili olarak, “Sadece Türk tarafının gayretleriyle, öz verisiyle sonuç olmak mümkün değildir. Artık Rum tarafının da işi yokuşa sürmekten vazgeçmesi ve bu yönde samimi çaba göstermesi gerekmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetlisi olarak Türkiye’ye gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve beraberindeki heyeti Türkiye’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın seçildikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirdiğini anımsattı.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’yı Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri Kıbrıs Türk halkının demokrasi geleneğinin erişmiş olduğu yüksek seviyeyi dünyaya göstermesi bakımından çok büyük önem arz ediyor. Seçimler son derece şeffaf, adil ve barışçıl bir atmosferde yapılmış birlik, beraberlik ve demokrasi Kuzey Kıbrıs’ta kazanmıştır. Milli davamız olan Kıbrıs’ta Kıbrıs Türkünün meşru haklarının savunulması adada adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması noktasında sayın cumhurbaşkanı ile önemli mesafeler kat edeceğimize inanıyorum. İkili görüşmemizde bunları etraflıca değerlendirme fırsatımız oldu. Ardından heyetler arası görüşmede de yine bunları değerlendirmek suretiyle yol haritamızı ele almış olduk. Sayın Cumhurbaşkanı Akıncı ile birlikte yapmış bu görüşmede Kıbrıs meselesinde önümüzdeki döneme dair ne gibi adımları birlikte atacağız ve ne gibi adımların atılmasında arkadaşlarımız roller üstlenecekler bunları konuşma fırsatımız oldu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her türlü iyi niyetli yaklaşıma ve BM’nin çabalarına bu güne kadar destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydetti.

“ARTIK RUM TARAFI İŞİ YOKUŞA SÜRMEKTEN VAZGEÇSİN”

Müzakerelerin yeniden başlamasının planlandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temennimiz 11 Şubat ortak açıklamasındaki ilkeler çerçevesinde en kısa zamanda sonuca ulaşılmasıdır. Burada özellikle bir hususun altını çizmek istiyorum, sadece Türk tarafının gayretleriyle, öz verisiyle sonuç almak mümkün değildir. Şimdiye kadar Kıbrıslı kardeşlerimiz bu noktada her türlü gayreti göstermiş, güçlü irade koymuş ve çözümü isteyen taraf oldukları açıkça ispat etmişlerdir. Artık Rum tarafının da işi yokuşa sürmekten vazgeçmesi ve bu yönde samimi çaba göstermesi gerekmektedir. Bunun gerçekleşmesi halinde biz 2015 yılın Kıbrıs’ta ‘çözüm yılı’ olabileceğine inanıyoruz. Çözüm fırsata 2004’te olduğu gibi bir defa daha heba edilmemelidir. Çözüme ancak BM çerçevesinde ve müzakere masasında ulaşılabilecektir. Bunun haricinde başka yollarla Türkiye veya Kıbrıs Türk tarafı üzerinde baskı kurularak sonuç alınmaya çalışması açık söylüyorum beyhude bir uğraştır. Garantör ülke olarak adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması yolundaki çabalara şimdiye kadar nasıl destek vermişsek bundan sonrada desteğimizi devam ettireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanın ve kuracağı müzakere heyetinin de her zaman yanında olacağız. Birlik ve beraberliğimiz bizim esas gücümüzdür. Şu husus asla gözden çıkarılmamalıdır, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüm yalnızca adadaki tarafların değil Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm uluslararası toplumunda çıkarınadır. Bu noktada Yunanistan biçimle çabalarını birleştirmesi ve çözüm yolunun açılması için gerekli katkıyı sağlaması gerekiyor” diye konuştu.

Yunanistan’ı bu yönde teşvik etmeye devam edeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile yaptıkları görüşmede Türkiye ve KKTC arasındaki işbirliğinin daha güçlendirilmesi noktasında atılacak adımları ele aldıklarını kaydetti.

“KIBRIS TÜRKÜNÜN MEŞRU HAKLARI MUHAFAZA EDİLECEKTİR”

Şimdi kadar gerek Cumhurbaşkanı Eroğlu, gerekse Cumhurbaşkanı Talat ile çok yakın temas ver işbirliklerinin olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Başta milli davamız Kıbrıs olmak üzere gündemdeki tüm konuları düzenli olarak istişare ettik. Aldığımız kararları da hayata geçirdik. Biliyorsunuz Türkiye KKTC’nin su ihtiyacına kalıcı çözüm bulmak amacıyla asrın projesi diyebileceğimiz büyük bir projeyi hayata geçiriyor. Su temin projesiyle Anamur’daki Dragon çayından Geçitköy’e kadar 81 kilometre uzunluğundaki bu deniz altı boru hattıyla yılda toplam 75 milyon metreküp içme ve suluma suyunu Kıbrıs’a taşıyoruz. Proje şuan tamamlanma aşamasında inşallah şuan yıl sonundan önce belki de Temmuz, Ağustos gibi bitmiş olacak. Aynı şekilde Kıbrıs’ta turizm ve eğitim sektörünün geliştirilmesinden ekonomik yardımlara kadar her alanda Kıbrıslı kardeşlerimizin yanında olmayı ve onları desteklemeye devam edeceğiz. Bir eşitlik ve hukuk mücadelesi olan Kıbrıs davasında Kıbrıs Türkünün meşru hakları daima muhafaza edilecektir. Tüm güçlükleri bugüne kadar olduğu gibi elbirliği aşacak, dayanışma içerisinde aydınlık yarınların güçlü Kıbrıs’ını inşallah temellerini atmış olacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu, şüphesi, kaygısı olmamalıdır.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim