• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 17°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9481.2 -0.46
  • Altın: 2495.998 0.48
  • Dolar: 32.5975 0.14
  • Euro: 34.7838 0.05

İş Dünyasına Önemli Çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha çok büyüme ve istihdam için iş dünyasının kendileriyle birlikte hareket ettiğinden emin olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Aldığımız kararların ve uygulamaya koyduğumuzun...
İş Dünyasına Önemli Çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha çok büyüme ve istihdam için iş dünyasının kendileriyle birlikte hareket ettiğinden emin olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Aldığımız kararların ve uygulamaya koyduğumuzun politikaların sahiplenilmesi şarttır” dedi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen “B20 Türkiye İş Dünyası Liderleri Forumu”, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla başladı. Foruma Erdoğan’ın yanı sıra Katılımcılar onuruna verilen öğle yemeğinin ardından düzenlenen foruma Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Güler Sabancı, Ferit Şahenk ve Ali Koç ile üye devletlerin temsilcileri katıldı.

Forumda konuşan Erdoğan, Türkiye’nin 1 Aralık tarihinden itibaren G20’nin dönem başkanlığını yürüttüğünü hatırlatarak, “Bu görev ülkemiz açısından tarihi bir fırsat olmakla birlikte, bize büyük bir sorumluluk da yüklüyor. Küresel ekonomideki sorunların kronik hale gelmeye başladığı bir dönemde, bu görevi üstlenmiş olmamız sorumluluğumuzu daha da artırıyor” dedi.

G20’nin 2008’de yaşanan kriz sonrasında küresel ekonomik işbirliğinin temel platformu olarak kabul gördüğünü aktaran Erdoğan, “O günden bugüne Avustralya hariç hepsine katıldım. Bu kriz sonrasında G20 ilk defa liderler düzeyinde toplandı ve bu tarihten itibaren G20 liderleri düzenli olarak bir araya gelmeye başladı. Küresel ekonominin yeniden güçlü bir büyüme sürecine girmesi doğrultusunda G20 çatısı altında önemli adımlar atıldı. Bu platform çatısı altında yapılan görüşmeler ve alınan kararlar tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Aktif bir G20 üyesi olarak bizde bu çatı altındaki çalışmalara ciddi katkı verdik, veriyoruz. G20 hem gelişmiş, hem de gelişmekte olan ülkeleri bir araya getiren bir platform olarak kapsayıcı bir uluslararası yapıya sahip. Bu yapı farklı kültürleri ve farklı politik sistemleri olan ülkelerin karşılaştıkları sorunlara ortak çözümler üretilme çabaları bakımından büyük önem taşıyor. Ülkeler arasındaki ekonomik bağların güçlendiği ve insan hareketliliğinin arttığı günümüzde bu platform ihtiyaç duyulan işbirliği ortamının tesisine yardımcı oluyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelişmekte olan ülkelerde büyümenin yavaşladığı, finansal piyasalardaki hareketliliğin tüm ekonomileri etkilediği zorlu bir dönemden geçildiğini ifade ederek, “Bu süreçte küresel ekonominin temellerinin sağlamlaştırılması, yapısal sorunlarla mücadele edilmesi ve işsizliğin azaltılması konularında G20’ye önemli görevler düşüyor. Türkiye işe böyle bir dönemde G20 dönem başkanlığını üstlendi. Önceki dönem başkanının da tecrübelerinden de azami ölçüde istifade etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

G20 ZİRVESİ

Erdoğan, Antalya’da 15-16 Kasım tarihlerinde yapılacak G20 Liderler Zirvesi’nde bugüne kadar yapılmış olan tüm zirvelerden çok daha farklı, çok daha dolu dolu ve çok daha geleceğe yönelik farklı bir milat oluşturacağına inandığını söyledi. Antalya zirvesine giden süreçte diğer ülkelere ve taraflara yönelik açılım çabalarının, G20’nin meşruiyetinin güçlendirilmesi için özel bir önem taşıdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dışa açılım çalışmalarımızı, üye olmayan ülkeleri, uluslararası kuruluşları, sivil toplum temsilcilerini, ticaret birliklerini, araştırma merkezlerini ve diğer kar amacı gütmeyen kuruluşları kapsayacak şekilde yürütüyoruz. Bu çabalarımız kapsamında özellikle iş dünyamızın ve B20 platformunun bizler için çok değerli olduğunu belirtmek istiyorum. Biz her zaman özel sektör yoluyla büyümeden ve iştiham oluşturmadan yana olduk” dedi.

“Her zaman özel sektör yoluyla büyümeden ve istihdam oluşturmadan yana olduk” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Ülkemizde son yıllarda istihdamın ağırlığının özel sektöre kaymış olması bunun en önemli göstergesidir. Küresel ekonomi de büyümeye ulaşmak için özel sektörün daha çok yatırım yapması, daha çok istihdam sağlaması gerektiğini düşünüyoruz. Bizler hükümetler ve devletler olarak sizin yolunuzu açmak, önünüzdeki engelleri temizlemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ancak daha çok büyüme için, istihdam için, vatandaşlarımızın refah düzeyini artırmak için iş dünyamızın bizimle birlikte hareket ettiğinden emin olmalıyız. Siyasi irade olarak aldığımız kararların ve uygulamaya koyduğumuzun politikaların sahiplenilmesi şarttır.”

Konuşmasının ardından zirveden ayrılan Erdoğan’a TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu plaket takdim edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim