• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 8977.96 1.94
  • Altın: 2281.96 0.26
  • Dolar: 32.3217 0.25
  • Euro: 35.018 -0.28

İngilizceyi yaşayarak öğreniyorlar

Bilgievi’ndeki öğrenciler, “Uygulamalı İngilizce Kampı”nda yabancı dil öğrenirken aynı zamanda farklı kültürlerdeki insanlarla kaynaşıyor.
İngilizceyi yaşayarak öğreniyorlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri, yaz etkinlikleri kapsamında “Gençlik kampları ve izcilik, değerler eğitimi, yarışmalar ve turnuvalar, havuz etkinlikleri, okçuluk, kültürel ve sosyal geziler, eğlenceli oyunlar, el sanatları ve tasarım kulübü, satranç ve zekâ oyunları” gibi çeşitli faaliyetlerin yanı sıra “uygulamalı İngilizce kampı” ile 10 ilçedeki 15 Bilgievi’nde öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor.
 
“MİSAFİR ÖĞRENCİLER EĞİTİM VERİYOR”

Bilgievi öğrencilerinin okulda gördükleri İngilizce eğitimlerini pekiştirmek ve pratiğe dökmek amacı ile açılan “Uygulamalı İngilizce Kampı” eğitimlerine devam ediyor. Bilgievi öğrencileri arasından sınav yapılarak seçilen 15’er kişilik öğrenci guruplarından oluşturulan kulüpte misafir öğrenciler eğitim veriyor. İlimizdeki üniversitelerde eğitim görmekte olan uluslararası öğrencilerin uygulamalı İngilizce eğitimi verdiği Bilgievleri’nde öğrenciler; yaşa, hisset ve öğren sloganından yola çıkarak, İngilizce dilini yaşayarak ve hissederek öğreniyorlar.
 
“DİL ÖĞRETİRKEN KÜLTÜR ÖĞRENİYORUZ”

Kocaeli’ndeki üniversitelerde eğitim gören uluslararası öğrenciler, yapılan programlarla Bilgievleri’ndeki öğrencilere İngilizce eğitimi veriyorlar. Günün belirli saatlerinde İngilizce okuma, yazma, dinleme, konuşma ve serbest zaman etkinlikleri şeklinde devam eden kampta çocuklar eğlenceli aktiviteler ve oyunlar ile İngilizceyi daha kolay öğreniyorlar. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim gören Ganalı Yahya Baku, “Eğitimler çok verimli geçiyor. Öğrenciler eğitimden memnun, benim için de iyi bir tecrübe oluyor. Ayrıca biz onlara dil öğretirken onlar da bize Türk kültürünü öğretiyorlar. Ben onlara İngilizce öğretirken onlar da bana Türkçe’yi öğretiyorlar. Karşılıklı olarak birbirimize faydalı oluyoruz” şeklinde konuştu.
 
“UYGULAMALI İNGİLİZCE DERSLERİ”

İngilizce okuma, yazma, dinleme, konuşma, serbest zaman etkinlikleri, eğlenceli aktiviteler ve oyunlar ile devam eden kampta ayrıca uygulamalı eğitimde veriliyor. Öğrenciler eğitmenleri ile birlikte çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek edindikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanıp, yaparak ve yaşayarak öğrenme imkânı buluyor.
 
“GÜNLÜK KONUŞMA DİLİ İÇİN PRATİK YAPIYORLAR”

İngilizce kampının kendileri için çok verimli olduğunu söyleyen öğrenciler, eğlenceli bir şekilde yabancı dil öğrendiklerini belirttiler. Gördükleri teorik dersleri sahaya çıkarak uygulamaya koyan öğrenciler, markete gidip İngilizce konuşarak alışveriş yaptılar. Daha çok, konuşma dili ve günlük yaşamda gereken seviyede yabancı dil pratiği yapan öğrenciler, dersler uygulamalı olduğu için hiç zorlanmadıklarını söylüyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim