• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2324.473 0.78
  • Dolar: 32.3318 0.06
  • Euro: 34.8419 0.76

İMES'de Anaokulu açılışı yapıldı!

İMES Organize Sanayi Bölgesi Sercan Sağlam Anaokulu’nun açılışı, bugün gerçekleştirildi. Açılış törenine katılım yoğundu.
İMES'de Anaokulu açılışı yapıldı!

Kadın istihdamını arttırmaya katkı sağlamak amacıyla İMES Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan 2 derslikli İMES Organize Sanayi Bölgesi Sercan Sağlam Anaokulunun açılış töreni, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Vali Aksoy’un yanı sıra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan,  İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay, Organize Sanayi Bölgelerinin başkanları,  IMES Organize Sanayi Bölgesinde görevli iken trafik kazası sonucu vefat eden ve okula ismi verilen Sercan Sağlam’ın babası Yaşar Sağlam, annesi Emine Sağlam ve ablası Semra Gündoğdu ile çok sayıda davetli katıldı. İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın konuşmalarının ardından söz alan Vali  Aksoy, yaptığı konuşmada, “Organize sanayi bölgelerini ziyaret ettiğimizde bir ricada bulundum. Kadın istihdamını daha üst noktalara taşımak durumundayız dedim.

"UMARIM BU ÇALIŞMALAR DEVAM EDER"
Çalışmak zorunda olup, çocuğunu bırakamadığı için çalışamayan anneler var. Bunların çalışmalarına fırsat verebilecek bir organizasyonu gerçekleştirmek durumundayız. Bu konuda da OSB’lerimiz istihdamın yoğun olarak yer aldığı bölgelerin başında geliyor. Buralarda anaokulları yapalım ve bu okullarda çalışmak isteyen kadınlarımıza fırsat yaratalım dedim. Anaokullarımız 3, 4 - 5 yaş grubunda çocuklarımızın gittiği okullarımızdır. Yani 3 yaşındaki çocuğumuzu da anaokuluna alabilecek durumdayız. Dolayısıyla çalışmak isteyen anneler için bu önemli bir fırsat. Bu noktada bu işe ilk başlayan  İMES Organize Sanayi Bölgemiz. Sayın Başkana ve yönetim kurulunun bütün üyelerine teşekkür ediyorum. Kimyacılar Organize Sanayi Bölgemizin yaptıracağı okulun proje aşamasında olduğunu biliyorum. Umuyorum ki diğer OSB'lerimizde bu çalışmalara devam eder.

"HEDEFİMİZ YÜZDE 100"
Özellikle kadın istihdamını önemsiyoruz. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilecekleri, ekonomik özgürlüklerine kavuşabilecekleri bir ortamı onlara sunmak durumundayız. Bu bakımdan anaokulları da onların çalışmalarına fırsat yaratacak bir organizasyondur. Bu yönüyle benim için çok önemli ve anlamlı. Burada şu aşamada 27 öğrencimiz var. Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarının yanında yakın yerleşim yerlerindeki insanlarımızda bu okuldan yararlanacak. Okulun bir takım ihtiyaçlarını Organize Sanayi Bölgesi yönetimi karşılıyor. Bu yönüyle de teşekkür ediyorum. Biz okul öncesini önemsiyoruz. Okul öncesinde özellikle 5 yaş grubunda Kocaeli’de yüzde 100 okullaşma hedefini ortaya koyduk. Geçtiğimiz yıl yüzde 100’e yaklaştık. Bu yıl hedefimiz 5 yaş grubunda özellikle yüzde 100’ü bulmak. İMES Organize Sanayi Bölgemizi tekrar tebrik ediyorum. Çocuklar geleceğimiz ve bu anlamda onların en iyi şekilde eğitilmesi hepimizin en büyük  arzusudur” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri hayırlı olsun dilekleriyle İMES Organize Sanayi Bölgesi Sercan Sağlam Anaokulunun açılış kurdelesini kestiler. Açılışın ardından Anaokulunu gezen Kocaeli protokolü çocuklarla tek tek ilgilenerek, onlara çeşitli hediyeler verdiler ve günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim