• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 17°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9465.1 -0.62
  • Altın: 2488.057 0.16
  • Dolar: 32.5993 0.14
  • Euro: 34.7989 0.09

İLK ÜCRETİMLE PROTEZ GÖZ TAKTIRACAĞIM

Fenerbahçe ile Türkiye Kupası maçında karşılaşan, 500T ile stada giderek farkındalık yaratan, halk otobüsünün içinde evlilik teklifi yapan futbolcusuyla da dikkat çeken Tuzlaspor'un sosyal sorumluluk adına bir ilke daha imza attığı ortaya çıktı.
İLK ÜCRETİMLE PROTEZ GÖZ TAKTIRACAĞIM

Tuzlaspor, bir gözü hiç görmememesine rağmen Emre Azim'i profesyonel yaptı ve çok sevdiği futbol ile hayata tutunmasına aracı oldu.
Tuzlaspor'un 15 Ocak'ta profesyonel yaptığı 18 yaşındaki Emre, kariyerinin başında ilk heyecanını Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynanan maçta yaşadı. 90+2. dakikada oyuna dahil olan genç oyuncu, bir dakika da olsa forma şansı buldu. 

2 yaşındayken bir talihsizlik sonucu bir gözünü kaybeden Emre Azim, buna rağmen profesyonel futbolcu olarak önemli bir mesaj verdi. Çalışmaktan hiç yılmadı ve formayı kaptı.

MAÇIN UZATMA DAKİKALARINDA SAHALARDA ENDER RASTLANAN BİR OLAY YAŞANDI

Tuzlaspor'un görme engelli oyuncusu Emre Azim, Fenerbahçe maçının son anlarında Sefa'nın yerine oyuna dahil oldu. Kısa süre de olsa Fenerbahçe'ye karşı forma giyen Emre Azim bugün duygularını DHA'ya anlattı.

"ÖNCE ABLAM, SONRA ABİM İLE TALİHSİZ BİR ŞEKİLDE GÖZÜME DARBELER ALDIM"

Antrenman yaparken görüntülediğimiz Emre; 'Küçükken talihsiz bir kaza oldu gözüme kalem battı. Ablam ödev yaparken, ben üstüne koşmuşum ve elinde bulunan kalem gözüme batmış. 2 yaşındaymışım. Ablam korkudan söyleyememiş. Bir iki hafta böyle ilerlemiş. Ondan sonra gözüm şişmeye başlamış. Daha sonra doktora gidince geç kaldınız demişler. Aslında gözümün iyileşmesi için bir ihtimal varmış. Ben 9 yaşındayken abimle bir tartışmamız oldu. Dirseği ile gözüme vurdu. Bir de orada patladı. Şu an gözümüm hiç görme ihtimali yok. Ama protez göz takılma ihtimali var. Tabi Allah nasip ederse ilk kazandığım büyük para ile bir yere transfer olursam gözümü ameliyat ettirmeyi düşünüyorum. Görme ihtimali yok şu an. Ben inanıyorum ilerleyen yıllarda transfer yapacağım. Bana inananlar desteklerini eksik etmesinler. 
Dün Hocalarım bana güvenerek şans verdiler. Elinden geleni yaparak hocamı mahcup etmek istemedim. Çok güzel bir duygu ilk maçım Fenerbahçe'ye karşı oldu. Başta bana sahip çıkan başkanıma, hocama çok teşekkür ederim. Hocam şans verdi, Çok arkamda duruyorlar. Başkan ve yönetim. Destekleri çok. Onları mahcup etmek istemem. İlerleyen zamanlarda inşallah daha iyi yerlere takım halinde geliriz. Biz buna inanıyoruz. Şans verildiğinde de iyi değerlendireceğim. Şans gelmesini bekleyeceğim, çalışmaya devam edeceğim" dedi.

"EMRE ÇOK YETENEKLİ BİR OYUNCU"

Tuzlaspor Teknik Direktörü Muharrem Uzun, 'Emre Azim alt yapıdan yetişen bir oyuncumuz. 1998 doğumlu kendisi. Takıma başlayalı 2 ay oldu. İdmanlarda performansını çok beğendik. Tabi biz onu gözü ile değil yetenekleri ile ilgileniyoruz. Şu anda dünkü maçtan ötürü ön plana çıktı ama Emre çok yetenekli bir oyuncu. Alt yapıda çok başarılı olmuş bir oyuncu. Bayağıda gol atmış, gol kralı oldu alt yapımızda. Kendisi çok yetenekli bir oyuncu. Onu inşallah türk futboluna kazandıracağız. Çok yetenekli, çok istekli ve çok da iyi bir çocuk. Emre'yi maçtan bir gün önce profesyonel yaptık. Bundan sonraki maçlarda da kendisine görev vermeği düşünüyorum. Dediğim gibi gözünün görmemesi ile değil biz kendisinin yeteneği ile ilgileniyoruz. Çok yetenekli bir oyuncu. Bundan sonraki maçlarda da görev alacaktır. Bilindiği gibi Emre bebeklik döneminde bir kaza geçirmiş. Tedavisi olsa o zaman belki düzele bilirmiş ama o zaman ihmal olmuş zannedersem. Tabi ki çok üzgünüz ama sonuçta buda onun hayatını futbola bağladı. Çok yetenekli bir oyuncu olmasından dolayı önünün açık olduğunu düşünüyorum. Skor er bir oyuncu. Yani dediğim gibi önü açık olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Tuzlaspor Kulübü Basın Sözcüsü Levent Ayaz ise Emre Azim'in uzun yıllar Türk futboluna hizmet vereceğine inandığını kaydetti.
Emre'nin sol gözü görmemesine rağmen yetenekleriyle ve gayretiyle bu noktalara geldiğini vurgulayan Ayaz, "Başkanımız ve teknik heyetimiz aldığı
kararla kendisini profesyonel yaptı. Fenerbahçe maçıyla hayatında önemli bir dönüm noktasını yaşama fırsatı buldu. Altyapıdan yetişen oyuncularımızın önemini
biliyoruz. Futbolda amaç şampiyonluklar değil, birlik ve beraberliği vurgulamak istiyoruz. Emre'nin Türk futboluna önemli hizmetler vereceğine inanıyoruz"
şeklinde görüş belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim