• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2524.259 1.62
  • Dolar: 32.5576 0.25
  • Euro: 34.6667 -0.07

İlk Hedef Bakü

ürkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Avrupa Oyunlarında hem serbest hem de grekoromen stilde başarılı olacağız ve Türk milletinin yüzünü güldüreceğiz" dedi. Serbest Güreş Milli Takımı, 12-28...
İlk Hedef Bakü

ürkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Avrupa Oyunlarında hem serbest hem de grekoromen stilde başarılı olacağız ve Türk milletinin yüzünü güldüreceğiz" dedi.

Serbest Güreş Milli Takımı, 12-28 Haziran’da Bakü’de ilk kez düzenlenecek Avrupa Oyunları hazırlıklarını Ankara Elmadağ Kamp Eğitim Merkezinde yoğun bir tempoda sürdürüyor. Milli takımın hazırlık kampını ziyaret eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Bakü’deki Avrupa Oyunlarının 2016 Rio Olimpiyatları provası olacağını belirten Aydın, hem grekoromen hem serbest güreş takımının hazırlıklarına devam ettiğini söyledi.

Federasyon başkanı olarak sporcuları ziyaret etmek için geldiğini belirten Aydın, "Avrupa Oyunları’nda hem serbest hem de grekoromen stilde başarılı olacağız ve Türk milletinin yüzünü güldüreceğiz. Güreşçilerimiz çok iyi hazırlanıyorlar. İnanıyorum ki bu çalışmaların karşılıklarını alacaklar ve ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirecekler" dedi.

"ATA SPORUMUZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPIYORUZ"

Güreş deyince Türkiye’nin dünyada ilk akla gelen ülke olduğunu dile getiren Aydın, bunun yanında Rusya, Azerbaycan, Belarus ve Ukrayna’nın güreşte söz sahibi olan ülkeler olduğunu belirtti. Aydın, Bakü’de Türkiye’nin güreşteki rakiplerine yönelik, "Türkiye güreşte dünyada ilk altının içerisinde. Bu spor bizim ata sporumuz. Daha iyi olması için hem yönetim hem teknik hem de sporcu olarak elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz" diye konuştu.

"Azerbaycan ile Türkiye iki farklı devlet olmasına rağmen aynı milletiz" diyen Aydın, "Sporcularımız kendilerini evlerinde hissedecekler. Avrupa Oyunları’nın Bakü’de yapılması bizim için büyük bir avantaj olacak, psikolojik olarak başarımızı artıracaktır. Çünkü sporcularımız kendilerini orada daha güvenli daha rahat hissedecekler. Avrupa Oyunları’nı organize eden Azerbaycan Güreş Federasyonu’na da başarılar diliyorum. İnanıyorum ki çok güzel hazırlıklar yapıyorlar, çok güzel organizasyona imza atacaklardır" ifadelerini kullandı.

"2016 RİO’YA ÖZEL ÇALIŞACAĞIZ"

Aydın, 2016 Rio Olimpiyatları’na da 1 yıl gibi kısa bir süre kaldığını hatırlatarak, "Avrupa Oyunları’ndan sonra özel çalışmalar yapacağız, bilimsel çalışmalara başlayacağız. Kamplarımızda diyetisyenler, psikologlar, performans ölçümleri, kondisyonerimiz, doktorlarımız hepsi mevcut olacak ve daha bilimsel çalışacağız. Olimpiyatlara hazırlık konusunda ilk günden çalışmalarımızı başlattık. Bir buçuk ay sürede çalışmalarımızı tamamlayarak, olimpik bir kurul oluşturduk. Bu kurulla olimpiyatlara hazırlanacağız. İnşallah olimpiyatlarda da geçmişte olduğu gibi yine başarı elde edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim