• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 1°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2246.456 0.09
  • Dolar: 32.3338 0.08
  • Euro: 35.1962 -0.01

İl Başkanları Türkiye'ye örnek olacaklar!

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bir araya gelerek, kentin sorunlarına çözüm getiren 7 il başkanının masası bugün bir kez daha kuruldu
İl Başkanları Türkiye'ye örnek olacaklar!

Bir yılı aşkın süredir 7 ayrı siyasi kürsüye sahip il başkanının bir araya gelerek, kentin sorunlarına dair çözüm ürettikleri ‘İl Başkanları Toplantısı’ Yahyakaptan Ramada Plaza’da gerçekleştirildi. Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu ve DP Mustafa Nazlıgül katıldı. Temayülü tamamlanan 3 ilçenin Ankara’da gerçekleştirilecek mülakat görüşmesi nedeniyle AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan toplantıdan erken ayrıldı.

KANDIRA’DA DURUŞMAYA KATILACAKLAR

Ramada Plaza'da icra edilen il başkanları toplantısına ev sahipliği yapan SP Başkanı Çelik açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Çelik, “Türkiye gündemi oldukça yoğun günlerden geçerken, bizim toplantılarımızda aynı yoğunlukta gerçekleştiriliyor. Bizler bütün il başkanları olarak bu birlikteliğin tüm Türkiye’ye örnek olup, yayılmasını istiyoruz. Bu masanın dağılmasına yönelik bir takım adımlar atılıyor. Oturma düzeninden sekreteryasına kadar ileriye örnek teşkil edip, çalışmalarını devam ettirecek. Kandıra Cezaevi’nde devam eden duruşmalara 7 il başkanı olarak 19 Eylül Salı günü katılma kararı aldık. Siyasi görüntüyü millet adına vereceğiz. 15 milyon evladımız için eğitim dönemi başlıyor. Okulların başlama saatiyle ağır ve büyük araçların trafiğe çıkmaması gerektiğini yetkililere belirtmiştik. Dünya üzerinde yapılan tüm katliamlar üzüyor ve kabul etmemiz mümkün değil” diyerek Arakan katliamını kınadı. 

3’ÜNCÜ ÜNİVERSİTE İÇİN GÖRÜŞECEKLER

Başkan Çelik’ten sonra söz alan DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, “Biliyorsunuz eğitimciyim ve eğitimsiz bir toplum düşünemiyorum. Bu neden bu masaya bir öneri getirdim. Başkanlarda projeme destek verdiler. Kentimizi seviyoruz ama eğitim git gide aşağı seviyelere indiğini düşünüyorum. Bu nedenle böyle bir projeyi kent dinamiklerimize sunma gereği hissettim. Kocaeli Üniversitesi 84 bin öğrenci sayısına sahip. Büyük üniversitelerin hiç birinde sayı bu kadar fazla değil ve meslek yüksekokulları da yok. 84 bin öğrenciyi yönetmek çok zor. Bu yüzden üniversitemizin başarısı gölgeleniyor. Ankara’ya projemizi sunacağız ve 3’üncü bir üniversite hatta olursa 4’üncü bir üniversite kurulmasını önereceğiz. Ben üniversitenin ismini dahi düşündüm Doğu Marmara Üniversitesi olarak düşündüm. Umarım projem ve üniversitenin ismi kabul edilir” dedi.

SİYASETÇİ ŞEFFAF OLMALIDIR

DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “12 Eylül tarihinde olan toplantının il başkanları toplantım olduğundan dolayı bugüne sarktı. Ben teşekkür ediyorum” diyerek il başkanları soru cevap kısmına geçti. Başkan Ceyhan ve Vekil Tarhan arasında gerçekleşen karşılıklı açıklamalar konusunda CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Kent siyasetini de masayı da germediğini düşünüyoruz. Benimle ilgili olumsuz bir durum varsa başkanlarımız beni eleştirebilir. Tahsin Tarhan benim milletvekilim tabii ki de ona sahip çıkmalıyım. Siyasetçi şeffaf olmalı diyerek tepkimi dile getirdim. Kendisine söylemlerde bulunmak yerine size sorulan soruları cevaplamalısınız diye de Başkan Ceyhan’a söyledim. Ben yaptığım açıklamayı bir kere daha dile getiriyorum siyasetçi şeffaf olmalıdır” açıklamasında bulundu.

KOLLUK KUVVETLERİNE ŞİKAYET EDİYORUM

SP İl Nurettin Çelik, kendisine sorulan HDP açıklamasına “Sadece Saadet Partisi olarak dikkat edin arkamızda Türk Bayrağı asılı Türkiye’de siyaset yapan bütün kardeşlerimizin bu bayrak altında HDP’de desin ki biz bu bayrak altında diğer il başkanlarımızla birlikte siyaset yapmak istiyoruz. Bizlerde bu konuyu konuşup, istişare ederiz. Biz ülkemizin birliğini bütünlüğünü oluşturacak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Herkes için yaşanabilir bir dünya kurma arzusundayız” yanıtını verdi. BBP İl Başkanı Serhat Duyar da Gergerlioğlu’nun Bağımsızlık referandum paylaşımına “AK Parti Batman İl Başkanı’nın bu durumu desteklediğini açıklamış, fakat il başkanı ziyareti doğruladı fakat evet yanıtı vermediklerini belirtti. Bu şekilde bölücülük yapanları da kolluk kuvvetlerine şikayet ediyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim