• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 1°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2247.059 0.12
  • Dolar: 32.3319 0.09
  • Euro: 35.1859 -0.06

İl başkanları bir araya geldi

7 farklı siyasi partinin il başkanları hain darbe girişiminin yıl dönümünde bir araya geldi.
İl başkanları bir araya geldi

Yaklaşık 1 yıldır her ayın ilk pazartesi bir araya gelen 7 farklı siyasi parti il başkanı geçen hafta bir araya gelecekken, CHP’nin Adalet Yürüyüşü’ne katılması ve BBP İl Başkanı Serhat Duyar’ın İtalya’da eğitim için bulunmasından dolayı bir haftalık gecikmeli olarak gerçekleşti. DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, SP İl Başkanı Nurettin Çelik, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül katıldı.

BU AY BİLECİK VALİSİNİ ZİYARET EDECEĞİZ

Başiskele Lastik-İş Sendikası’nın Sosyal Tesislerinde kahvaltı etkinliğiyle buluşan il başkanlarının gündemi oldukça yoğundu. Gündemi değerlendiren DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, “Beraberliğimizin 13’üncü toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bu gün yine 2 polis ve 2 askerimiz şehit oldu. Artık bu ölümler bitsin istiyoruz. Terörün ortadan kalkmasını istiyoruz. Yakın zamanda Van ve Diyarbakır’da AK Parti yöneticilerine yapılan saldırıları da kınıyoruz. Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli ailenin yaşadığı şeyi insan dışı görüyoruz ve kabul edilemez buluyoruz. Suriyeliler bizim misafirimizdir. Bilecik Valimizi ziyaret etmeyi planlıyoruz. İleride de mümkün olursa Diyarbakır ziyareti gerçekleştireceğiz” diyerek ön konuşmayı gerçekleştirdi.

SEÇİM KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK

Sözlerine devam eden Başkan Dedeoğlu, “Yeni trafik düzenine alışmak zor olsa da zaman içerisinde alışacağız. Umuttepe yolu üzerinde kasislerle ilgili sıkıntı var onlarda yakın zamanda düzelecektir. Siyasi partiler yasası ve seçim kanunu kısmında değişiklikler yapılacak. Seçim barajının kalkmasını talep ediyoruz. Böylece Milletin meclisinde her kesimi temsil eden kürsüler oluşmuş olacak” dedi. 15 Temmuz hain darbe girişimi programlarına katılım gösterilecek mi sorusuna, “Benden biraz çatlak ses çıkıyor. Genel merkezimizden net bir karar çıkmadı. Gönlümüz bu beraberliğin doğru zamanda doğru yerlerde gösterilmesi” dedi.

KANAATTIM KATILMA YÖNÜNDE

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise 15 Temmuz etkinlikleri için, “Darbeyle ilerleyemeyiz, darbeye arka çıkamayız. Benim kendi kanattım katılma yönünde fakat genel merkezimizden net bir karar çıkmadı. Bugün İstanbul’da il başkanları toplantısına katılacağız. Bu konuda gündeme gelecektir” açıklamasında bulundu. BBP İl Başkanı Serhat Duyar ise “15 Temmuz darbe girişimi Adalet Partisine değil, tüm Türkiye’ye yapılmıştır. Genel merkezimizden aldığımız kararla da etkinliklerin hepsine yüksek katılım sağlayacağız” dedi.

HİÇ KİMSE YÜRÜYÜŞTE OLUMSUZ BİRŞEY YAŞAMADI

Aynı zamanda Ankara’dan İstanbul’a doğru 24 gündür gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü hakkında da görüş bildiren Başkan Sarıbay, “Bizleri eleştirebilirler. Toplamda 432 kilometre yol yürüdük. Ben 8 etaba katıldım ve yaklaşık 130-140 kilometre yürüdüm. Yürümek sağlık belirtisi bu yürüyüşün siyasi bir yanı yok eleştirenlerde destekleyenlerde olacak. Fakat sevindirici olan böyle bir yürüyüşte olumsuz hiçbir şeyin yaşanmamış olmasıdır. Demokrasinin geldiği noktayı göstermesi açısından çok önemlidir. Yolculuğumuz boyunca bizi koruyan bütün güvenlik güçlerine genel başkanımız kadar bende teşekkür ediyorum. Siz yürüyüşçüsünüz denip, birçok imkan elimizden alınabilirdi fakat öyle olmadı. Hükümet ve devlet yetkilileri her türlü imkanı sağladı” dedi.

DP 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİNE KATILACAK

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anma etkinliklerinin tüm Türkiye’yi etkileyen bir olay olduğunu belirterek, “Partimizin düzenlediği bir etkinlik değil, devletimizin gerçekleştirdiği bir etkinliktir” diyerek devlet eliyle yapıldığının altını çizdi. Adalet Yürüyüşü’ne katılım gösteren DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Bizler Adalet Yürüyüşü’ne Düzce etabından katıldık. Adaletin tüm Türkiye’ye lazım olduğu için yürüdük ve nasıl ki şimdi darbe tüm Türkiye’ye yapılmışsa bizlerde darbe etkinliklerine katılacağız” dedi.

ADALET OLMASAYDI YÜRÜYEMEZLERDİ

SP İl Başkanı Nurettin Çelik ise 15 Temmuz’un devlet programı olduğundan dolayı katılım sağlayacaklarını belirtti. Adalet Yürüyüşü’nü değerlendiren MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “Adalet Yürüyüşü’nü en çok eleştirenlerden biriyim. CHP’nin yaptığı 432 kilometrelik yürüyüş anayasal bir haktır. Bir siyasi partinin sloganında adalet olan bir yürüyüştür. Türkiye Cumhuriyeti yürüyen insanları burnu bile kanamadan İstanbul’a ulaştıran bir devlet. Demokrasinin ve adaletin olmadığı hiçbir devlette bu kadar yürüyemezlerdi. Devlet erkânına ve güvenlik kuvvetlerimize ben şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim