• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 11°C Kocaeli
    • 11°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2324.179 0.75
  • Dolar: 32.3591 0.09
  • Euro: 34.9444 -0.33

İki Boksörümüz Unvan Korumak İçin Ringe Çıkıyor

AIBA’nın geçen yıl başlattığı APB’de şampiyon olarak Rio Olimpiyatları’na katılma hakkını kazanan Adem Kılıçcı ve Önder Şipal bu yıl eylül ayında unvan koruma maçlarına çıkacaklar. Uluslararası Amatör...
İki Boksörümüz Unvan Korumak İçin Ringe Çıkıyor

AIBA’nın geçen yıl başlattığı APB’de şampiyon olarak Rio Olimpiyatları’na katılma hakkını kazanan Adem Kılıçcı ve Önder Şipal bu yıl eylül ayında unvan koruma maçlarına çıkacaklar.

Uluslararası Amatör Boks Birliği’nden yapılan açıklamaya göre 29 Mayıs - 18 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacak olan APB 2015 sezonunun ilk devre maçları aynı zamanda Rio Olimpiyat Oyunlarına kalifikasyon maçları niteliği taşıyacak. AIBA’nın ‘Cycle I’ olarak adlandırdığı bu etapta birinci olan boksör, geçtiğimiz yıl APB’nin açılış sezonunda kendi sıkletlerinde dünyanın en iyi boksörlerini yenerek şampiyon olan ve Rio Olimpiyatlarına katılmaya hak kazanan 75 kiloda Adem Kılıçcı ve 69 kiloda Önder Şipal’in rakibi olacaklar. AIBA’dan yapılan açıklamaya göre unvan maçının sonucu her ne olursa olsun her iki finalist te Rio Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanacak.

ÖNCE KILIÇCI SONRA ŞİPAL

75 kiloda Rus boksör Artem Chebotarev’u yenerek şampiyon olan ve üst üste üçüncü kez olimpiyat oyunlarına katılmaya hak kazanan Adem Kılıçcı 11 veya 12 Eylül 2015’te unvan koruma maçına çıkacak. Kılıçcı’nın hedefi Cycle I’de birinci olacak boksör ile yapacağı unvan maçında bir kez daha şampiyon olup, bütün dünyaya sıkletinin en iyisi olduğunu göstermek olacak. Geçtiğimiz sezon Azerbaycan’nın başkenti Bakü’de Kenyalı Rayton Okwiri’yi yenerek sikletinde APB’nin ilk şampiyonu olma başarısını gösteren ve Rio Olimpiyatları’na tıpkı Adem Kılıçcı gibi iki yıl öncesinden kota almayı başaran Önder Şipal de 18 veya 19 Eylül 2015 tarihinde unvan ve kemer koruma maçına çıkacak.

UNVAN MAÇLARI TÜRKİYE’DE YAPILABİLİR

APB’de 10 sıkletin ikisinde dünya şampiyonu çıkararak en başarılı ülke olan Türkiye Boks Federasyonu 75 ve 69 kiloda unvan maçlarının Türkiye’de yapılması için AIBA ile görüşmelerine devam ediyor. Bütün dünyada APB 2015 Cycle I, Ünvan maçı ve Cycle 2 maçlarına ev sahipliği için ülke federasyonlarından yoğun bir taleple karşılaşan AIBA, geçtiğimiz hafta içinde bir ihale süreci başlatarak her sıklette ev sahibi ülkeleri seçme yoluna gitti. 10 sıklette 1 ev sahibi ülkelerin önümüzdeki haftalarda netleşmesi bekleniyor.

"KİMSE ÖNLERİNDE DURAMAZ"

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Adem ve Onur’un APB’de çıktıkları maçlarda hiç yenilgi almadıklarını belirterek, "İki sporcumuzda aynı şekilde çalışmalarına devam ettikleri sürece kimse önlerinde duramaz. Rio Olimpiyatları’nda madalya almaları hayal değil çünkü ikisi de kendilerini ispat etmiş ve bizi bir çok kez gururlandırmış sporcular" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim