• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 13°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2415.004 -0.78
  • Dolar: 32.5587 0.23
  • Euro: 34.675 0.05

İhraç edilen akademisyenlerden tepki

KOCAELİ Üniversitesi'nde aralarında 'Barış İçin Akademisyenler' oluşumunun imza atanların da olduğu 39 akademisyenin Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden ihraç edilirken; bildiriye imza atanlar odalarını boşaltarak üniversiteden ayrıldı.
İhraç edilen akademisyenlerden tepki

Kocaeli Üniversitesi'nde 39 akademisyen görevlerinden ihraç edildi. 39 akademisyen arasında 'Barış İçin Akademisyenler' oluşumu tarafından yayınlanan 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiriye imza atan 19 akademisyen de yer alıyor. Kocaeli Üniversitesi'nde görevlerine son verilen akademisyenler, kurumla ilişiğini keserek, kişisel eşyalarını alarak ayrıldı. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi girişinde basın açıklaması yapan akademisyenlere CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Üniversitesi'nde görevli akademisyenler ve öğrenciler destek verdi. Akademisyenler 'Geri döneceğiz. Öğrencilerimizi ve bu kenti terk etmiyoruz' yazılı pankart açtı.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan akademisyenlerin demokrasi ve barış istediklerini belirterek, "Değerli hocalarım siz gitmiyorsunuz. Siz bu ülkede demokrasi, barış, kardeşlik istiyorsunuz. Siz çocuklar ölmesin, analar ağlamasın diyorsunuz. Bugün o sarayda oturan daha önce barış sürecinde bir açıklama yapmıştı unutmadık. Bu ülkede barış istemeyen herkes teröristtir demişti. Nasıl unuttu. Onun için siz barış istediğiniz için bu ülkenin geleceği, demokrasisi için, özgürlüğü için o imzayı attınız. O imzayı atmayanlar bir gün gelecekler pişman olacaklar. Sizin bu direnişinizi kutluyorum. Her zaman yanınızda olacağız. Mücadele devam edecek. Karanlıklar aydınlığa çıkana kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

Akademisyenlerin barış istediğini söyleyen Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Yücel Demirer, "Biz barış istedik. 11 yıldır çalıştığım ofisimi boşalttıranlar kapılarını açıp koridora bile çıkamadılar. Biz barış için bu kentte yaşamaya devam edeceğiz. 19 akademisyen hak ve özgürlükleri sadece kendimiz gibi düşünenler için istemiyoruz. Herkesin barışı aradığı Türkiye'yi istiyoruz. Biz akademisyenler olarak bilimsel çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Çok yakında burada başlama şenliğinde buluşacağız" diye konuştu.

Kendilerine o listelere yazanların utanacağını söyleyen İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Hakan Koçak ise, "Bizim FETÖ'cü olmadığımızı herkes biliyor. İsimlerimizi hangi kriterlere göre belirliyorsunuz. Siz polis misiniz, yoksa MİT'misiniz sayın Rektör Sadettin Hülagü? Yarın sabah siz de terör örgütüne üye kabul edilebilirsiniz. Savunma hakkımız yok. Neyle suçlandığımızı bile bilmiyoruz. Bizi o listelere yazanlar utanacaklar" dedi.

Konuşmaların ardından sloganlar atılırken, üniversiteden ayrılan akademisyenlerin arkasından su döküldü.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim