• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9049.36 2.76
  • Altın: 2294.553 0.82
  • Dolar: 32.3138 0.19
  • Euro: 35.0815 -0.07

Hükümeti sıkıştırmak için PKK'yla mı anlaştılar?

Paralel örgütün TSK'ya kumpas dönemlerinde hızla terf iler almasıyla dikkati çeken 'NATO subayı' Orgeneral Huduti'nin hükümeti köseye sıkıştırmak için PKK ile işbirliği yaptığı iddia ediliyor.
Hükümeti sıkıştırmak için PKK'yla mı anlaştılar?

Paralel örgütün TSK'ya kumpas dönemlerinde hızla terf iler almasıyla dikkati çeken 'NATO subayı' Orgeneral Huduti'nin hükümeti köseye sıkıştırmak için PKK ile işbirliği yaptığı iddia ediliyor.

Star'da yer alan habere göre; FETÖ imzalı kanlı isyana kalkışanlardan biri olan 2.Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin, Güneydoğu'da son dönem yaşanan tüm PKK ve IŞİD provokasyonlarına destek verdiği ortaya çıktı.

Tutuklanan Huduti, iddiaya göre, FETÖ'nün kendisine verdiği görev doğrultusunda devlete karşı güvensiz ortam oluşturarak, Kürtleri sokağa çekip devlet aleyhine eylemler yapmaya teşvik etmek için Güneydoğu'da büyük çapta tahriklerin hazırlayıcısı olma görevlerini üstlendi. Bölgede Suruç katliamını Gülen'e bağlı paralel örgüt ve PYD ile birlikte planlayan aktör de yine iddiaya göre Adem Huduti idi. Huduti, bölgede bir dönem PKK'nın Botan bölgeleri sözde sorumlusu Fetih Şarlatan ve ondan sonra göreve getirilen Fethi Atalay ile birlikte çalıştı. Darbeci Huduti'ye bu esnada en büyük desteği, bölgede FETÖ'ye bağlı polisler verdi. Diyarbakır'da askeri araçlara yönelik saldırılar ve son Dürümlü katliamı da darbeci general Huduti ve PKK'nın işbirliğiyle gerçekleşti.

PKK İLE ANLAŞTI

Alınan bügiye göre sözkonusu general, Güneydoğu'da infiale sebep olacak eylemler için PKK ile anlaştı. Cizre'de PKK'mn, halktan 100 kişiyi kalkan olarak kullandıktan sonra yakılarak öldürülmesi planına onay veren Huduti, devletin buna göz yumduğu algısını oluşturarak bölge hailemin askerden nefret etmesini sağlayacaktı. Kürtleri hedef alan saldırılar için PYD ile ortak strateji dahilindeİslam dinine karşı nefret uyandırma amacı güdüldü. Tüm cemaatlerin 'IŞİD' olarak gösterilmesi ve PYD'nin bölgede yürüttüğü ateist propagandaya taraftar kazandırmak temel amaç oldu. Bu kapsamda birçok eylem iki terör odağı tarafından gerçekleştirildi. Tüm PKK ve PYD karşıdan IŞİD'ci olarak gösterilirken FETÖ'nün bölgedeki faaliyetleri ise devam etti. Huduti, batı illerinde organize edilen bombalı saldınlar için ise, FETÖ'cü bürokratlarla birlikte hareket ederek Kobani-Kandil bağlantısının kurulmasında aktif rol aldı.

GUNLUK GELİR PAYLAŞILDI

Suruç-Nusaybin arasındaki 'PKK-PYD hattı' boyunca viski, esrar, çay, sigara ve insan kaçakçılığı yine Adem Huduti liderliğindeki çete üe birlikte örgüt tarafından gerçekleştirildi. Kaçakçılık faaliyetlerinden kazanılan günlük ortalama 350 bin dolar yine çete üyeleri arasında paylaşıldı. Cizre, Şımak ve Yüksekova'da PKK'nın kıstırüan birçok üst düzey ismi, FETÖ'co cunta ve PKK mensupları arasında varılan mutabakat gereği bölgeden kaçmayı başardı. Huduti'ye destek veren isimlerin başında ise Şemdinli 34. Tugay Komutanı Tugeneral Ali Salnur'un geldiği iddia ediliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim