• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9703.81 1.88
  • Altın: 2500.365 0.66
  • Dolar: 32.5848 0.10
  • Euro: 34.8412 0.23

Herkese Dokunuluyor

AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, Gebze Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Orhan Sipahioğlu ile ilgili olarak, “Yani varsa bir ilişkisi Orhan, Hasan veya kim varsa bugün olmazsa yarın bununla ilgili herkese dokunulur.” dedi
Herkese Dokunuluyor

Kurban Bayramı’nı Sri Lanka’da geçiren AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba geçtiğimiz gün yurda döndü. AK Parti’li Hasan Soba yurda döner dönmez gündeme ilişkin açıklama ve değerlendirmelerde bulundu. ilçe binasında bugün yaptığı açıklamalarda FETÖ terör örgütü ile ilgili olarak mücadelenin devam ettiği ifade eden Soba şunları söyledi, “FETÖ terör örgütü ile ilgili olarak süreç devam ediyor. Sırf birileri istiyor diye olmayan bir şeyi çıkartıp kimsenin vebalini girmeyiz. Varsa da birşey gereği yapılır. Genel bir çalışma var. Süreç başladığından beri AK Parti’de genel merkez olarak bir komisyon kendi çalışmasını yapıyor. Tüm kurumlarla ilgili olarak her yerde titizlikle bir çalışma yapılıyor. Kime haksız yere mağdur edilmesin diye büyük bir hassasiyet var. Paralel yapıya bulaşmış olanlarla asla bir tolerans yok. Ama haksız yere de hiçbir kardeşimizin, arkadaşımızın, memurumuzun da mağdur olmasına da gönlümüz razı olmaz.” dedi.
 
ACIMA LÜKSÜMÜZ YOK

FETÖ ile ilgili olarak ilçe olarak paralel yapı ile ilgili bir komisyon kurmadıklarını ifade eden Soba, “Biz sadece daha önce zaten 15 Temmuz darbe girişiminden önce de bu konuda bir hassasiyetimiz vardı. Bununla ilgili çalışmamız vardı. Elimizdeki bilgi ve belgeleri ille paylaştık. Bize yapılan ihbarların araştırılıp incelenmesi alakalı bizler de il teşkilatına bunu ilettik. Gelen her ihbarı araştırıp hangi kurumu ilgilendiriyorsa oraya yönlendiriyoruz. Eğer asılsızsa da bu ihbarlara itibar etmiyoruz. Bir kişi dahi mağdur olsa buna gönlümüz razı olmaz. Ama paralele bulaşmış, 15 Temmuz’a kadar ilişkisini kesmemiş olan hiç kimseye de acıma lüksümüz yok. Çünkü bu kadar şehit, bu kadar yaralı, bu kadar gazimizin vebalini kimse ödeyemez.
 
HERKESE DOKUNULUYOR

FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri İmamı olduğu iddia edilen Gebze Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı ile ilgili olarak ise Hasan Soba, “Şuan gözaltında. Gözaltı süresi devam ediyor. Şimdi bir şey söylememiz müdahale etmemiz demek olur. Şuan süreç titizlikle gidiyor. Kimlere dokunulmuyor ki. Yani varsa bir ilişkisi Orhan, Hasan veya kim varsa bugün olmazsa yarın bununla ilgili herkese dokunulur. Yani dokunulur derke kusuru, kabahati, sucu, orayla en ufak bir ilgisi, alakası olmuşsa bu muhakkak tespit edilir. Bu bir süreçtir en kısa zamanda alal acele karar beklersek istersek o zaman at izi it izine karışır. 40 yıllık bir yapı ile mücadelen bahsediliyor. Onun için hemen neticeyi beklemek haksızlık olur. Çok alal acele edilirse de o zaman mağduriyetler olur. Onun için mağduriyetler olmasın diye sabır.” diye konuştu.
 
HASTANEDE GECİKME VAR

İnşaatı devam eden ve geciken Gebze Fatih Devlet Hastanesi ile ilgili ise Soba şunları söyledi, “Yasal olarak 11 aya kadar müteahhidin süresi var. Biz sürekli takip ediyoruz. Her ay inşaatla ilgili olarak bilgi de alıyoruz. Bir gecikme gözüküyor. İhaleyi alan iki tane firma var. Firmaların bir tanesi ile alakalı sorun var. Ama diğer firma inşaatı yapıyor. Allah nasip ederse yılbaşına kadar teslim etmeyi planlıyorlar. Yasal olarak 11 aya kadar yasak hakları var. Başladıklarında çok hızlı başlamışlardı. Mayıs-haziranda bitireceklerini taahhüt ettiler. Sorun yaşamasaydılar tarihi makul bir tarihti. İhale süresinden önce teslim edeceklerdi. Ama yasal olarak 11 aya kadar yasal süreleri var. Bize verilen taahhüt yılbaşı. Bizlerde sürekli takip ediyoruz. Eksik veya aksaklıklarla ilgili bizlere düşen bir şey olunca da bunu yapıyoruz.
 
BİRAZ ÇİLE ÇEKECEĞİZ

7 Ekim’de yeni adliye binamızın açılışı olacak. Şuan yeni adliyeye taşınıldı. Çok güzel ve Gebze’ye yakışan bir adliye sarayı oldu. Orada görev alacak hâkimlerin, savcıların ve herkesin gidip daha rahat edebileceği bir adliye sarayı oldu. Anibal Projesi süreç şu, yan yollarla ilgili biz uzatma yaptık. Yan yollar tek yön olacak. Önce yan yolları yapıyorlar. Terminal sapağına kadar kesintisiz yan yol çalışması yapılıyor. O yan yolları bitirdikten sonra trafiği yan yollara aktarıp E-5 trafiğe keseceğiz. Ondan sonra kazıkları zaten çakıyorlar. Biraz da çile çekeceğiz. Bu projenin yapılması bu hizmetin yapılması da başka bir alternatifimiz yok. Şuan trafik sorunu daha da arttı. Bundan herkesin etkilendiği gibi bizler de etkileniyoruz. Ama inşallah sonu hayırlı olacaktır. Bu proje bittiğinde Gebze’ye yakışan bir proje olacaktır. Bu proje bittiğinde yeni proje ve hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz. Başlamak bitirmenin yarısıdır. AK Parti’nin başladığı hiçbir proje yarıda kalmadı kalmaz. Hastane bir-iki ay gecikir biter. Anibal projesi şuan devam ediyor.” diye belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim