• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

"Her Şeyden Önce..."

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında, Mersin İdmanyurdu sahasında Trabzonspor’a 5-1 mağlup oldu. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ikinci ya...
Her Şeyden Önce...

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında, Mersin İdmanyurdu sahasında Trabzonspor’a 5-1 mağlup oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ikinci yarıya Sivasspor maçıyla başladıklarını hatırlatarak, "Bu ikinci yarıdan itibaren takımımız 17 puan aldı. 17 puanla şu anda zirvede bulunuyor. Bu 7 maçlık periyotta en çok puan alan takım olmak bizi ayrıca işimize motive edecek. Belli süreçler yaşadık. Başlangıçta yeni kurulmuş bir takımdık, onun ardından eksiklerle başa çıkmak zorunda olduğumuz takım ve sonunda da istediğimiz, arzuladığımız oyunu zaman zaman oynayan, zaman zaman oynamayan, kendimizin de eleştirdiği bir takım. Bu kadar fazla oyuncunun değiştiği takımda takım oyunu oynamakta çektiğimiz sıkıntıların hepsinin devam edeceğini düşünüyorum. Bu tür skorlar bir avantaj olup, takım oyunu oynama konusunda önemlidir. Bugün bunu avantajlı bir şekle çevirmek, önümüzdeki oynayacağımız maçları bu davranışı, bu tutumu devam ettirmek açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Şu anda itibaren önümüzde bir karşılaşma var ki deplasmanda 2. kazanışımız, bundan sonra da devam etmeliyiz. Çok kaybetmedik ama kazanamadık da. Kazanmaya devam edip şu andaki 4 takım içerisinde nereye kadar çıkabiliriz onu düşünüyoruz. Çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Trabzonspor’un ihtiyacı olan bu huzurlu şekilde devam eden sürecin daha da iyi olmasını sağlayacak bir takım sonuçlar elde etmek. Bunlardan bir tanesi en çok gol atan takımız. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Yine deplasmanda kazanan bir takım olmak ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Sezon sonuna kadar da takım oyununu en iyi şekle getirip, bu takım oyununun kalıcı olması için mücadele etmemiz gerekiyor. Eksiklerimiz olacaktır. Tekrar oyuncularımızın bu disiplinlerinden dolayı kutluyorum" dedi.

"TRABZONSPUR’UN HER ŞEYDEN ÖNCE PRESTİJİ ÖNEMLİ"

Basın mensuplarının "Sezon sonunda Trabzonspor’un yeniden yapılanması ile ilgili proje hazır mı?" yönünde sorduğu soruyu da yanıtlayan Yanal, "Bunun için aslında her zaman proje hazır. Her zaman dinamik şekilde devam etmemiz gerekiyor. Bunun için karar vereceğimiz süreç olacak. Bu süreçte oyuncuların performansı bunu belirleyecek. Bizim de düşüncelerimizi belirleyecek. Bütün dünya bizim önümüzde. Her yere ulaşabilir ve her yerden istediğimiz oyuncuları görebilir ve alabiliriz. O yüzden bu planlamayı her zaman yapıyoruz. Bunun için karar verme süreci önemli. Bu karar verme sürecini tek başıma karar verecek durumda değilim. Onu hep beraber yapmamız gerekiyor. İhtiyaçla ve beklentiler bu haftalar içinde şekillenir. Şekillenecek süreç içinde Trabzonspor’un çıkarları ve menfaatleri söz konusu olduğunda en iyi şekle getirilir. Çünkü burası futbol şehri, futbol kenti. Futbolu çok seven bir yer. Futbolun oynandığı, futbolun yaşandığı bu kentte buraya layık, bu ihtiyaçları karşılayacak oyunlar ilave etmeliyiz. Bu oyuncuları bulduğumuz sürece her zaman takviye alınacaktır. Bu davranışlar dışında olanlar varsa da onlarda gidecektir. Bizim oynamak için ortaya koyduğumuz değerler daha farklı. Oyuncularımızın bir çoğu kariyerli. Oyuncularımız prestiji önemli. Trabzonspor’un her şeyden önce prestiji önemli. Önemli olan bu prestijle birlikte biz arkamıza katacağız güçleri katabilmek ve bu konuda büyük bir birlik yaratabilmek. Trabzonspor camiası, taraftarı, medyası hepsini beraber kucaklayıp, yönetim ve biz oyuncular bu birlikteliği sağlayabildiğimiz takdirde şampiyonluk yolundaki en büyük adımı atmış oluruz. Bu bir süreçtir çünkü. Bu konuda doğru bir planlama yapıp, doğru bir kadro içinde olmak gerekiyor" diye konuştu.

Hedefler konusunda da Yanal, "İkinci yarıda 17 puan toplandık. Biz bu puanları toplamaya devam edeceğiz. Tabii diğer takımların alacağı sonuçlar da bizim aldığımız puanlarla orantılı bir şekilde bizim nerede olacağımızı belirleyecek. Biz kendi işimize bakacağız. Her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. Kazandığımız takdirde, rakiplerimiz kaybederse onların arasına girer, geçebiliriz. Tabii ki rakiplerimizin de alacağı sonuç önemli" şeklinde konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN BU SÜRECİ DOĞRU YÖNETMEK"

Bugünkü skoru bekleyip, beklemediği yönünde gelen soruyu da yanıtlayan Yanal, "Trabzonspor kendi evinde de kazandığı maçlarda gol yese de ligin en çok gol atan takımı. Biz her zaman gol atabilecek beceriye sahip bir takımız. Bunu çok kaçırdığımız maçlarda oldu. Farklı geçebileceğimiz, farklı skor yakalayabileceğimiz maçlar vardı. Birçoğunda bunu kaçırdığımızı düşünüyorum. Bugün de duran toplarla da olsa daha farklı skorda yaratabilirdik. Takım bu disiplinde oynar bu iştahını karşılarsa neden olmasın. Önemli olan bu süreci doğru yönetmek. Bir tane Trabzonspor var. Bu Trabzonspor ile de bu kadar hızlı değişimleri, bu kadar hızlı geçişleri, bu kadar hızlı olayları değişiklik haline getirecek felsefe ile aşamazsınız. Biraz sabırlı ve kalıcı olmak zorundayız. Biraz planlı olmak zorundayız. Her sonuçtan sonra güzel mesajlar sonuç olmadı farklı mesajlarla değerlendirmemeliyiz. Geldiğimiz günden beri bu süreçte, ikinci yarı 17 puan toplayabiliyorsak, bu süreci biraz daha soluklu, sağ duyulu devam ettirmemiz gerekiyor. Yeni kurulmuş bir takım. 3 branşta mücadele etmek o kadar kolay değil. UEFA’nın belli kuralları vardı. O kuralları uygulamaya kalktığınızda nasıl kadrolarla çıktığımızı biliyorsunuz. Bütün bunların doğru planlaması yapılıp, nerede, nasıl güçle mücadele edeceğiz, hangi dalda nasıl organize olacağınızı da hesaplamalısınız. Öncelikle olan hedefimize doğru gitmelisiniz" ifadelerini kullandı.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise bugün futbol olarak kötü oynamadıklarını vurgulayarak, "Biz sadece kötü goller yedik. Oyuna baktığınız zaman duran topları çıkardığınız zaman normal bir maçtı. Bu kadar basit, kötü goller yiyeceğimizi beklemiyorduk. İkinci yarı yediğimiz gol inanılmaz. Adam arkada bom boş kafa vurdu. Orada defans olarak büyük hatalar yaptık. Onun dışında biz de oynadık. Bizim de bir sürü pozisyonumuz var. Bursaspor maçın olduğu gibi ölü toplardan goller yedik. O kadar çalışmamıza rağmen yine goller yiyoruz. O kadar önlem almanıza rağmen ölü toplardan gol yedik. Hakemlerde kötüydü. Trabzonspor zaten duran topları kolluyordu. Hakemler de buna izin verdi. Hakemlerin birçoğu futbolun içinden gelmediği için böyle şeyleri anlayamıyorlar. Kendi aralarında da kopukluklar vardı. Oyun olarak sıkıntımız yoktu ancak ölü toplardan yaptığımız hatalardan mağlup olduk. Bunları yaptığımız için mağlubiyeti hak ettik. Genel olarak baktığımız da bu kadar soruna rağmen geldiğimiz yer gayet iyi. Ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim