• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2300.797 1.10
  • Dolar: 32.3298 0.24
  • Euro: 35.0874 -0.06

Hem Vicdanları Hem De Medyayı Kandırmış

Gaziantep’te, çöp konteynırından çıkardığı yiyecekleri yerken görüntülenince bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Suriyeli kadının, aslında duygu sömürüsü yapmak amacıyla bu işi alışkanlık haline get...
Hem Vicdanları Hem De Medyayı Kandırmış

Gaziantep’te, çöp konteynırından çıkardığı yiyecekleri yerken görüntülenince bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Suriyeli kadının, aslında duygu sömürüsü yapmak amacıyla bu işi alışkanlık haline getirdiği ortaya çıktı.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Gazikent semti Belkıs Mahallesi 19 No’lu Cadde 8021 numaralı Sokakta zemin katta resmiyette depo olarak görünen yerde yaklaşık 4 aydır kalan Suriyeli kadın Amira, Gazikent Mahallesi 41 No’lu Caddedeki çöp konteynırından çıkardığı yiyecekleri yerken görüntülenmesiyle Türkiye gündemine oturmuştu. Görgü şahitleri, Suriyeli Amira’nın 4 aydır aynı caddedeki çöp konteynırı başına yiyecek yiyerek dilendiğini, kendisini gören insanlardan para topladığı söyledi. Bu görüntülerle gündeme oturan Suriyeli Amira’nın, aslında duygu sömürüsü amacıyla bu işi alışkanlık haline getirdiği ortaya çıktı. Genç kadının, evinden temiz poşet içine koyduğu yiyeceklerle farklı çöp konteynerleri önünde beklediği, yoldan geçenlerin kendisini görebileceği şekilde o yiyecekleri çöpten alıp yiyormuş gibi davrandığı belirlendi. Bu şekilde hem vicdanları, hem de medyayı kandıran Suriyeli kadının, polise de 2 çocuğunun bulunduğunu ve kocasının öldüğünü söylediği öğrenildi.

"DEVLET DE BİZ DE YARDIM EDİYORUZ"

Kadına yardım etmek istediklerini söyleyen İMKANDER Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, “Kendisini zabıtaların yakaladığını ve sürekli elinden paralarını aldığını söylüyor. Türk insanımız da gerçekten duygusal ve hassas, onun için de tutup para veriyor. Türk halkının inancını, duygusallığını sömürmekten başka hiçbir şey yapmıyorlar. Yoksa devletimiz, belediyemiz, sivil toplum örgütleri olarak biz yardım ediyoruz” dedi.

AFAD yetkilileri de, kampa götürmek istedikleri genç kadını bir türlü ikna edemedi. Genç kadın ve beraberindeki Suriyeli genç, kampa gitmemek için uzun süre direndi. Sığındığı halı dükkanından güçlükle çıkarılan Suriyeli genç kadın ve beraberindeki Suriyeli genç, ekiplere bir süre tepki gösterdi. Araya giren vatandaşlar da, yardıma gelen ekiplerin işlerini zorlaştırdı.

AFAD Müdahale Şube Müdürü Mahmut Bay, kamplarda Suriyeli vatandaşların eğitim dahil her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, “Biz AFAD olarak, Emniyet Müdürlüğü, zabıta müdürlüğü personeli olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda bu durumları kendilerine izah ediyoruz. Fakat her ne hikmetse bu uygun olmayan koşullarda yaşamayı tercih ediyorlar” dedi. Bay, Suriyelileri “Burada çöplerden, çöp konteynırlarından ekmek topluyorsunuz, yiyecek topluyorsunuz. Kamplarda kesinlikle böyle bir şey olmayacak. Devletimiz her türlü ihtiyacınızı karşılayacak. Bak şu anda minibüsümüzde de Antep’in değişik mahallesinden aldığımız Suriyeli vatandaşlar var. Onları da kampa götüreceğiz” sözleriyle ikna etmeye çalıştı.

AFAD yetkilileri, zabıta ekipleri ve polisler, çöp konteynırı başında ekmek ve meyve yiyerek dilenen Suriyeli kadını ikna edemeyince olay yerinden ayrıldı.

ESNAF DA ŞAHİT

Olayın geçtiği çöp konteynırı yakınlarında esnaflık yapan Ömer Uğur, söz konusu kadının 5-6 aydır çöp konteynırı başına geldiğini ifade ederek, “Biz de burada kendisini ilk gördüğümüz günlerde yardım etmeye çalıştık. Fakat kendisi çağrımıza cevap vermedi. Sürekli çöp konteynırının başında içinden yemek çıkarıp yemiş gibi yapıyor. Biz ilk zamanlar yediğini zannettik ve vicdani olarak rahatsız olduk. Esnaf olarak kendisine yardım etmeye çalıştık. Fakat işin iç yüzünü birkaç gün sonra öğrendik. Yanında başka yerlerden yiyecek getirerek çöpün içinden çıkarıp yemiş gibi yapıyor ve insanların vicdani duygularını sömürerek, bunu kullanarak, çöp konteynırının başında para toplamaya çalışıyor. Bu yaklaşık 5-6 aydır devam ediyor. Bu kadın çöpten yemek çıkarıp yemiş gibi yapıyor. Sürekli bu sokakta bir o konteynırda bir bu konteynırda 4-5 konteynırdan yemek çıkarıp yemiş gibi yapıyor. Biz de görüyoruz insanlar kendisine para veriyor. Hatta bizim işyerimize gelip para bozdurup, ‘bu parayı Suriyeliye vereceğim. O kadın herhalde çok aç ki, çöpten yemek çıkarıp yiyor’ diyor” dedi.

Suriyeli kadını çöp konteynırı başında ekmek yediğini gören vatandaşlardan Mehmet Kaya da, “Bu kadın her araba geçtiğinde ağzına ekmek alıyor ve başını eğerek duygu sömürüsü yapıyor. Yoldan geçenler de kendisine para veriyor” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim