• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2495.87 0.48
  • Dolar: 32.5928 0.15
  • Euro: 34.7115 -0.04

Helallik İstedikten Bir Hafta Sonra Öldü

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde cep telefonuna kaydedilen görüntüyle cemaatten helallik isteyen 96 yaşındaki yaşlı adam 1 hafta sonra hayatını kaybetti.Karadon Site Camii’nde geçen hafta cuma namazı ön...
Helallik İstedikten Bir Hafta Sonra Öldü

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde cep telefonuna kaydedilen görüntüyle cemaatten helallik isteyen 96 yaşındaki yaşlı adam 1 hafta sonra hayatını kaybetti.

Karadon Site Camii’nde geçen hafta cuma namazı öncesinde 96 yaşındaki Hamit Küçük,

din görevlisi Fikri Karslı’yla birlikte camide sohbet ederken, “Ben emsallerimi, arkadaşlarımı hep kaybettim. Sıra şimdi bizde. Bende öleceğim. Ben herkese hakkımı helal ediyorum” deyince Karslı da, “Madem ki öyle düşünüyorsun kendi dilinden, kedi sesinden helalleştirmeyi isterim. Yapalım mı böyle” diye yanıt verdi.

Bunun üzerine imam Fikri Karslı, yaşlı adamın son görüntülerini cep telefonuna kaydetti. Küçük, kameraya “Komşular ben gidiyorum hakkınızı helal edin, ben hakkımı helal ediyorum” dedi.

Bir sonraki gelecek cumada camiye gelirken şadırvana giderken düşen Hamit Küçük tedavi gördüğü sırada mide kanaması sonucu hayatını kaybetti. Hamit Küçük’ün cenaze namazını kıldıran Din Görevlisi Fikri Karslı da Hamit Küçük’ün camide komşularından helallik isteyen video görüntüsünü cemaate izleterek helallik aldı. Din görevlisi Fikri Karslı şunları söyledi:

“Karadon Site Camisi’nden cuma günü cuma namazına Sabahtan Mahallesi’nden Hamit Küçük amcamız erkenden camiye girdi. Bende gelip oturdum. Kendisiyle kısa bir sohbet yapmıştık. Bana ‘Ben emsallerimi, arkadaşlarımı hep kaybettim. Sıra şimdi bizde. Bende öleceğim. Ben herkese hakkımı helal ediyorum’ diye konuşurken, bende kedisine söyledim ki, ‘madem gideceğini söylüyorsun kendi dilinden, kedi sesinden helalleştirmeyi istedim. Yapalım mı böyle’ deyince evet dedi ve telefonumun kamerasına onu çektim. Bir sonraki gelecek Cuma’da camiye gelirken şadırvana giderken düştü ve ayağını yaraladı. Tedavi görürken bu sefer mide kanamasıyla ruhunu teslim etti ve bir daha da camiye gelmek nasip olmadı. Son cuması olmuş oldu. Bende Hamit amcamızın cenaze namazında cemaate şunu söyledim ki; ‘kişinin bizzat kendisinin helalleşmesi, helal etmesi daha güzeldir, onunda sesinin almıştım buyurun onun sesinden dinleyeyim diyerek ve cemaatime helalleştirirken kendi sesiyle bu helallik talebinde bulundu. Tabii cemaatte bir duygulanma meydana geldi. Yani güzel bir olay olduğunu söylediler. Olması gerekende buydu diye düşünüyorum. Onun için her insan sağlığında birbirine karşı hataları vardır, yanlışları, kusurları vardır, İnsanların sağlığında birbirlerini bağışlamaları, affetmeleri daha doğaldır, daha güzeldir. Mevlam kul hakkıyla gidenlerden bizleri eylemesin. Allah’a karşı olan haklar Allah’a kalmıştır. Allah bağışlayıcıdır, affedicidir. Yeter ki kullara karşı alıp veremeyeceğimiz durumlar olmasın inşallah. Cenab-ı hak ruhunu şad eylesin, Cenab-ı hak cümlemize hayırlı ömürler, hayırlı gelecek nasip eylesin diyorum.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim