• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 16°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2308.523 1.43
  • Dolar: 32.3143 0.23
  • Euro: 35.0465 -0.05

Hdp’ye Kazlıçeşme İzni Çıkmadı

İstanbul Valiliği, HDP’nin 30 Mayıs’ta Kazlıçeşme’de yapmayı planladığı mitinge izin vermedi.İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, İstanbul’un Fethi’nin 562. yıl dönümü kutlamaları, ulusal ve resm...
Hdp’ye Kazlıçeşme İzni Çıkmadı

İstanbul Valiliği, HDP’nin 30 Mayıs’ta Kazlıçeşme’de yapmayı planladığı mitinge izin vermedi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, İstanbul’un Fethi’nin 562. yıl dönümü kutlamaları, ulusal ve resmi bayramlar ile mahalli kurtuluş günleri, Atatürk günleri ve tarihi günlerde yapılacak tören ve kutlamaların, yönetmelik çerçevesinde oluşturulan ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden müteşekkil ‘il kutlama komitesi’ tarafından belirlenen program doğrultusunda gerçekleştirildiği ifade edilerek, “Bu yıl yapılacak olan kutlama etkinliklerinin en görkemlisinin, Yenikapı Sahil Alanı’nda icrası düşünülen Fetih Şöleni Gösterisi’nin olması planlanmış ve bu programa Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız başta olmak üzere Devlet Protokolü, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yer alan tüm Siyasi Parti Liderleri ve yöneticileri, Adli Yargı Üst düzey Temsilcileri, Askeri Protokol Temsilcileri, Mülki ve Mahalli İdare Temsilcileri, Yabancı Misyon Şefleri, Ruhani Liderler, Sivil Toplum Kuruluşları ve halkımız davet edilmiştir. Ancak son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerden ve bazı siyasi parti yetkililerinin açıklamalarından tamamen mevzuat çerçevesinde hareket edilerek tertiplenen ve bu çerçevede kalınmasına özen gösterdiğimiz İstanbul’un Fethi kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek olan Fetih Şöleninin siyasi polemik konusu yapılmaya çalışılması bu açıklamanın yapılmasını zaruri hale getirmiştir” denildi.

"KAZLIÇEŞME MİTİNG ALANLARINDAN DEĞİL"

Seçimlerin son 10 günü alanların tahsis yetkisinin ilçe seçim kurullarında olması sebebiyle, Valilikçe 27/04/2015 ve 05/05/2015 tarihlerindeki yazılarla Fatih İlçe Seçim Kurulu’na başvurularak 29-30 Mayıs 2015 tarihlerinde Yenikapı Toplantı ve Gösteri Alanının Fetih Kutlamaları için tahsisinin talep edildiği ve Fatih ilçe Seçim Kurulu’nun 06/05/2015 tarihli kararı ile bu tahsisin yapıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ayrıca Yüksek Seçim Kurulundan görüş istenmiş ve olumlu görüş alınmış, vaki itirazlar da Yüksek Seçim Kurulu’nca reddedilerek alanın Fetih kutlamalarına tahsisi uygun bulunmuştur. Özellikle bazı parti yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarda, 30 Mayıs 2015 tarihi için Kazlıçeşme alanında miting yapmak amacıyla Emniyet Müdürlüğümüze bildirimde bulundukları ve Valiliğimiz ile de bu konu hakkında görüşme yaparak izin aldıkları yönündeki açıklamaları basında yer almaktadır. Öncelikle kamuoyumuzun bilgisine sunmak isteriz ki, Kazlıçeşme alanı 2911 sayılı yasa kapsamında belirlenen gösteri alanlarından değildir. İkinci ve daha önemli husus ise seçimlere on gün kala her türlü açık hava toplantıları ve gösteri yürüyüşlerine izin verme ve yer tahsis etme yetkisinin İlçe Seçim Kurularında olduğu ve Valiliğimizin bahsedilen tarihte yetkisinin olmadığı ve bu sebeple valilikten izin alındığı yönündeki açıklamaların doğruyu yansıtmadığıdır. Kaldı ki Halkların Demokratik Partisi il yöneticileri 15 Mayıs 2015 tarihinde saat 15.30 da Valilik ziyaretinde bulunmuş ve kendilerine Fetih Kutlamaları ile ilgili süreç anlatılmış, miting alanı talepleri konusundaki yetkinin İlçe Seçim Kurulunda olduğu ve buraya müracaat edilmesi gerektiği bilgisi verilmiştir. Kamuoyuna yansıtılan 30 Mayıs mitingi talebi ile ilgili olarak izin verilmesi bu nedenle söz konusu bile olmamıştır. Ayrıca Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu’nca da Kazlıçeşme’de miting yapılmasına izin verilmediği bilgisi edinilmiştir. Tarihimizin övünç sayfalarından birisi olan Fetih Gününü, anlam ve önemine yakışır bir şekilde milletçe coşku ve heyecanla kutlamak üzere tüm halkımızı davet ediyoruz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim