• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 8990.53 2.09
  • Altın: 2279.121 0.14
  • Dolar: 32.3276 0.23
  • Euro: 35.0194 -0.26

HDP'li bakanlardan skandal!

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Cizre'deki gelişmelerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
HDP'li bakanlardan skandal!

HDP'li bakanlar, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, Cizre'de yaşanan gelişmelere değindi, polisi ve askeri 'sivil halka' ateş açmakla suçladı.

İşte HDP'li bakanların o açıklamaları:

"Çözüm sürecinin buzdolabına kaldırıldığı beyanından bu yana, içinde bulunduğumuz şiddet sarmalı her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal almaya devam etmektedir. Bölgeden gelen haberler içinde bulunduğumuz durumun giderek şiddetli bir kaos ortamına doğru evrildiğimizi göstermektedir.

SİVİL KATLİAMLAR YAŞANIYOR

7 Haziran seçiminin ardından, ülkemizin içine düştüğü savaş ve çatışmalı ortam gün geçtikçe derinleşmekte ve çok ciddi bir biçimde Suruç Katliamı başta olmak üzere, sivil katliamlar yaşanmaktadır. Sadece 7 Haziran'dan sonraki süreçte, sivil insanlarımızın ölümü 80'i geçmiş ve ne yazık ki her geçen dakika, bu sayı bölgedeki çatışmalı ortamdan dolayı artmaktadır. Şu ana kadar yaşanan çatışmalarda yüzlerce yurttaşımız hayatını kaybetmiş, onlarcası yaralanmıştır. Bölgede birçok yer ateş altında olup, insanların yaşam alanlarında; şehir merkezlerinde, mahallelerde, havan topları, silah sesleri 90'ları bile aşan bir biçimde yaygınlaşmış ve buna paralel olarak insanlar her an ölümle burun buruna yaşayan bir psikolojiyle hayatlarına devam etmeye çalışmaktadır.

"KATLİAM GİRİŞİMLERİ, GÖZLERDEN UZAK TUTULMAK İSTENMEKTEDİR"

Cizre'de Valilik tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı 3 gündür devam etmektedir. Bu süre zarfında güvenlik güçlerinin, Cizre'nin birçok mahallesine zırhlı araçlarla girip, evlerinin önünde, sokaklarda bulunan halka ateş açtığı, silah dışında, bomba seslerinin geldiği ve birçok sivil ölümün gerçekleştiği bilgisi tarafımıza iletilmiştir.

"KATLİAMI SAKLAMAK İÇİN, GSM ŞEBEKELERİ ÇEKMİYOR"

Ayrıca elektriklerin ve iletişim araçlarının, GSM ve telefon şebekelerinin kesik olduğu bilinen ilçeye, durumu incelemek ve sivil bir katliamı önlemek için girmeye çalışan bölgenin seçilmiş milletvekilleri de, polis ve askerler tarafından ilçe girişinde engellenmiştir. Uygulanan bu yöntemle orada yaşanan katliam girişimleri, gözlerden uzak tutulmak istenmektedir. Özellikle dün akşamdan bu yana güvenlik güçlerinin saldırılarının çok arttığı belirtilmekte ve ilçe merkezinin yüksek yerlerine konuşlandırılan keskin nişancıların, sokakta bulunan halkı hedef aldığı gibi çok vahim bir durumla karşı karşıya olduğumuzu vurgulamak isteriz. Bu saldırılar sonucunda, bir kişinin öldüğü ve birçok yaralının olduğu bölgeden gelen haberler arasındadır. Ölümlerin artma ihtimali devam ederken, yaralı olan sivillerin de güvenlik güçleri tarafından hastanelere kaldırılmasına engel olunduğu gibi bir tablonun varlığı tarafımıza aktarılmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim